skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

ثابت ماندن تعرفه‌ها به کل صنعت مخابرات آسیب رسانده است

میثم قاسمی تحریریه

۲۰ شهریور ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۷ دقیقه

میزگرد مخابرات

فعالان صنعت مخابرات به همراه مدیران شرکت مخابرات ایران معتقدند ثابت ماندن تعرفه خدمات ارتباطات ثابت در سالیان طولانی به کل این صنعت آسیب رسانده و جبران این آسیب به زمان طولانی‌ای نیاز دارد.

به گزارش پیوست، میزگرد تخصصی چالش‌ها و راهکارها در مسیر توسعه امروز (۲۰ شهریور ۱۴۰۱) با حضور داود زارعیان، معاون تجاری و امور مشتریان شرکت مخابرات ایران، فرامرز رستگار، دبیر سندیکای صنعت مخابرات، داود ادیب، رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات، نادر صابری‌وند معاون تنظیم مقررات شرکت مخابرات ایران و محمدرضا بیدخام، مدیرکل ارتباطات و امور بین الملل مخابرات ایران برگزار شد و حاضران از ثابت ماندن تعرفه‌ها در طول سالیان گذشته انتقاد کرده و این اقدام را خلاف مصحلت صنعت و حتی امنیت کشور ارزیابی کردند. به اعتقاد آنان ناتوانی مخابرات در تامین نیازهای تولیدکنندگان صنعت مخابرات در نهایت منجر به آسیب‌های امنیتی و مهاجرت نخبگان می‌شود.

شبکه را با مالکان شرکت مخابرات، یکسان نبینید

داود زارعیان، معاون تجاری و امور مشتریان شرکت مخابرات ایران در این میزگرد با تشریح جایگاه ایران در صنعت مخابرات در دو دهه پیش عنوان کرد: مولفه‌های اثربخشی برای رشد در صنعت مخابرات عبارت بودند از نیروهای متخصص، شرکت‌های تولیدکننده و اپراتور قوی که دو مولفه اول را داشتیم؛ اما در داشتن اپراتور قوی غفلت کردیم و براثر سیاست‌های نادرست، این مولفه را از دست دادیم.

زارعیان درباره موضوع تجاری‌سازی خدمات مخابرات ایران گفت: وقتی شما یک صنعت را برای چندین سال از همه چیز دور می‌کنید، مفاهیمی مانند توسعه و تجاری‌سازی اصلا معنی ندارند.

او با اشاره به حضور یک ساله خود در معاونت تجاری شرکت مخابرات ایران گفت: در این یک سال برنامه‌های متنوعی برای تجاری‌سازی خدمات شرکت مخابرات تعریف کردیم؛ اما در هر حوزه که وارد شدیم، دیدیم پولی برای توسعه و تعریف سرویس‌های جدید وجود ندارد.

او تاکید کرد مصوبه اخیر ستاد تنظیم بازار نمی‌تواند مخابرات را خیلی سریع به اهداف خود برساند؛ اما نقطه شروع خوبی برای آینده است.

زارعیان از سیاستگذاران خواست شبکه ارتباطات ثابت را با مالکان شرکت مخابرات، یکسان نبینند و توجه کنند که توسعه نیافتن این بخش، به زیان همه کشور تمام خواهد شد.

معاون تجاری و امور مشتریان شرکت مخابرات ایران در پاسخ به سئوال پیوست درباره وابستگی شرکت مخابرات به درآمدهای تلفن ثابت و تعریف نکردن سرویس‌های جدید گفت: ما بارها اعلام کرده‌ایم آمادگی داریم سرویس‌های مختلفی را برای مشتریان خود تعریف کند؛ اما این اجازه باید از سوی رگولاتوری صادر شده و نحوه تعرفه‌گذاری خدمات تغییر کند.

این یک گام کوچک است

فرامرز رستگار، دبیر سندیکای صنعت مخابرات، تعیین حداقل کارکرد یا هزینه نگهداری برای خطوط تلفن ثابت را گامی کوچک برای توسعه ارتباطات ثابت دانست که با تاخیری چند ساله انجام می‌شود. به اعتقاد او هر اتفاقای که منجر به افزایش درآمدهای شرکت مخابرات ایران بشود، خوب است؛ اما همه چیز نیست و باید با تصمیمات مدیریتی درستی، ادامه یابد.

رستگار با اشاره به بدون کارکرد بودن تعداد زیادی از تلفن‌های ثابت در خانه‌ها عنوان کرد: اصلاح قیمت‌ها اگر منجر به بازگشت این خطوط به چرخه استفاده شود می‌تواند جلوی اتلاف منابع را بگیرد.

او در بخش دیگری از سخنان او اخذ ضمانت و تعهد از سوی رگولاتوری برای افزایش تعرفه‌ها را نادرست خواند و با توجه به جایگاه شرکت مخابرات و مدیران آن از رگولاتوری خواست اجازه واقعی شدن قیمت‌ها را صادر کند و پس از آن چنانچه هر اپراتوری به تعهدات خود عمل نکرد، با آن برخورد کند.

کل صنعت دچار آسیب شد

داود ادیب، رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات نیز در سخنان خود با اشاره به جایگاه شرکت مخابرات ایران در زمینه استفاده از تولیدات داخلی گفت: شرکت مخابرات ایران در خرید تولیدات و تجهیزات ساخت داخل، انحصار دارد و زمانی که این شرکت به دلیل ثابت ماندن تعرفه‌ها در طول سالیان طولانی نمی‌تواند خریدهای جدید انجام دهد یا پول خریدهای قبلی را پرداخت کند، کل صنعت دچار آسیب می‌شود و کارخانه‌ها و تولیدکنندگان ورشکسته می‌شوند که نتیجه آن مهاجرت نیروهای نخبه به کشورهای دیگر است.

او عنوان کرد اگر واقعی‌سازی تعرفه‌ها به سال آینده موکول می‌شد شاید ۵۰ تا ۶۰ درصد شرکت‌های تولیدی در حوزه مخابرات، ورشکسته می‌شدند.

ادیب با بیان اینکه تولیدکنندگان در روزهای سخت و بی‌پولی به پای مخابرات نشسته و حاضر شده‌اند بدون دریافت پول با این شرکت کار کنند، از مدیران مخابرات خواست حالا که این شرکت وضع بهتری پیدا می‌کند، خریدهای خود را از خارجی‌ها انجام ندهند و همچنان با تولیدکنندگان داخلی کار کنند.

تعرفه‌ها تغییری نکرده است

نادر صابری‌وند، معاون تنظیم مقررات شرکت مخابرات ایران نیز گفت: وضعیت مالی شرکت مخابرات ایران تا حدی نامناسب است که حتی از میلیون تومان افزایش درآمد هم استقبال می‌کند.

صابری‌وند با تشریح مراحلی که مصوبه افزایش قیمت تلفن ثابت از سال ۹۹ تاکنون طی کرده، گفت: اگر این مصوبه در ابتدای سال جاری به ما ابلاغ می‌شد، افزایش دستمزد پرسنل را به صورت کامل پوشش می‌داد؛ اما اکنون که تنها ۷ ماه سال را شامل می‌شود، نصف این هزینه‌ها را تامین می‌کند. این در حالی است که وزارت ارتباطات هم بابت موافقت با افزایش قیمت‌ها تعهدات مختلفی برای به‌روزرسانی شبکه از ما اخذ کرده است. همچنین پرداخت مطالبات معوقه کارکنان و بازنشستگان و تولیدکنندگان را هم داریم.

او افزود: در ۱۰ سال اخیر هزینه مس ۱۲ هزار درصد، برق ۸۶۰ درصد و دستمزدها ۲۵۰۰ درصد رشد داشته‌اند این در حالی است که تعرفه‌های مخابرات تنها ۳۹ درصد اضافه شده‌اند.

معاون تنظیم مقررات شرکت مخابرات ایران تاکید کرد مصوبه ستاد تنظیم بازار، افزایش تعرفه تلفن ثابت نیست و تعرفه همچنان به قیمت قبلی محاسبه می‌شود و این مصوبه تنها بخشی از هزینه نگهداری هر خط تلفن را تامین می‌کند. زیرا با قیمت‌های سال ۱۴۰۰ هزینه نگهداری هر خط تلفن ثابت در تهران ۳۲ هزار تومان است و با قیمت‌های سال جاری به بیش از ۴۰ هزار تومان می‌رسد. این در حالی است که در مصوبه ستاد تنظیم بازار هزینه هر خط تلفن در تهران ۲۰ هزار تومان تعیین شده است.

صابری‌وند درباره قیمت جدید تلفن‌های تجاری و روستایی که در مصوبه ستاد تنظیم بازار به آنها اشاره نشده، گفت: کمیسیون تنظیم مقررات در اولین جلسه خود در این رابطه اظهار نظر می‌کند. نظر ما این است که تلفن روستایی را به قیمت شهرهای کوچک (۱۰ هزار تومان برای هر خط) محاسبه کنیم؛ اما وزارتخانه و رگولاتوری می‌گویند تلفن روستایی بدون افزایش باقی بماند که به نظر ما اگر می‌خواهند چنین سوبسیدی به روستاها بدهند، لازم است هزینه‌های مخابرات را به گونه دیگری جبران کنند چون اتفاقا نگهداری تلفن در مناطق دورافتاده بسیار هزینه‌بر است.

۴ هزار دقیقه مکالمه رایگان

محمدرضا بیدخام، مدیرکل ارتباطات و امور بین الملل مخابرات ایران نیز در این میزگرد گفت: ابلاغیه جدید مصوب شده ستاد تنظیم بازار، با اختصاص میزان قابل توجهی مکالمه رایگان با مدت زمان‌های مشخص در مکالمه تلفن ثابت و طرح منطقی شدن هزینه‌ها، به نفع مشتریان است.

او با تشریح مزایای طرح اخذ حداقل هزینه نگهداری از مشتریان گفت: در این طرح برای مشتریان تهرانی با پرداخت مبلغ ۲۰ هزار تومان، ۴ هزار و ۴۴۴ دقیقه مکالمه رایگان شهری بالغ بر ۷۲ ساعت در طول یک ماه، مشتریان مراکز استان‌ها با پرداخت مبلغ ۱۵ هزار تومان، ۳ هزار و ۳۳۳ دقیقه مکالمه رایگان و برای مشتریان دیگر شهرستان‌ها، با پرداخت مبلغ ۱۰ هزار تومان، ۲ هزار و ۶۶۶ دقیقه مکالمه رایگان اختصاص می‌یابد.

او افزود: هدف اصلی از این طرح، اخذ حداقل نگهداری برای تلفن‌های بدون کارکرد است که با عدالت ارتباطی نیز همخوانی دارد، یعنی به صورت میانگین ماهانه ۲۵ هزار تومان هزینه نگهداری خط است و اکثریت مشتریان با استفاده از این طرح قبوض ماهانه زیر ۲۰ هزار تومان خواهند داشت.

بیدخام خاطرنشان کرد: با ترمیم تعرفه‌های مخابراتی، مطالبات قانونی همه ذینفعان با یک فرایند منطقی قابل انجام است.

او گفت: ثابت ماندن تعرفه‌ها در ۱۲ سال گذشته علی‌رغم تورم‌های چندصددرصدی در تمام بخش‌ها، از چالش‌های اصلی مخابرات است که سبب شده تا منابع مورد نیاز برای توسعه این بخش به سختی صورت گیرد.بنابراین منتظر ابلاغ مصوبه جدید تلفن ثابت توسط وزارت ارتباطات هستیم تا بخشی از مشکلات حوزه مخابراتی کشور مرتفع شود.

https://pvst.ir/d5z
میثم قاسمیتحریریه

    سال ۸۱ رشته مهندسی را رها کردم به شوق روزنامه‌نگاری. از همان سال تاکنون، در حوزه‌های مختلفی مانند سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، گردشگری، ورزشی و... در رسانه‌هایی مانند همشهری، حیات‌نو، توسعه، عصر ارتباط و... کار کرده‌ام. از میانه سال ۹۲ و پس از حدود ۳ سال دوری از حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به پیوست آمدم و دوباره روزنامه‌نگار این رشته شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو