سخنگوی دولت: شورای عالی فضای مجازی درباره چگونگی رفع فیلترینگ به نتیجه نرسیده است
سخنگوی دولت اعلام کرد شورای عالی فضای مجازی درباره چگونگی رفع فیلترینگ به نتیجه نرسیده…
۵ آذر ۱۴۰۳
۱۱ مهر ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
دورین بوگاند-مارتین دبیرکل اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU) شد. این اولین بار در تاریخ ۱۵۷ ساله این اتحادیه است که یک زن عنوان دبیر کلی را در اختیار میگیرد.
به گزارش پیوست، جدال بین رشید اسمائیلوف، از مقامات سابق روسیه و دورین در حالی با پیروزی اولین دبیرکل زن به پایان رسید که آمریکا و روسیه ماهها برای پیروزی نامزد تحت حمایت خود تلاش میکردند. اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU) با وجود شهرت محدود، نقش بسزایی در مقررات توسعه تکنولوژیهای جدید در سراسر جهان دارد.
انتخاباتی که نهایتاً با پیروزی نامزد آمریکایی به پایان رسید به نمادی از جدال بین رویکرد دموکراتیک و استبدادی نسبت به اینترنت تبدیل شده بود. در یک سو کشورهایی با تاکید بر مقررات آزاد و گسترش اتصال قرار داشتند و در سوی دیگر کشورهایی که دسترسی شهروندان به اینترنت را کنترل و محدود میکنند.
فیلترینگ و نظارت بر محتوا که این روزها در ایران به یکی از دغدغههای مهم مردم و کسبوکارها تبدیل شده در روسیه نیز طرفداران خود را دارد. دولت روسیه با طراحی سیستمی گفتوگوی آنلاین مردم در مورد موضوعاتی همچون حمله به اوکراین را تحت نظر دارد. چین از دیگر حامیان اعمال محدودیت بر اینترنت نیز مدتهاست با دیوار آتش خود دسترسی مردم را به بسیاری از وبسایت و اپلیکیشنها محدود کرده است. برخی نگران بودند روسیه و چین با استفاده از ITU بخواهند اینترنت را با توجه به دیدگاه خاص خود بازسازی کنند.
گفتنی است اسمائیلوف علاوه بر اینکه پیشتر به عنوان معاون وزیر ارتباطات روسیه فعالیت کرده، یکی از مدیران سابق شرکت هواوی چین نیز محسوب میشود. آمریکا و چین مدتهاست بر فعالیتهای هواوی و کنار رفتن تجهیزات این شرکت از زیرساخت اینترنتی غرب بر سر جدال هستند.
روسیه و چین، سال گذشته با انتشار بیانیهای خواستار حفظ «حقوق حاکمیتی دولتها برای قانونگذاری بر بخش ملی اینترنت شدند». در این بیانیه بر «نقش اتحادیه بینالمللی مخابرات و تقویت جایگاه این دو کشور در نهادهای ادارهکننده آن تاکید شده است».
با این حال تلاش روسیه و چین برای انتخاب اسمائیلوف ناکام ماند و نماینده آمریکا با حمایت بایدن و مقامات آمریکایی توانست با ۱۳۹ رأی از ۱۷۲ نماینده حاضر در رأیگیری به عنوان دبیرکل ITU انتخاب شود و اسمائیلوف تنها ۲۵ رأی به دست آورد. همچنین توماس لماناسکاس از لیتوانی نیز با ۱۰۵ رأی به عنوان معاون دبیر کل انتخاب شد.