مجموع سرمایه ثبتی اعضای انجمن سرمایهگذاری خطرپذیر به بیش از ۹ هزار میلیارد تومان رسید
مجموع سرمایه ثبتی اعضای انجمن سرمایهگذاری خطرپذیر به بیش از ۹ هزار میلیارد تومان رسیده…
۱۶ مهر ۱۴۰۳
۲۵ تیر ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
مرکز فناوری بنیاد سینمایی فارابی با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری راهاندازی میشود.
به گزارش پیوست در نشست خبری تامین مالی جمعی فیلمهای سینمایی که با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بنیاد سینمایی فارابی و شرکت کارن برگزار شد، اولین تفاهمنامه همکاری این ۳ مجموعه نیز به امضا رسید. سیدمهدی جوادی، مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در این نشست به نوآوریهای بنیاد سینمایی فارابی در سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: به زودی مرکز فناوری بنیاد سینمایی فارابی با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری راهاندازی میشود.
او همچنین درباره چالشها و برنامهریزیهای بنیاد فارابی صحبت کرد و توضیح داد: بنیاد سینمایی فارابی به عنوان متولی حوزه فرهنگ و هنر آنقدر سرمایهدار نیست که بتواند تامین مالی همه پروژههای سینمایی را به عهده بگیرد و به همین خاطر از ابزارهای مدرن سرمایهگذاری مثل تامین مالی جمعی استفاده میکند چون ما باور داریم سرمایهگذاری به روش جمعی میتواند نقش اساسی در کمک به صنعت سینما داشته باشد.
او همچنین یادآور شد در هر محصول سینمایی که تولید میشود، ریسک هم وجود دارد اما در واقع ویژگی اصلی تامین مالی جمعی این است که موسساتی به عنوان ضامن، اصل سرمایه را تضمین میکنند تا ریسک سرمایهگذاران خرد کاهش پیدا کرده و اصل سرمایه مردم آسیب نبیند.
علی عمیدی، مدیرعامل سکوی تامین مالی جمعی کارن هم با اشاره به سابقه طولانی مفهوم تامین مالی جمعی در ایران، افزود: ما روش سرمایهگذاری به روش جمعی را در بسیاری از استارتآپها انجام دادهایم و صنعت سینما هم صنعت جذابی است که ما با توجه به حساسیتهای زیاد وارد آن شدهایم و حالا به کمک بنیاد سینمایی فارابی در تلاش هستیم تا یک برنامهریزی جدی و مدون برای ایجاد یک تجربه خوب از مشارکت مردم رقم بزنیم.
عمیدی درباره تجربه موفق کمپینهای قبلی تامین مالی جمعی گفت: تا امروز بیش از پنجاه میلیارد تومان برای پروژههای مختلف تامین مالی صورت گرفته و یک طرح سینمایی هم داشتیم که ۲۱۵ نفر با میانگین ۱۸ میلیون تومان در آن سرمایهگذاری کردهاند.
عمیدی همچنین تاکید کرد در حال حاضر اولویت و تمرکز روی پروژههایی با حاشیه ریسک پایین است تا فرآیند سرمایهگذاری و سوددهی بتواند با موفقیت بیشتری پیش برود و مردم با انگیزه بیشتری سرمایه های خود را وارد پروژههای سینمایی کنند.
علیرضا دلیری دستیار ویژه معاون فناوری رئیس جمهور هم با اشاره به جذابیتهای سرمایهگذاری در روش تامین مالی جمعی ادامه داد: نقش استارتآپهای فعال در تحول حوزههای مالی غیرقابل انکار است و روش تامین مالی جمعی هرروزه در حال افزایش است. این موضوع به خودی خود ارزشمند است چون به این شکل سقف سرمایهگذاری نیز افزایش مییابد و افراد بیشتری وارد سرمایهگذاری در پروژههای سینمایی میشوند. دلیری سرمایهگذاری به روش تامین مالی جمعی را کمک به صنعت سینما و توسعه اقتصادی کشور دانست و توضیح داد معاونت فناوری ریاست جمهوری با قاطعیت از طرحهای خلاقانه و نوآور استقبال میکند و در سال اقتصاد دانشبنیان در کنار استارتآپها و شرکتهای سرمایهگذاریست.