سلامت دیجیتال حوزه منتخب سرمایهگذاری؛ نوش دارو به ساخت هوش مصنوعی
انتخاب حوزه سرمایهگذاری از سمت VCها و CVCها متاثر از عوامل و دلایل مختلفی است…
۲۶ آبان ۱۴۰۳
۳۰ مرداد ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
شتابدهنده صدران در یک برنامه ۱۰۰ روزه ویژه استارتآپها میخواهد ۱۰۰ میلیون تومان روی آنها سرمایهگذاری کند بهگونهای که روزانه یک میلیون تومان در اختیار آنان قرار دهد تا این تیمها در عرض ۱۰۰ روز به درآمدزایی برسند. محمدرضا مستقیمان همبنیانگذار شتابدهنده صدران میگوید: از این طریق میخواهیم گامی در جهت فرهنگسازی و حمایت از سرمایهگذاریهای بخش خصوصی و غیرحاکمیتی برداریم.
به گزارش پیوست محمدرضا مستقیمان همبنیانگذار شتابدهنده صدران، میگوید: صدران یک برنامه ۱۰۰ روزه به اسم صدرانینگ دارد و برنامه صدرانینگ به این شکل است که صندوقها و شتابدهندهها روی تیمهایی که به محصول رسیده باشند سرمایهگذاری میکنند.
مستقیمان همچنین درباره صدران میگوید: از آبان ماه سال ۹۹ شتابدهنده صدران را ثبت کردیم و ۲۲ آبان ۹۹ اولین رویداد سرمایهگذاری را در قم با همکاران ۱۰۰ استارتآپ برگزار کردیم. در همین اثنا وقتی درباره اکوسیستم فناوری و نوآوری مثل سیلیکونولی مطالعه میکردیم متوجه تمرکز اکوسیستمهای فناوری روی منابع انسانی شدیم و دیدیم که ما در قم پتانسیل خوبی برای شکلگیری اکوسیستم فناوری و نوآوری در میانمدت و بلندمدت داریم.
با دانشگاه ادیان و مذاهب قم وارد مذاکره شدیم و با این منطق که با جمع کردن تیمهای فناور بتوانیم به بلوغ اکوسیستم کمک کنیم، بین معاونت علمی و صدران تفاهمنامهای به امضا رسید و کارخانه فناوری و نوآوری در قم هم احداث شد. در واقع دانشگاه زمین را در اختیار ما گذاشت و قرار شد معاونت علمی هزینهها را پشتیبانی کند. حالا این کارخانه با فضای شش سوله ۱۰۰۰ متری (جمعا ۶هزار متری) تاسیس شده و یک سوله از آن که به بهرهبرداری رسیده و صدران بهرهبردار آن است کارخانه فناوری و نوآوری صدران نام گرفته است. به طور کل هدف ما در صدران این است به افرادی که به اکوسیستم استارتآپی علاقهدارند و با استعدادند کمک کنیم.
مستقیمان در ادامه به تشریح جزئیات برنامه ۱۰۰ روزه شتابدهنده میپردازد و میگوید: صدران یک برنامه ۱۰۰ روزه به اسم صدرانینگ دارد و دور اول آن پاییز امسال برگزار میشود.برنامه صدرانینگ به این شکل است که صندوقها و شتابدهندهها روی تیمهایی که به محصول رسیده باشند سرمایهگذاری میکنند و ما میخواهیم بر تیمهایی تمرکز کنیم که ایده حل مسئله در کشور را دارند. ۱۰۰ میلیون تومان پول به مدت ۱۰۰ روز سرمایهگذاری میکنیم. روزی یک میلیون تومان سرمایهای است که تیمها دریافت میکنند و تلاش میکنند برای اینکه ایدهشان را به درآمدزایی برسانند. برنامههای دیگری هم این شتابدهنده برای کسانی که هنوز تیم نشدهاند، دارد. افرادی که به اکوسیستم استارتآپی علاقهمند هستند و میخواهند آموزش ببینند میتوانند وارد شبکه ارتباطی صدران شوند و سپس وارد پروسه سرمایهپذیری هم شوند.
او ادامه میدهد ما تا پیش از دوره صدرانینگ مانند سایر شتابدهندهها شرط این را داشتیم که تیمها حتما به MVP رسیده باشند و بعد روی آنها سرمایهگذاری میکردیم. یعنی انتظار داشتیم که تیمها به محصولی رسیده باشند اما صدران میخواهد به سمتی برود که به دانشجویان مشغول تحصیل که ایده دارند یا در شرکت استارتآپی کار میکنند و این دغدغه را دارند که میخواهند کسب و کار خود را راه بیندازند هم کمک کند تا ایدههایشان را پیاده کنند. آن چیزی که برای ما مهم است این است که بدانیم آیا این تیمها و این افراد انگیزههایشان معنا دار است اگر به باور کافی برسیم آنها را جذب کرده و سرمایهگذاری کنیم.
همبنیانگذار شتابدهنده صدران در ادامه تاکید میکند که ما در صدران در تلاشیم تا اتصال اکوسیستم استارتآپی کشور به خارج از ایران اتفاق بیفتد. ما در دبی،اکوسیستم عمان و کمی در قطر فعالیتهایی انجام دادهایم چون بزرگ شدن اکوسیستم مشروط به این است که بتوانیم در عرصه بین المللی حضور پیدا کنیم.
مستقیمان همچنین رویکرد صدران را توجه به سرمایههای خصوصی و غیر حاکمیتی میداند و میگوید اگر بخواهیم اکوسیستم فناوری رشد کند باید بخشی از نقدینگی اکوسیستم فناوری و نوآوری از طریق بخش خصوصی تامین شود. ما در صدران میخواهیم سرمایهگذارانی که خصوصی هستند و حاکمیتی نیستند درگیر سرمایهگذاری شوند و به این شکل چرخه سرمایهگذاری را منصفانه و فعالتر کنیم.