skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مدیرعامل مخابرات: اجرا نشدن مصوبه افزایش تعرفه ۲ هزار میلیارد تومان به مخابرات زیان وارد کرد شرکت مخابرات ایران در مجمع عمومی سالیانه خود به هر سهم ۷۹ ریال سود داد

میثم قاسمی تحریریه

۲۵ تیر ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۶ تیر ۱۴۰۱

مجمع عمومی شرکت مخابرات ایران

شرکت مخابرات ایران با تقسیم تمامی سود سالانه و انباشته خود میان سهامداران به هر سهم ۷۹ ریال سود داد. این در حالی است که مدیرعامل ایران شرکت در مجمع عمومی سالیانه اعلام کرد اجرایی نشدن مصوبه شورای رقابت در مورد افزایش تعرفه تلفن ثابت، حداقل ۲ هزار میلیارد تومان به مخابرات زیان رسانده است.

به گزارش پیوست، مجمع عمومی سالیانه سهامداران شرکت مخابرات ایران در حالی امروز (۲۵ تیر ۱۴۰۱) در غربی‌ترین نقطه استان تهران برگزار شد مانند هر سال، سهامداران خرد و بازنشستگان این شرکت نسبت به عملکرد مدیران و پرداخت نشدن مطالبات خود اعتراض کردند. همچنین آنها معترض بودند که چرا مطالبات انباشته کارکنان بازنشسته و فعلی به شکل شفاف در صورت‌های مالی شرکت مخابرات ایران دیده نشده است. در این مجمع، رئیس هیات مدیره مخابرات اعلام کرد در روزها و هفته‌های آینده افزایش تعرفه تلفن ثابت رخ خواهد داد و همچنین مخابرات می‌خواهد در سال جاری افزایش سرمایه انجام دهد.

بدهی‌ها گزارش را مشروط کردند

مجمع عمومی شرکت مخابرات ایران که انتظار می‌رفت با اعتراض سهامداران و بازنشستگان همراه باشد، ساعت ۸ صبح در سالن مجتمع غدیر در منطقه ۲۲ تهران آغاز شد که همین موضوع نیز با اعتراض سهامداران خرد روبرو شد. در این مجمع برای اولین بار، مشکلات و مطالبات سهامداران و بازنشستگان در گزارش حسابرس منعکس شد و این گزارش حداقل ۳ بند مشروط داشت که به پرداخت نشدن بدهی‌ها به کارکنان، قطع رفاهیات بازنشستگان و پرداخت نشدن سود سهامداران در موعد مقرر اختصاص داشت.

در مقابل این اعتراض‌ها و بندهای مشروط، مدیران شرکت مخابرات ایران اعلام کردند سود سهامداران خرد تامین وجه شده و سود سهام عدالت نیز تا سال ۹۹ پرداخت شده است. پیش از این قرار بود مجمع مخابرات ۶ تیر برگزار شود که به دلیل اعلام نشده‌ای لغو شد که به نظر می‌رسد دلیل لغو آن مجمع، پرداخت نشدن سود سال گذشته بوده است. این موضوع در سخنان ابراهیم محمودزاده، رئیس هیات مدیره شرکت مخابرات ایران نیز به صورت تلویحی، تایید شد. او گفت: «در حال تصفیه بدهی‌های شرکت هستیم که در سال گذشته وقت زیادی از ما گرفت. مطالبات سهامداران را هم می‌دهیم که موضوع آخری بود که برای برگزاری مجمع، حل شد.»

در انتظار اجرایی شدن مصوبه

در ابتدای این مجمع، رئیس هیات مدیره شرکت مخابرات ایران که ریاست مجمع را برعهده داشت اعلام کرد موضوع افزایش تعرفه تلفن ثابت در روزها یا حداکثر هفته‌های آینده اجرایی می‌شود.

خرداد ماه سال گذشته شورای رقابت، اجازه افزایش تعرفه‌های تلفن ثابت را صادر کرد. مصوبه ۴۶۶ این شورا، تعیین رقم افزایش را برعهده کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات گذاشته بود که این شورا نیز در آذر ۱۴۰۰ مصوبه‌ای در این رابطه داشت؛ اما اجرای آن منوط به اجازه ستاد تنظیم بازار شد که تاکنون این ستاد اجازه اجرای مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات را صادر نکرده است. در همین زمینه مجید سلطانی، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران نیز اعلام کرد هفته گذشته ستاد تنظیم بازار با حضور او و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جلسه داشت و آنان از افزایش تعرفه‌ها دفاع کرده‌اند. هرچند سلطانی تاکید کرد از نتیجه این جلسه اطلاعی ندارد؛ اما ابراز امیدواری کرد در روزهای آینده این ستاد اجازه افزایش تعرفه‌ها را صادر کند.

سلطانی در بخشی از سخنان خود گفت که شرکت مخابرات ایران در حساب‌های داخلی خود در سال گذشته انتظار درآمد ۱۵۰۰ میلیارد تومانی از محل افزایش تعرفه‌های تلفن ثابت را داشته؛ اما چون این افزایش اعمال نشده در پایان سال، مشکلات مالی برای مخابرات ایجاد شده است. او همچنین تاکید کرد اجرایی نشدن مصوبه رگولاتوری تاکنون حداقل ۲ هزار میلیارد تومان به مخابرات، زیان وارد کرده است.

افزایش سرمایه می‌دهیم

در مجمع مخابرات، مدیرعامل این شرکت اعلام کرد کارهایی اجرایی ثبت شرکت سرمایه‌گذاری شرکت مخابرات ایران در حال اتمام است و بدین ترتیب راه درآمدی جدیدی به مخابرات افزوده خواهد شد. همچنین او گفت که مخابرات می‌خواهد در سال جاری برای اولین بار پس از ورود به بورس، افزایش سرمایه انجام دهد. شرکت مخابرات ایران از سال ۸۵ با سرمایه ۶۰ هزار میلیاردی در بورس حضور دارد.

داود زارع، معاون مالی شرکت مخابرات ایران گفت که افزایش سرمایه این شرکت از محل تجدید ارزیابی املاک خواهد بود هرچند با توجه به قواعد بورس، ممکن است این اتفاق رخ ندهد. براساس قوانین بورس، در صورتی که شرکتی بخواهد از محلی افزایش سرمایه دهد، باید تمامی دارایی‌های آن را استفاده کند؛ اما تمامی املاک شرکت مخابرات ایران هنوز سند ندارد و بدین ترتیب اگر بورس اجازه بدهد، افزایش سرمایه با تجدید ارزیابی املاک دارای سند انجام خواهد شد.

همه‌چیز تقصیر تعرفه است

سود سالانه مخابرات
سود تلفیقی شرکت مخابرات ایران (ارقام به میلیارد ریال)

در بخشی از مجمع مخابرات که ارائه گزارش مدیرعامل اختصاص داشت،‌ مجید سلطانی با اشاره به روند نزولی سوددهی شرکت مخابرات ایران در سال‌های اخیر، دلیل این اتفاق را ثابت ماندن تعرفه‌ها و همچنین پرداخت مطالبات معوقه دانست.سلطانی سهم شرکت مخابرات ایران از بازار اینترنت پرسرعت ثابت را بیش از ۶۳ درصد عنوان کرد که به نظر می‌رسد بیشتر این سهم مربوط به سرویس ADSL باشد زیرا او در بخش دیگری از ارائه خود تعداد پورت FTTH‌ دایری مخابرات را اندکی بیش از ۷۰ هزار پورت اعلام کرد.

او همچنین به رشد ۳۵ درصدی درآمد مخابرات از محل فروش خدمات باند پهن اشاره کرد.

آمارهای مخابرات
بخشی از آمارهایی که مدیرعامل شرکت مخابرات ایران اعلام کرد.

مدیرعامل مخابرات، علت صادر نشدن احکام شغلی پرسنل این شرکت در سال جاری را نیز به ثابت ماندن تعرفه‌ها مربوط دانست و وعده داد این کار در هفته‌های آینده انجام می‌شود.

در پایان این مجمع که با اعتراض‌ها و سئوالات متعدد بازنشستگانی که سهامدار هستند بسیاری طولانی‌تر از حالت معمول شده بود، سهامداران عمده مخابرات با پرداخت سود ۷۹ ریالی به هر سهم موافقت کردند. به گفته همایون رمضانی، نماینده سهامدار عمده و ناظر مجمع، این رقم بیشترین سودی است که مخابرات از محل سود شرکت اصلی و سود انباشته سال‌های گذشته می‌تواند به سهامداران تخصیص دهد.

مجمع فوق‌العاده

مجمع شرکت مخابرات ایران
انتخاب اعضای هیات مدیره مخابرات برخلاف سال‌های گذشته با حاشیه همراه بود.

پس از مجمع عادی سالانه مخابرات،‌ دو مجمع فوق‌العاده نیز برگزار شد که یکی به اصلاح اساسنامه مطابق خواسته سازمان بورس و دومی انتخاب اعضای هیات مدیره اختصاص داشت. در مجمع دوم، برخی از سهامداران خرد عنوان کردند که با توجه به کاهش سهم سهامداران عمده و حضور ۱۹ درصد سهامداران در بورس، لازم است آنها نیز نماینده‌ای در انتخابات هیات مدیره داشته باشند. آنها دو کاندیدا برای حضور در انتخابات معرفی کردند و خواستار برگزاری انتخابات هیات مدیره به صورت مکتوب شدند که با تایید نماینده سازمان بورس همراه شد؛ اما در نهایت و پس از وقفه‌ای چند دقیقه‌ای در مجمع و بی‌نظمی بسیار، هیچ‌کدام از این دو نفر نتوانستند به هیات مدیره راه یابند و سهامداران عمده همچنان در هیات مدیره باقی ماندند.شرکت توسعه اعتماد مبین، بنیان توسعه تسنیم، گسترش الکترونیک مبین ایران، وزارت اقتصاد (به نمایندگی از دولت) و شرکت سرمایه‌گذاری سهام عدالت استان تهران اعضای حقوقی هیات مدیره مخابرات را برای دو سال آینده تشکیل می‌دهند.

https://pvst.ir/cr5
میثم قاسمیتحریریه

    سال ۸۱ رشته مهندسی را رها کردم به شوق روزنامه‌نگاری. از همان سال تاکنون، در حوزه‌های مختلفی مانند سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، گردشگری، ورزشی و... در رسانه‌هایی مانند همشهری، حیات‌نو، توسعه، عصر ارتباط و... کار کرده‌ام. از میانه سال ۹۲ و پس از حدود ۳ سال دوری از حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به پیوست آمدم و دوباره روزنامه‌نگار این رشته شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو