skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

خزانه‌داری آمریکا اجازه صادرات برخی تجهیزات اینترنت ماهواره‌ای به ایران را داد

۳۰ شهریور ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۲ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۴ مهر ۱۴۰۱

وزارت خزانه‌داری آمریکا اجازه صادرات برخی از تجهیزات اینترنت ماهواره‌ای به ایران را صادر کرد و صادرات این محصولات را فعلاً از تحریم‌ها خارج کرده است. به نظر می‌رسد این اقدام پس از درخواست ایلان ماسک مدیرعامل تسلا و اسپیس‌ایکس برای ارسال تجهیزات به ایران صادر شده است از همین رو دیگر اسپیس‌ایکس برای ارسال تجهیزات اینترنت ماهواره‌ای نیاز به مجوز جدید ندارد.

به گزارش پیوست، به نقل از رویترز، ایلان ماسک روز دوشنبه در پاسخ به یک کاربر ایرانی در توییتر که از امکان ارائه اینترنت ماهواره استارلینک در ایران پرسیده بود گفت: «استارلینک درخواست می‌کند در این باره از تحریم‌های ایران معاف شود.»

با وجود اینکه ماسک جزئیات بیشتری از برنامه‌های خود ارائه نکرده‌‌ است اما این گمانه‌زنی وجود دارد که پیشنهاد ماسک برای ارائه اینترنت همزمان با اعتراضات گسترده ایران به دلیل مرگ مهسا امینی است. مشخص نیست آیا مجوز فعلی خزانه‌داری، جوابگوی برنامه‌های ماسک برای ارائه اینترنت در ایران خواهد بود یا نه.

به دلیل محدودیت دسترسی به بسیاری از شبکه‌های اجتماعی و کاهش سرعت و قطعی اینترنت در هنگام اعتراضات،‌ بسیاری از کاربران توییتر از ماسک خواسته‌اند دسترسی به اینترنت ماهواره‌ای را برای مردم ایران ممکن کند.

در همین راستا، سخنگوی دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری (OFAC) در بیانیه‌ای گفت: «مجوزی قدیمی وجود دارد که امکان صادرات یکسری سخت‌افزار، نرم‌افزار و خدمات مربوط به ارتباطات اینترنتی از جمله خدمات اینترنت مصرفی و ترمینال‌های ماهواره‌ای برای مصرف‌کنندگان را بر اساس مجوز عمومی D-1 مجاز می‌داند.»

در این بیانیه آمده است: «برای حمایت از آزادی اینترنت در ایران، OFAC از درخواست مجوز خاص برای هرگونه صادراتی که در مجوز فعلی پوشش داده نمی‌شود استقبال می‌کند.»

اسپیس‌ایکس به دنبال توسعه سریع استارلینک است و در این زمینه با شرکت‌های ارتباطات دیگری از جمله OneWeb و پروژه Kuiper از شرکت آمازون رقابت می‌کند.

منبع: Reuters

https://pvst.ir/d7i

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو