رهبر انقلاب: حوزههای علمیه باید در مورد رمزارزها نظر بدهند
رهبر انقلاب در دیدار با جمعی از مدیران، اساتید و طلاب جامعهالزهرا (س)، اعلام کردند:…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۲۸ مرداد ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۹ مرداد ۱۴۰۱
هفتمین دوره انتخابات سردفتران و دفتریاران با همکاری شرکت ققنوس روی بلاکچین برگزار شد.
به گزارش پیوست، هفتمین دوره انتخابات سردفتران و دفتریاران بر بستر بلاکچین در حالی برگزار شد که در گذشته، برگزاری انتخابات سازمان نظام صنفی رایانهای تهران روی بلاکچین با مشکلاتی همراه بود که منجر به تمدید ساعت رأیگیری شد.
به گفته ستار هاشمی، معاون توسعه فناوری و خدمات الکترونیکی ثبتی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، در این انتخابات حدود چهار هزار و ۳۰۰ نفر واجد شرایط رأیدهی و ۵۸ کاندیدا شامل ۱۵ کاندیدا برای دفتریاری و ۴۳ نفر برای سردفتری حاضر بودند که با توجه به برگزاری این انتخابات روی بلاکچین ققنوس امکان ارائه نتایج به صورت لحظهای و با توجه به نظر هیات نظارت وجود دارد.
حسین اسلامی رئیس هیات مدیره شرکت ققنوس، ضمن تبریک به کانون سردفتران و دفتریاران و همچنین قوه قضائیه، در مورد هفتمین دوره انتخابات بلاکچینی صنف سردفتران و دفتریاران تهران گفت: تاکنون شاهد برگزاری انتخاباتهایی بر بستر بلاکچین بودهایم اما در قوه قضائیه با توجه به حساسیتها و نگرانیها این امر اتفاق نیفتاده بود.
اسلامی در ادامه برای مقایسه این انتخابات با انتخابات سازمان نظام صنفی گفت: ما شاهد پیشروی موضوعات مختلفی مانند سرعت، راحتی و آرامش رأیدهندگان هستیم که نشان از افزایش تجربیات نسبت به دورههای گذشته دارد.
اسلامی در مورد قطعی سیستم رأیدهی گفت: متاسفانه در ابتدای رأیگیری شاهد کوتاهیهایی بودیم که به سرعت برطرف شد اما این قطعی اینترنت تنها باعث وقفه سه دقیقهای در فرایند رأیگیری شد.
اما تفاوت اصلی انتخابات سردفتران و دفترداران با دیگر انتخاباتهایی که روی بستر ققنوس برگزار شده است از نظر حسین اسلامی، آشنایی بیشتر شرکتکنندگان و توسعه زیرساختهاست که در نهایت منجر به بهبود فرایند رأیگیری شده است.
ستار هاشمی نیز در این رابطه گفت: ما در زیستبوم ثبتی کشور به دنبال استفاده حداکثری از فناوریهای بهروز دنیا هستیم. هدف از برگزاری انتخابات بلاکچینی هم ایجاد ارتباط میاد سردفتران و دفترداران با فناوری زنجیره بلوکی و هوشمصنوعی است.
هاشمی همچنین در مورد نحوه برگزاری انتخابات گفت: ما برای فرایند تایید هویت از هوش منصوعی استفاده کردهایم. با استفاده از پردازش تصویر و دوربینهایی که روی دستگاههای رأیگیری نصب شده، عملیات انطباق تصویر با پروفایل سردفتران و دفترداران انجام میشود و به این صورت از درستی عملیات تایید هویت اطمینان حاصل میشود.
فرایند رأیگیری به گفته هاشمی بعد از انطباق تصویر، شامل نمایش لیست سردفتران و دفتریاران است و رأیدهندگان با انتخاب نمایندگان تا قبل از تایید نهایی امکان ویرایش دارند.
هاشمی در مورد اهداف استفاده از بلاکچین برای برگزاری انتخابات گفت: اولین هدف عدم امکان انکار حضور رأیدهندگان است. دومین هدف، حفظ محرمانگی رأی رأیدهندگان است که پیچیدگیهایی در لایه فنی دارد. آخرین هدف هم امکان حفظ آرای افراد و امکان بازشماری آراست که به وسیله بلاکچین به خوبی امکان تحقق همه این اهداف مهیا شده است.
هاشمی به موضوع امکان افشا نشدن نتایج هم اشاره کرد و گفت: برای این انتخابات کلیدهای خصوصی برای مراجع ذیصلاح در نظر گرفته شده است و تنها با استفاده از همه کلیدها در کنار یکدیگر امکان نمایش نتیجه وجود دارد که همین موضوع میتواند باعث بالا رفتن کیفیت انتخابات شود.
استفاده از بلاکچین برای انتخابات رفتهرفته به روالی معمول برای سازمانها و ارگانهای دولتی و خصوصی تبدیل میشود. هرچند همچنان برگزاری این انتخاباتها را نمیتوان کاملاً الکترونیکی نامگذاری کرد و همچنان شاهد حضور نیروی انسانی و فرایندهای کاغذی هستیم اما این روش برگزاری انتخابات میتواند تا حدودی ایرادهای وارده به انتخابات سنتی را برطرف کند.