skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

گارتنر گزارش می‌دهد: روند فروش چیپ از افت تا سقوط

۱۱ مرداد ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۲ دقیقه

نیمه‌رسانا در سال جاری با کاهش فروش مواجه می‌شود. طبق اعلام شرکت تحقیقاتی گارتنر در روز چهارشنبه، انتظار می‌رود سرعت فروش نیمه‌رسانا در ۲۰۲۲ کاهش یابد و در سال آینده تا ۲.۵ درصد سقوط کند. بر اساس بررسی‌های گارتنر، کاهش فروش گوشی‌های هوشمند و کامپیوتر شخصی از دلایل اصلی کاهش تقاضا برای چیپ محسوب می‌شود.

به گزارش پیوست، به نقل از رویترز، داده‌های این شرکت تحقیقاتی نشان می‌دهد در پی افزایش تورم و هزینه بالای انرژی و سوخت، مصرف‌کنندگان هزینه کمتری را به محصولات الکترونیکی از جمله PC و گوشی‌های هوشمند اختصاص می‌دهند.

طبق پیش‌بینی گارتنر، درآمد نیمه‌رسانای جهانی در سال ۲۰۲۲ با رشد ۷.۴ درصدی به ۶۳۹.۲ میلیارد دلار می‌رسد. این در حالی است که گارتنر در پیش‌بینی قبلی خود رشدی ۱۳.۶ درصدی و سال گذشته نیز رشدی ۲۶.۳ درصدی را برای این بخش برآورد کرده بود.

گارتنر تخمین می‌زند که درآمد حاصل از چیپ‌ها در سال آینده به ۶۲۳.۱ میلیارد دلار تقلیل یابد.

ریچارد گوردون، نماینده ارشد گارتنر، در مصاحبه‌ای گفت: «شاید حتی بدتر از این [پیش‌بینی] باشد، اما احتمالاً در سال آینده شاهد سقوط خواهیم بود و در سال ۲۰۲۴ روند بهبود آغاز می‌شود.»

افزایش تقاضا برای گوشی‌های هوشمند و PC در دوران همه‌گیری، به تقاضای بیش از حد برای کارخانه‌های چیپ منتهی شد و صنایع مختلف در مواجهه با کمبود چیپ، علاوه بر افزایش قیمت، در مواردی مجبور به تاخیر در تولید شدند.

از سوی دیگر انتظار می‌رود محموله‌های گوشی موبایل از ۱.۵۷ میلیارد واحد به ۱.۴۶ میلیارد واحد در سال ۲۰۲۲ کاهش یابد.

به گفته گوردون، با خروج میلیون‌ها گوشی از چرخه بازار، کفه ترازوی عرضه سنگین‌تر می‌شود و در این شرایط قیمت چیپ به شدت سقوط می‌کند.

کمبود چیپ باعث شد اتحادیه اروپا و ایالات متحده یارانه‌های بزرگی را به جذب تولیدکنندگانی مثل اینتل، برای احداث کارخانه و کاهش وابستگی به تولیدکنندگان آسیایی، اختصاص دهند.

در حالی که TSMC، بزرگ‌ترین سازنده چیپ جهان و ASML، سازنده تجهیزات تولید چیپ، نتایج فوق‌العاده‌ای را گزارش کرده‌اند، یک سازنده چیپ به نام Micron در مورد چرخه نزولی هشدار داده است.

برخی از تولیدکنندگان جهانی از جمله هوندا موتورز، نوکیا و ABB نیز چشم‌اندازی را برای رفع کمبود چیپ پیش‌بینی می‌کنند.

به گفته گوردون، با اینکه محدودیت‌های عرضه در بعضی قسمت‌ها، از جمله تجهیزات 5G، همچنان ادامه دارد، بازار در نیمه اول سال آینده شکل و شمایلی بهتری به خود می‌گیرد.

منبع: Reuters

https://pvst.ir/cw2

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو