skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

شتاب‌دهنده اصناف تشکیل می‌شود

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۱۶ شهریور ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

کنفرانس اصناف دانش‌بنیان

وزارت صنعت معدن و تجارت با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری اقدام به ایجاد شتاب‌دهنده‌ای برای هوشمندسازی اصناف کرده است.

به گزارش پیوست، علیرضا شاه‌میرزایی، معاون تجارت و خدمت وزارت صمت، با اعلام این خبر در کنفرانس «اصناف دانش‌بنیان، فناور و هوشمند» در محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی گفت: این شتاب‌دهنده پس از امضای تفاهمنامه میان وزارت صمت و معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری تشکیل شد و هم‌اکنون دو ماه از زمان آغاز فعالیتش می‌گذرد و حال با توجه به مشخص شدن نتایجش آن را به صورت رسمی اعلام می‌کنیم.

او تاکید کرد: دولت نمی‌خواهد اصناف را هوشمند کند، چراکه در این زمینه اصناف از بخش دولتی جلوتر هستند و خودشان این کار را انجام می‌دهند.

او با اشاره به اینکه وزارت صمت طراحی سامانه‌هایش را با توجه به توان بخش خصوصی به این بخش سپرده است گفت: بازطراحی برخی از سامانه‌های وزارت صمت نیز به شرکت‌های دانش‌بنیان سپرده شده است.

شاه‌میرزایی در این زمینه به بازطراحی سامانه iranianasnaf اشاره کرد و گفت: این سامانه در حال بازطراحی است و به‌زودی تحولات زیادی روی آن صورت خواهد گرفت.

سایت iranianasnaf یا سایت اتاق اصناف ایران درگاه دریافت جواز کسب و ارتباط اصناف با وزارت صمت به شمار می‌آید.

شاه‌میرزایی افزود: نظارت بر اصناف را باید توسط خود مردم انجام دهیم. به ما تکلیف شد از سامانه‌های هوشمند استفاده کنیم تا مردم بتوانند در این سامانه‌ها شکایت‌های خود را ثبت کنند. قیمت ۴۰ هزار کالا را از طریق اپلیکیشن‌ها در اختیار مردم قرار داده‌ایم. علاوه بر این پلتفرم‌هایی که بالای سه میلیون کاربر دارند نیز می‌توانند از این سرویس استفاده کنند.

وزیر صمت: دانش‌بنیان‌ها شغل ایجاد می‌کنند

سیدرضا فاطمی امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت، در این همایش گفت: وقتی می‌گوییم دانش‌بنیان‌ یعنی کیفیت ارتقا پیدا کند یا اینکه محصولی که در دسترس نیست با کیفیت و قیمت بهتر در دسترس قرار بگیرد. علاوه بر این ترکیب جمعیتی کشور به سمت فارغ‌التحصیلان دانشگاهی رفته است پس باید با دانش‌بنیان‌ها برای آنها کار ایجاد کنیم.

فاطمی امین
سیدرضا فاطمی امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت

فاطمی امین ادامه داد: دانش‌بنیان بودن خیلی ساده است. از ۴۰، ۵۰ سال پیش می‌گفتند تولید تابع سرمایه و نیروی کار است. سپس تولید بدون اینکه سرمایه و نیروی کار زیاد شود رشد کرد، این رشد در اثر دانش بود. هرجا بتوانیم تولید را ارتقا دهیم و سرمایه و نیروی کار اضافه نشود، نقش دانش پررنگ‌تر می‌شود.

او به تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان نیز اشاره کرد و گفت: یکی از مسائل ما سرمایه در گردش است. یک راه‌حل خلاقانه و دانش‌بنیان تامین مالی زنجیره‌ای است که مصرف منابع را ۴۰ درصد بهینه می‌کند.

عضو هیات‌رئیسه مجلس: کمیته اصناف تشکیل می‌‌شود

محسن دهنوی، عضو هیات رئیسه مجلس، نیز یکی از حاضران در این کنفرانس بود و گفت: امروز خط مقدم فضای اقتصاد و کسب‌وکار کشور اصناف هستند اما بعضاً دچار غفلت از اصناف شده‌ایم. قواعد کسب‌وکار در حال تغییر است. هر فعال اقتصادی بخواهد نقش خودش را حفظ کند باید با قواعد جدید سازگار شود، نمی‌توانیم سهم فضای مجازی را در اصناف در نظر نگیریم. هوشمند شدن فضای اصناف یک ضرورت است.

دهنوی در مورد اقتصاد دانش‌بنیان نیز گفت: اقتصاد دانش‌بنیان با شکل‌گیری هفت هشت هزار شرکت دانش‌بنیان محقق نمی‌شود. باید صنایع بزرگ دانش‌بنیان شوند و کسب‌وکارهای خرد و متوسط دانش‌بنیان‌ شوند. در شورای راهبری دانش‌بنیان‌ هم این را خواهیم گفت که اصناف دانش‌بنیان‌ شوند.

به گفته دهنوی، به زودی در فراکسیون دانش‌بنیان‌ مجلس، کمیته اصناف تشکیل خواهد شد.

دهنوی در مورد معافیت‌های مالیاتی شرکت‌های دانش‌بنیان نیز گفت: اینکه پایه‌های مالیاتی را توسعه دهیم رویکرد درستی است اما باید جلوی فرار مالیاتی را بگیریم. در سیستم جدید فشار مضاعف به اصناف می‌آید. جایی که باید در مالیات‌ستانی سخت بگیریم هنگام فرار مالیاتی است. در وزارت صمت آیین‌نامه هوشمندسازی فعالیت‌های اصناف را بنویسند تا برای این اصناف معافیت مالیاتی در نظر گرفته شود.

تولید دانش‌بنیان در گرو فعالیت اصناف است

امیر حسین اسدی مدیرکل دفتر خدمات کسب‌وکار وزارت صمت نیز گفت: رویکرد سند تولید دانش‌بنیان‌ که در هیات وزیران تصویب شد این است که چیزی به نام صنف و صنعت نداریم و اصناف در کسوت طلایه‌داران اشتغال کشور می‌توانند به عنوان پیشگامان تولید دانش‌بنیان فعالیت کنند. اتاق اصناف بهترین جا برای توسعه فناوری است. اگر می‌خواهیم تولید دانش‌بنیان را توسعه دهیم چاره‌ای جز استفاده از ظرفیت‌های اصناف نداریم.

اسدی از تشکیل دفاتر خدمات هوشمندسازی و توسعه فناوری در وزارت صمت گفت و توضیح داد: برای اینکه اصناف و کسب‌وکارها فناور شوند نیاز به پیشران داریم. دفاتر خدمات هوشمندسازی و توسعه فناوری در وزارتخانه شکل می‌گیرد که به اصناف کمک کنند فرایند هوشمندسازی را طی کنند. این دفاتر، خدماتی مانند بازاریابی، تحقیق و توسعه، ارتقای محصول و… را به کسب‌وکارها ارائه می‌کنند.

https://pvst.ir/d52
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو