skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

شناسا با استارت‌آپ استودیو چینووا وارد حوزه بلاک‌چین شد

الهه صالحی الهه صالحی نویسنده میهمان

۱۰ مرداد ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۱ مرداد ۱۴۰۱

استارت‌اپ استدیو چینووا

شناسا با هدف توسعه استارت‌آ‌پ‌های بلاک‌چینی، اقدام به ایجاد استارت‌آپ استودیوی چینووا کرده است. فعالان حوزه کارآفرینی در ایران بر این باورند که مدل استارت‌آپ استدیو می‌‌تواند در کشور ثروت‌آفرین باشد و باید به حل صورت‌مساله‌هایی پرداخت که پیشتر مورد بررسی قرار نگرفته‌اند.

به گزارش پیوست، حامد ساجدی، مدیرعامل شناسا، در نشست معرفی اهداف و برنامه‌های استارت‌اپ استودیوی چینووا گفت:‌ ما از ابتدا تلاش کردیم روی مشارکت با صاحبان ایده و تفکر و حوزه‌هایی که حوزه‌های خوش‌آتیه فردا هستند، تمرکز کنیم و علاقه‌مند بوده‌ایم به موضوعاتی که می‌توانند آینده‌ساز باشند وارد شویم.

او ادامه داد: ابزارهای زیادی را می‌توان در حوزه نوآوری به کار گرفت و از سوی دیگر شناسا در خیلی از مواقع ناگزیر از ابزارسازی نیز بوده است. در بعضی از حوزه‌ها به این نتیجه رسیدیم که اگرچه فرصت‌های مالی خیلی خوبی در آینده می‌تواند شکل بگیرد و فناوری‌هایی هستند که ممکن است چهره آینده بشری را به شدت متاثر کنند، اما ممکن است در حال حاضر کسب‌وکارهایی که بتوان روی آنها سرمایه‌گذاری کرد، به قدر کفایت وجود نداشته باشند.

ساجدی اضافه کرد:‌ حتی وقتی به سراغ ما می‌آیند که ممکن است مشارکت با آنها دشوار شده باشد یا حوزه‌هایی هستند که ما فکر می‌کنیم روند آینده‌شان می‌تواند بسیار جذاب باشد اما هنوز کسی به آنها ورود نکرده است.

او توضیح داد: اینجا بود که مفهوم استارت‌آپ استودیو در مجموعه ما مطرح شد. حوزه بلاک‌چین حوزه‌ای است که می‌تواند در آینده زندگی بشری نقش‌های مهمی ایفا کند و در حوزه‌های متنوعی تسهیل‌گر و رشد‌یابنده باشد. از این رو استارت‌آپ‌ استودیوی چینووا شکل گرفت تا از ظرفیت‌هایی که پیش از این در شناسا ایجاد شده برای بلاک‌چین استفاده شود.

او در ادامه فعالیت استارت‌آپ استودیو چینووا را آغازی برای نگرشی جدید در شناسا دانست.

استارت‌آپ استودیو ارزش خلق می‌کند

محمدرضا قدوسی، مدیرعامل استارت‌آپ استودیوی چینووا در ادامه این نشست در رابطه با اهداف این استارت‌‌آپ استودیو گفت: مدل استارت‌آپ استودیو در کنار مدل‌هایی مانند شتاب‌دهنده و مرکز نوآوری قرار می‌گیرد و چندین کار را انجام می‌دهد. یک استارت‌آپ استودیو خودش مولد ایده است در حالی‌ که در شتاب‌دهنده‌ها و مراکز نوآوری ایده از جای دیگری وارد مجموعه می‌شود.

او ادامه داد: فرایندی که ما انجام می‌دهیم دو بخش است. فرایندهای مربوط به بخش اصلی فعالیت ما و فعالیت پشتیبان؛ ایده‌پردازی اولین و مهم‌ترین کاری است که باید در این حوزه انجام شود، بعد از این وارد فاز بسیار مهمی می‌شویم که اغلب استارت‌آپ‌ها در این مرحله شکست می‌خورند؛ در این مرحله باید ایده‌ را تبدیل به یک راه‌حل منطقی و قابل اجرا کنیم. سپس وارد مرحله اجرا می‌شویم و تست‌بازار انجام می‌دهیم تا ببینیم ایده قابل اجرا و شدنی است یا خیر.

او اضافه کرد: در فرایند پشتیبانی نیز محل استقرار، منتورشیپ، مشاوره‌های کسب‌وکاری و ارائه سرمایه به گروه‌ها ارائه می‌شود.

قدوسی باور دارد مدل استارت‌آپ استودیو می‌تواند جوابگو و ثروت‌آفرین باشد.

او گفت: ما به این جمع‌بندی رسیدیم که چند مساله کلیدی در حوزه بلاک‌چین وجود دارد. بلاک‌چین هنوز در صنایع مختلف کشور ما بروز و ظهوری نداشته است. فناوری هنوز نتوانسته وارد صنایع شود و مقامات کشورمان در بهترین حالت خاکستری‌رنگ با آن برخورد می‌کنند.

او در پاسخ به سوال پیوست مبنی بر اینکه آیا وجود چنین استارت‌آپ استودیویی و رشد و توسعه مجموعه‌های بلاک‌چینی منجر به این خواهد شد که فضای رگولاتوری خاکستری در ایران تغییر کند و برای این حوزه تنظیم‌گری انجام شود گفت: سابقه چنین رفتارهایی در حوزه فین‌تک هم وجود دارد و رگولاتور همواره با یک گارد بسته وارد می‌شود و این استارت‌آپ‌ها هستند که باید با گارد باز وارد شوند و هزینه‌ها را بپذیرند؛ ما امیدواریم با منطقی که در کسب‌وکار خود داریم، بدون ایجاد حواشی نشان بدهیم که بلاک‌چین در حال ایجاد کردن یک کسب‌وکار است. هر اتفاقی هم بیفتد سعی ما این است که تلاش خود را بکنیم و جسورانه برخورد کنیم و کمک کنیم رگولاتور هم با گارد باز برخورد کند.

مصطفی نقی‌پورفر، دبیر انجمن فین‌تک، نیز در پاسخ سوال پیوست در رابطه با وضعیت بحران مهاجرت متخصصان نسل جدید کشور گفت: استارت‌آپ‌ استودیو یکی از ابزارهای نوآوری است. یکی از مشکلاتی که در تمام این سال‌ها شرکت‌ها پیدا کرده‌اند این بوده که فضای شتاب‌دهی متاثر از تبلیغاتی است که در کشور انجام می‌شود و استارت‌آ‌پ‌ها ذهن‌شان به سمتی می‌رود که مثلاً مانند استارت‌آپ موفقی شوند که در حال حاضر هم وجود دارد  و این باعث می‌شود در حوزه‌هایی که صورت‌مساله‌ای وجود دارد، کسی کاری انجام ندهد.

او معتقد است استارت‌آپ استودیو کمک می‌کند در حوزه‌هایی که کسی به آنها دقت نکرده است صورت‌مساله حل شود.

او با اشاره به نگرانی‌ها در رابطه با رگولاتور افزود: در سال‌های گذشته، زمانی‌ که در مورد رمزارز با رگولاتور وارد مذاکره می‌شدیم به ما گفته می‌شد به سایر حوزه‌های بلاک‌چین وارد شوید؛ می‌توان گفت حالا وارد شده‌ایم تا کاربرد بلاک‌چین در صنایع دیگر را مورد بررسی قرار بدهیم.

دبیر انجمن فین‌تک ادامه داد: نکته دیگر اینکه گفته می‌شود وقتی شما قصد دارید در نوآوری کار کنید اول سراغ رگولاتور نروید. اول صورت‌مساله را حل کنید. چون رگولاتور کند است. بروید انجام بدهید و رگولاتور خودش را به نوآوری خواهد رساند. ما هم همین فکر را می‌کنیم. اگر ما صورت‌مساله را حل کنیم، می‌توان رگولاتور را قانع کرد.

او در پایان درباره چالش مهاجرت گفت: یکی از چالش‌هایی که در خیلی از کسب‌وکارها وجود دارد این است که یک تیم استارت‌آپی را راه‌اندازی می‌کند اما حمایتی وجود ندارد و اصلاً روی صورت‌مساله واقعی کار نکرده است و می‌بینند بازاری ندارد. ما سعی می‌کنیم در حوزه‌هایی کار کنیم که در آنها بازار بالقوه وجود دارد. ما حتماً با این چالش مواجهیم اما محدود به بازار ایران نیستیم و این‌طور نیست که تمایل ما این باشد که حتماً در بازار ایران کار کنیم؛ قصد داریم استارت‌آپی را شکل بدهیم که در بازار جهانی قابلیت عرضه داشته باشد، حتماً این کار را خواهیم کرد و سعی ما این است که ارتباطات بین‌المللی‌مان را گسترش بدهیم.

https://pvst.ir/cvz
الهه صالحی
الهه صالحینویسنده میهمان

    روزنامه نگاری یعنی رشته‌ای که آن را با جان‌ودل انتخاب کردم، برای من از دانشکده عزیز ارتباطات علامه شروع شد و در همان ماه‌های اول به نگارش یادداشت‌های طنز برای «بی‌قانون» رسید؛ با این حال معتقدم که اولین قدم‌های روزنامه‌نگاری را با کارآموزی برای مجله محبوب دوران نوجوانی‌ام، چلچراغ برداشتم و بعد از مدتی به تحریریه خبرآنلاین و سرویس اجتماعی آن پیوستم؛ در این زمان، علاوه بر خبرآنلاین به صورت پروژه‌ای با چندین رسانه در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی همکاری کردم؛ یکی از این رسانه‌ها هفته‌نامه شنبه بود که مرا با جهان جذاب استارت‌آپ‌ها و فناوری آشنا کرد و در ادامه راه من به پیوست رسید.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو