skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

حجم تجارت الکترونیکی در سال ۱۴۰۰ به هزار و ۲۳۷ هزار میلیارد تومان رسید گزارش سال ۱۴۰۰ تجارت الکترونیکی نشان می‌دهد ارزش اسمی تجارت الکترونیکی ۱۳ درصد افزایش یافته است

۲۰ شهریور ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۷ شهریور ۱۴۰۲

گزارش سال ۱۴۰۰ تجارت الکترونیکی

حجم تجارت الکترونیکی در سال ۱۴۰۰ به هزار و ۲۳۷ هزار میلیارد تومان رسید و نسبت به سال ۹۹ حدود ۱۳ درصد رشد کرده است؛ حجم تجارت الکترونیکی در سال ۱۳۹۹ هزار و ۹۷ هزار میلیارد تومان اعلام شده بود.

به گزارش پیوست، مقایسه دو گزارش تجارت الکترونیکی در سال ۹۹ و ۱۴۰۰ نشان می‌دهد میزان رشد تجارت الکترونیکی در سال ۱۴۰۰ نسبت به میزان رشد تجارت الکترونیکی در سال ۹۹ کاهش قابل توجهی یافته است.

میزان رشد تجارت الکترونیکی در سال ۹۹ حدود ۱۵۹ درصد اعلام شده بود؛ این در حالی است که میزان رشد تجارت الکترونیکی در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۳ درصد اعلام شده است.

طبق گزارش سالانه تجارت الکترونیکی تعداد کل تراکنش‌های تجارت الکترونیکی در سال ۱۴۰۰ به حدود ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تراکنش رسیده و متوسط مبلغ هر تراکنش نیز ۳۴۳ هزار تومان اعلام شده است. طبق این گزارش تعداد کل تراکنش‌ها در حدود ۱۴ درصد رشد کرده است.

عملکرد تجارت الکترونیکی
ارزش اسمی تجارت الکترونیکی ۱۳ درصد در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ افزایش یافت.

در گزاش امسال تجارت الکترونیکی هیچ اشاره‌ای به ارزش حقیقی تجارت الکترونیکی نشده است. ارزش حقیقی تجارت الکتروینکی، سهم تورم را از ارزش کلی تجارت الکترونیکی کم می‌کند و دید کامل‌تری نسبت به میزان رشد صورت گرفته در بخش تجارت الکترونیکی ایجاد می‌کند.

گزارش مرکز توسعه تجارت الکترونیکی نشان می‌دهد ۹۴ درصد از واحدهای تجارت الکترونیکی در سال ۱۴۰۰ از طریق سرمایه‌گذاری شخصی فعالیت خود را آغاز کرده‌اند. همچنین ۳ درصد آنها از طریق شتاب‌دهنده‌های فعال، ۲ درصد از طریق جمع‌سپاری و یک درصد نیز از طریق سرمایه‌گذاری بخش دولتی شروع به فعالیت کرده‌اند.

این آمار نشان می‌دهد هنوز سهم سرمایه‌گذاری شرکت‌های سرمایه‌گذار برای توسعه کسب‌وکارها و آغاز به فعالیت آنها بسیار اندک است.

همچنین طبق گزارش مرکز توسعه تجارت الکترونیکی ۸۰ درصد کسب‌وکارهای تجارت الکترونیکی در کنار فعالیت از طریق وب‌سایت‌هایشان محصولات و خدمات خود را از طریق شبکه‌های اجتماعی نیز عرضه می‌کنند. در این میان همانطور که پیش‌بینی می‌شد اینستاگرام سهم ۸۴ درصدی را به خود اختصاص داده است و پس از این شبکه اجتماعی پرطرفدار، ۴۹ درصد کسب‌وکارها از واتس‌اپ و ۳۲ درصد هم از تلگرام استفاده می‌کنند. در این میان سهم پیام‌رسان‌های داخلی بسیار کم است. پیام‌رسان سروش که بیشترین استفاده‌کننده را به خود اختصاص می‌دهد فقط توانسته ۴ درصد را به خود اختصاص دهد.

شبکه‌های اجتماعی پرطرفدار
اینستاگرام همچنان پرطرفدارترین شبکه اجتماعی میان کسب‌وکارهاست.

۲۸ درصد واحدهای تجارت الکترونیکی از پیام‌رسان‌ها استفاده می‌کنند و ۲۴ درصد از نرم‌افزارهای تلفن همراه یا پیامک برای گسترش کسب‌وکار خود استفاده می‌کنند.

کسب‌وکارهای دارای نماد اعتماد برای ارسال کالاهای خود بیشتر از شبکه پستی کشور استفاده می‌کنند. در بخش تجارت الکترونیکی سهم پست از لجستیک ۶۰ درصد است و ۲۰ درصد کسب‌وکارها از شبکه توزیع خود استفاده می‌کنند. ۱۳ درصد هم از شرکت‌های باربری بین شهری و ۹ درصد از شرکت‌های پست خصوصی و ۹ درصد نیز از شرکت‌های پیک خصوصی استفاده می‌کنند.

روش‌های تجارت الکترونیکی
۹۴ درصد کسب‌وکارها با سرمایه‌گذاری شخصی ایجاد شده‌اند.

بیشترین شرکت‌های فعال در حوزه تجارت الکترونیکی طبق روال سال‌های گذشته در تهران متمرکز هستند. طبق بررسی گزارش سالانه تجارت الکترونیکی در سال ۱۴۰۰ حدود ۵۰ درصد فعالان کسب‌وکار تجارت الکترونیکی در تهران هستند و پس از آن با اختلاف زیاد نوبت به اصفهان با ۸ درصد کسب‌وکارها و خراسان رضوی با ۷ درصد کسب‌وکارها می‌رسد.

همچنین ۷۸ درصد واحدهای تجارت الکترونیکی براساس شخصیت حقیقی ثبت شده‌اند و ۸۶ درصد بنیان‌گذاران و مدیران واحدهای تجارت الکترونیکی را مردان تشکیل می‌دهند.

 

جمعیت شناسی تجارت الکترونیکی
زنان همچنان سهم اندکی در تجارت الکترونیکی دارند.

گزارش تجارت الکترونیکی ۱۴۰۰ تعداد واحدهای تجارت الکترونیکی فعال در کل کشور را ۴۰۰ هزار وب‌سایت اعلام کرده است که از این میان ۱۲۰ هزار و ۲۸۸ واحد اینماد گرفته‌اند و از آبان ماه سال ۱۴۰۰ تا پایان سال ۱۴۰۰ نیز تقریبا ۳ هزار و ۸۰۰ واحد نماد بی‌ستاره دریافت کرده‌اند.

فایل PDF گزارش تجارت الکترونیکی سال ۱۴۰۰ را از اینجا دانلود کنید.
https://pvst.ir/d5x

مهرک محمودی روزنامه‌نگاری را از حوزه سینما شروع کرد و در مدت کوتاهی پس از آن، با این سودا که روزنامه‌نگار باید در تمامی بخش‌ها فعالیت کند براساس یک اتفاق خیلی ساده وارد حوزه اقتصادی شد و در روزنامه‌های صدای عدالت، آزاد، ابرار اقتصادی، فرهنگ آشتی، همشهری اقتصادی و غیره به عنوان خبرنگار فعالیت کرد. همانطور که زندگی همیشه براساس اتفاق‌های ساده جلو می‌رود، فعالیت خود را به صورت نیمه وقت در در هفته‌نامه عصرارتباط در حوزه تجارت و بانکداری الکترونیکی آغاز کرد و پس از مدتی این فعالیت نیمه وقت به یک فعالیت تمام وقت تبدیل و ۹ سال به طول انجامید اما باز هم براساس یک اتفاق آنجا را ترک کرد. حال سال‌هاست که پیوست خانه مهرک محمودی است؛ اما تجارت و بانکداری و دولت الکترونیکی تبدیل به حوزه‌های مورد علاقه او شده‌اند.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو