آیا امواج رادیویی 5G زیانده هستند؟ هرچه آنتن نزدیکتر، بهتر
تشعشع امواج رادیویی و به خصوص آنتنهای تلفن همراه معمولاً نگرانیهایی را در میان مردم…
۲۷ دی ۱۴۰۳
تحقیقات بازار ابر آروان نشان میدهد، ۳۱ تا ۳۲ درصد وبسایتهای ایرانی از سرویسهای ابری استفاده میکنند و بهدنبال آن ۴۰ تا ۵۷ درصد کاربران نهایی خدمات آنلاین در ایران از خدمات ابری بهره میبرند. نتیجه این پژوهش نشان داد ۱۶ تا ۱۸ درصد وبسایتهای ایرانی از خدمات ابری شرکتهای ایرانی و ۱۴ تا ۱۵ درصد وبسایتهای ایرانی از خدمات ابری خارجی استفاده میکنند.
به گزارش روابطعمومی ابرآروان، در پژوهش ابر آروان دامنههای ایرانی که از منابع مختلف داخلی و خارجی گردآوری شده بودند، براساس IP Owner و NS دامنه در ۵ گروه Public Cloud، Private Cloud، Semi Hosting Cloud، Public Hosting و Private Hosting دستهبندی شدند. در پایان، محاسبات براساس تعداد دامنهها انجام شد تا میزان وبسایتهای استفادهکننده از خدمات هر دسته مشخص شود. در ادامه برای اندازهگیری تاثیر خدمات ابری روی کاربران نهایی خدمات آنلاین، بار دیگر محاسبات با وزندهی به دامنههای پرترافیک انجام شد.
بهدنبال استفاده وبسایتها از خدمات ابری، ۲۳ تا ۲۹ درصد کاربران خدمات آنلاین ایران از سرویسهای ابری داخلی و ۱۷ تا ۲۸ درصد کاربران خدمات آنلاین از سرویسهای ابری خارجی بهرهمند میشوند.
از دلایل استفاده حدود هفت دهم وبسایتهای ایرانی از خدمات سنتی هاستینگ میتوان به قدمت بالای ارائه این خدمات در ایران نسبت به خدمات ابری اشاره کرد. بهعلاوه بیشتر وبسایتهای ایرانی تجاری نیستند و ترافیک و بازدید بالایی ندارند، به همین دلیل میتوان انتظار داشت نیازمند امکانات کمتری باشند.
محاسبه میزان استفاده از خدمات ابری براساس IP Owner دامنهها نشان میدهد ۲.۵ درصد وبسایتهای ایرانی از خدمات ابر آروان استفاده میکنند.
سهم کل خدمات ابری (Public Cloud) از وبسایتهای ایرانی حدود ۳۱ درصد گزارش شده است که نزدیک به ۱۶ درصد آن سهم ارائهدهندگان خدمات ابری ایرانی است و ۱۵ درصد به ارائهدهندگان خارجی خدمات ابری اختصاص دارد.
نیمی از وبسایتهای ایرانی که از خدمات ابری استفاده میکنند مشتری ارائهدهندگان خدمات ابری داخلی هستند.
طبق این پژوهش هنوز ۶۹ درصد وبسایتهای ایرانی از خدمات هاستینگ بهشکل سنتی استفاده میکنند. نزدیک به ۵۰ درصد وبسایتهای ایرانی در هاستینگهای ایرانی و حدود ۱۸ درصد در هاستینگهای خارجی میزبانی میشوند. سهم هاستینگهای خصوصی (Private Hosting) کمتر یک درصد است.
همچنین ارائهدهندگان سنتی خدمات میزبانی که در حال گذار به ارائه سرویس ابری هستند، به ۱۸.۲ درصد وبسایتهای ایران خدمات میدهند.
محاسبه میزان استفاده از خدمات ابری براساس NS دامنهها نشان میدهد ۱۲.۳ درصد وبسایتهای ایرانی از خدمات ابر آروان استفاده میکنند.
۳۲ درصد وبسایتهای ایرانی از سرویسهای ابری استفاده میکنند. حدود ۱۸ درصد وبسایتهای ایرانی از خدمات سرویسهای ابری ایرانی و ۱۴ درصد وبسایتها از خدمات سرویسهای ابری خارجی استفاده میکنند.
۰.۶ درصد وبسایتهای ایرانی از خدمات سنتی هاستینگ خارجی و ۶۴.۸ درصد وبسایتها از خدمات سنتی هاستینگ داخلی استفاده میکنند.
۶۸درصد وبسایتهای ایرانی از خدمات سنتی هاستینگ استفاده میکنند. نزدیک به ۶۸ درصد وبسایتها از ارائهدهندگان داخلی خدمات هاستینگ و کمتر از یک درصد از ارائهدهندگان خارجی خدمات هاستینگ استفاده میکنند.
همچنین ۲.۶ درصد از وبسایتها از خدمات ارائهدهندگان خدمات هاستینگ که در حال گذار به ارائه خدمات ابری هستند، استفاده میکنند.
محاسبه میزان استفاده از خدمات ابری براساس IP Owner دامنهها نشان میدهد ۴۰ درصد از کاربران خدمات آنلاین از خدمات ابری استفاده میکنند که از این میان حدود ۲۳ درصد به ارائهدهندگان خدمات ابری ایرانی و ۱۷ درصد به ارائهدهندگان خارجی خدمات ابری اختصاص دارد.
در این میان حدود ۲.۳ درصد کاربران نهایی خدمات آنلاین بهدنبال استفاده وبسایتها از ابر آروان از سرویسهای آروان تاثیر میپذیرند. همچنین بانکها و سازمانهای بسیار بزرگ که از خدمات ابری راهاندازی شده در سازمان خود استفاده میکنند (Private Hosting)، واسطه بهرهمندی ۶.۶ درصد کاربران نهایی از خدمات ابری هستند.
۲۰.۴ درصد از کاربران از خدمات هاستینگهایی استفاده میکنند که در حال گذار به ارائه خدمات ابری هستند. ۱۲.۴ درصد کاربران از خدمات سنتی هاستینگ خارجی و ۱۹.۹ درصد کاربران از خدمات سنتی هاستینگ داخلی استفاده میکنند.
بهعلاوه ۷.۴ درصد کاربران نهایی خدمات آنلاین از خدمات هاستینگ خصوصی (Private Hosting) استفاده میکنند.
این پژوهش نشان میدهد نزدیک به ۵۷ درصد کاربران خدمات آنلاین از خدمات ابری (Public Cloud) استفاده میکنند. ۲۹ درصد کاربران از خدمات سرویسهای ابری ایرانی و حدود ۲۸ درصد از خدمات سرویسهای ابری خارجی استفاده میکنند.
سازمانهای بزرگی که بهشکل سنتی از دیتاسنترهای درونسازمانی (Private Hosting) استفاده میکنند، ۶.۷ درصد کاربران خدمات آنلاین را تحت تاثیر قرار میدهند.
محاسبات براساس NS دامنهها نشان میدهد، ۴۳ درصد کاربران نهایی خدمات آنلاین در ایران از خدمات سنتی هاستینگ استفاده میکنند. ۱.۸ درصد کاربران خدمات آنلاین از سرویس هاستینگهایی بهره میبرند که در حال گذار به ارائه سرویسهای ابری هستند. نزدیک به یک درصد کاربران خدمات آنلاین از سرویس هاستینگهای خارجی و ۳۴.۳ درصد کاربران خدمات آنلاین از سرویس هاستینگهای داخلی استفاده میکنند. همچنین ۶.۷ درصد این کاربران از خدمات هاستینگ خصوصی (Private Hosting) استفاده میکنند.
در بخش اول گزارش که پژوهش براساس تعداد دامنهها انجام شده است نسبت سهم سرویسهای سنتی هاستینگ به سرویسهای ابری از دامنههای ایرانی ۷۰ به ۳۰ است. این در حالی است که با وزن دادن به دامنهها برای بررسی میزان اثرپذیری کاربران نهایی خدمات آنلاین، این نسبت بهنفع سرویسهای ابری تغییر میکند؛ براساس NS دامنه تاثیر خدمات ابری روی کاربران نهایی خدمات آنلاین نسبت به خدمات سنتی هاستینگ حدود ۶۰ به ۴۰ است.
هرچند تعداد وبسایتهایی که از خدمات سنتی هاستینگ استفاده میکنند بیشتر است، با وزندهی به دامنهها براساس ترافیک و بازدید، سهم اثرگذاری سرویسهای ابری بر کاربران نهایی خدمات آنلاین بیشتر از سرویسهای سنتی هاستینگ است.
میتوان نتیجه گرفت هر چه استقبال کاربران از یک سایت بیشتر باشد و آن سایت نقش پررنگتری در زندگی بخش بزرگتری از مردم ایفا کند، نیازش به استفاده از سرویسهای ابری بیشتر است.
گزارش گارتنر نشان میدهد تا سه سال آینده بیش از ۸۵ درصد سازمانهای دیجیتالی روی معماری ابری مستقر میشوند.
در ایران هم با توسعه هر چه بیشتر اکوسیستم استارتآپی و افزایش سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی، میتوان پیشبینی کرد نیاز وبسایتها به خدمات و امکانات ابری افزایش مییابد.
دروغ، با آمار من درآوردی خودشون، فقط شرکت خودشونو با رپورتاژ دارن تبلیغ میکنن