انجام تغییرات در اتریوم و تغییر مکانیسم اجماع آن به اثبات سهام بدون محققان، توسعهدهندگان و داوطلبان ممکن نبود. یکی از چشماندازهای اصلی ویتالیک بوترین، از بنیانگذاران اتریوم، همواره تغییر روش اجماع این شبکه از اثبات کار (PoW) به اثبات سهام (PoS) برای کاهش مصرف انرژی و افزایش کارایی بوده است.
به گزارش پیوست، بوترین طی سالهای گذشته به تاسیس بنیاد اتریوم، سازمان غیرانتفاعی سوئیسی برای توسعه اتریوم، کمک کرده است اما نه بوترین و نه این بنیاد هیچکدام به تنهایی مسئول طراحی تغییر گسترده اتریوم ۲.۰ نبودهاند و مسئولیت طراحی این سیستم با جمعی از توسعهدهندگان، کاربران و داوطلبان با صرف هزاران ساعت کار بوده است. در این مطلب به هشت توسعهدهنده از بین صدها نفر که برای این به روزرسانی تلاش کردهاند پرداخته شده است.
- تیم بیکو از ژانویه ۲۰۲۱ رهبری پشتیبانی یکی از پروتکلهای اتریوم به نام EF را بر عهده داشته است. بیکو مسئول هماهنگی تیمهای مشتریان، داوطلبان و کاربران پروتکل EF بوده است. به گفته او، یکی از مزایای این کار کاهش آثار زیستمحیطی ماینینگ اتریوم است و اکنون کسانی که به دلیل مشکلات زیستمحیطی برای استفاده از این شبکه تردید داشتند، میتوانند به راحتی از آن استفاده کنند. به عقیده او، ادغام فرصتی برای گرد هم آوردن جامعه اتریوم و ایجاد فرصت برای ورود سرمایهگذاران بیشتر است. اکنون مصرف برق شبکه تا حدود ۹۹ درصد کاهش یافته و این کار به توسعه هرچه بیشتر اتریوم منجر میشود.
- جاستین دریک از دسامبر 2017 به عنوان یکی از محققان پروتکل EF در حال فعالیت و تمرکز تحقیقات او روی شاردینگ اتریوم متمرکز است. شاردینگ یک تکنیک برای مقیاسپذیر کردن بلاکچین اتریوم است و در این روش حجم وسیع دادهها به دستههایی تحت عنوان زنجیرههای کوچکتر تقسیم میشوند. همچنین به گفته او جامعه شکلگرفته برای ادغام اتریوم، نشاندهنده ارزش ذاتی بسیار اتریوم در دنیای غیرمتمرکزهاست. دریک یکی از محققانی است که کمک بسزایی در تحقیقات معماری زنجیره Beacon (شبکه اثبات سهام اتریوم) انجام داده است. مقیاسپذیری اتریوم اجازه میدهد دادههای بیشتری به طور همزمان پردازش شود و این روش در نهایت باعث کاهشهای کارمزد تراکنشها میشود. دریک معتقد است ادغام اتریوم میتواند باعث تبدیل اتر به یک دارایی مالی با کیفیت و (پول برای اینترنت) شود.
- بن ادینگتون مالک اصلی محصول Teku است. Teku از مشتریان اتریوم بهحساب میآید و در زمینه امورمالی غیرمتمرکز فعالیت میکند. ورود او به حوزه بلاکچین از دیگر همتایانش متفاوت است. پیشینه ادینگتون به دانشگاه و علوم آب و هوا برمیگردد و بعد از کار خود را در یک شرکت ژاپنی و در زمینه ابر رایانهها شروع کرده است. بعد از آن نقش ادینگتون به مدیریت پروژه تغییر کرده و در نهایت به بلاکچین و اتریوم رسیده است. نقش او در بهروزرسانی امنیت شبکه و مسائل زیستمحیطی بوده است و ادینگتون به این موضوع افتخار میکند. به گفته او، پایداری شبکه با مدل PoS برای کاربران بیشتر است و باعث میشود افرادی که به دلایل زیست محیطی برای استفاده از اتریوم با تردید مواجه بودند، اکنون فرصت استفاده از این شبکه را داشته باشند.
- پریتوش جایانتی به عنوان یک مهندس DevOps در پروتکل EF کار خود را آغاز کرده است. او اتفاقی و در حال جستوجو در توییتر با تیم توسعهدهنده اتریوم آشنا شده است و متوجه میشود جاستین دریک با معرفی یک تیم جدید در حال کار روی لایه اجماع جدید اتریوم است. او در آزمایشات زنجیره Beacon جزو پیشگامان بوده و کار خود را با شبکههای آزمایشی Altair، همان ابزاری که بعدا برای Merge از آن استفاده شد، آغاز کرده است. او در زمان منتهی به ادغام اتریوم مسئولیت هماهنگی و رفع ایرادات تستهای مهم را بر عهده داشته است. همچنین جایانتی میگوید: تغییرات بعدی اتریوم در راه است و من مشتاقانه منتظر تکامل بعدی اتریوم هستم.
- رائول جردن از ژانویه ۲۰۱۸ و رهبری محبوبترین مشتری اتریوم به نام Prysm را بر عهده داشته است. جردن با ارتباط در رسانههای اجتماعی توانست تیمی از توسعهدهندگان را گرد آورد و با یکدیگر کار رو روش جدید اجماع اتریوم را آغاز کنند. جردن معتقد است پروژههای لایه دومی اتریوم به رشد بسیار خوبی میرسند و در نهایت اتریوم به دنیای بلاکچین مسلط میشود.
- الکس استوکس یکی دیگر از محققان پروتکل EF است و در سال ۲۰۱۸ کار خود را آغاز کرده است. نقش او بررسی تجزیه و تحلیل، پیادهسازی و آزمایشات اتریوم برای بهبود پروتکلهای آینده است. استوکس به طراحیهای اولیه شاردینگ کمک کرده و همچنین در بررسی راهحلهای ممکن نقش داشته است. بعد از انجام ادغام اون اعلام کرده روی EIP 4895 (از پیشنهادهای بهبود اتریوم) کار خواهد کرد و علاقهمند ادامه فعالیت در زمینه بررسی راههای ایمن برای پیادهسازیهای آینده است.
- ماریوس وندرویدن هم به عنوان توسعهدهنده نرمافزار پروتکل EF، از آوریل سال ۲۰۲۰ کار خود را آغاز کرده است. او در زمان دانشگاه متوجه مشکلاتی در نرمافزار منبع باز Etherminer شد. این نرمافزار برای استخراج اتریوم مورد استفاده قرار میگرفت. ماریوس با ایجاد تغییرات و بهروزرسانی این نرمافزار به سرعت به بخشی از تیم توسعه Etherminer تبدیل شد. بعدتر با ماریوس برای همکاری با بنیاد اتریوم تماس گرفته شد و کار خود را روی ادغام شروع کرد. او در همکاری با سایر توسعهدهندگان در ایجاد روشهایی برای شناسایی مشکلات کار کرد. ماریوس معتقد است ادغام اتریوم و روشی بهکار گرفتهشده برای مقیاسپذیر کردن شبکه بسیار هیجان انگیز است و میتواند کارایی شبکه را بالا ببرد.
- ساجده زوارهی در سال ۲۰۱۷ و به عنوان مهندس نرمافزار و در بخش تحقیقات به تیم توسعه اتریوم پیوست. اون از ابتدا بیتکوین را بهترین مورد برای استفاده از بلاکچین میدانست و همچنین شیفته قابلیتهای این تکنولوژی در اتریوم شد. او معتقد است در شرایط فعلی بیشتر صنعت Web 3.0 روی اتریوم تعریف شده است و این حجم و تکامل هرچند ترسناک به نظر میرسد اما در عین حال پر از فرصت است. او امیدوار این در آینده به موضوع تنوع مشتریان بیشتر توجه شود تا در صورت بروز مشکلات همچنان شبکه برای استفاده همه در دسترس باشد.