تریگآپ بیش از ۶۷ قرارداد سرمایهگذاری و ۱۴ خروج موفق داشته است
شتابدهنده تریگآپ در طول یک دهه فعالیت خود در فضای اکوسیستم نوآوری کشور بیش از…
۲ دی ۱۴۰۳
۷ اردیبهشت ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
گزارش کارن کراد پلتفرم تامین مالی جمعی در سال ۱۴۰۰ میگوید در این سال آنها بیش از ۳۸ میلیارد تومان سرمایه به روش تامین مالی جمعی جذب کردهاند و توانستهاند ۱۵ طرح موفق در تامین مالی جمعی را راهبری کنند.
به گزارش پیوست، کارن کراد گزارش جامع عملکرد سال ۱۴۰۰ خود را منتشر کرد. علی عمیدی، مدیرعامل کارن کراد، این مجموعه را سـامــانه تامیــن مالــی، سرمایهگذاری و پل ارتباطی میان سرمایهگذاران و استارتآپها میداند و به گفته او کارن کراد از اولین پلتفرمهایی است که توانسته مجوز «تامیـــن مالـی جمعـی مبتنـی بــر مدل مشــارکــت» را از شرکــت فرابــورس ایــران دریافت کند.
عمیدی در توضیح چگونگی جمعآوری سرمایههای تامین مالی جمعی در گفتوگو با پیوست میگوید تامین مالی جمعی یا کرادفاندینگ در واقع جمعآوری منابع مالی مورد نیاز یک پـروژه از مـحل سرمایـههای خرد تعداد زیادی سرمایهگذار است. سرمایهگذاری در این سبک مدلهای مختلفی دارد: مدل اهدا، مدل پاداش، قرض و مشارکت؛ اما مدلی که کارن کراد مجوز آن را دریافت کرده مدل مشارکت در درآمد طرحها و سهام شرکتهاست. به این شکل که سرمایهگذاران خرد در سود و زیان طرحها یا شرکتهای متقاضی کرادفاندینگ شریک میشوند.
به گفته عمیدی، در سال ۱۴۰۰، ۱۵۱۳ سرمایهگذار حقیقی و حقوقی با میانگینی در حدود ۲۵ میلیون تومان در طرحهای متقاضی تامین مالی جمعی کارن کراد سرمایهگذاری کردهاند. او معتقد است ایران در زمینه تامین مالی جمعی در ابتدای راه است. او در این باره میگوید: به طور کل سرمایهگذاری آن هم به صورت جمعی در کسبوکارها آنقدرها که باید و شاید در ایران جا نیفتاده است و این موضوع نیاز به فرهنگسازی در این حوزه دارد؛ موضوعی که کارن کراد با همکاری و اجرای کمپینهای مختلف و مسابقههای تلویزیونی درصدد آن برآمده است.
مدیرعامل کارن کراد میگوید فعالیت کارن کراد تنها معطوف به اکوسیستم استارتآپی و جوان نیست و شرکتهای کوچک و متوسطی که نیاز به سرمایهگذاریهای بزرگتری دارند میتوانند از شبکه سرمایهگذاریهای کارن استفاده کنند. به گفته عمیدی، کارن کراد تاکنون موفق به تامین مالی ۱۶ شرکت دانشبنیان شده است و بیش از ۹۰ استارتآپ هم موفق به جذب سرمایه از این مجموعه شدهاند.
او روند ثبتنام در کارن را به این شکل بیان میکند: ابتدا علاقهمندان طرحها و اطلاعات خود را در وبسایت کارن کراد بارگذاری میکنند و سپس طرحها توسط تیم کارن کراد ارزیابی میشوند. پس از تایید کارن کراد و نهاد مالی ناظر، گزارشهای مختلف تهیه و روند اداری طی میشود و مجوزهای لازم از شرکت فرابورس ایران برای صدور نماد تامین مالی جمعی صادر میشود.
در نهایت این طرحها روی این پلتفرم کرادفاندینگ قرار میگیرد و عموم مردم میتوانند بر این طرحها با حداقل ۵۰۰ هزار تومان سرمایهگذاری کنند. در این حالت سرمایهگذارها (هر فرد حقیقی و حقوقی با داشتن سجام) میتوانند با تامین بخشی از سرمایه در گردش مورد نیاز طرح، در درآمد این شرکتها سهیم شوند. کارن کراد نیز به عنوان عامل تامین مالی جمعی بر تمام بخشها نظارت دارد تا طرح به مرحله تقسیم سود و بازگشت سرمایه برسد و این چرخه به پایان برسد.
عمیدی همچنین چشماندازهای آتی کارن را در سال ۱۴۰۱ تامین مالی ۱۰۰ میلیارد تومانی برای طرحها و شرکتهای دانشبنیان میداند و میگوید با توجه به پتانسیل بالای شرکتهای دانشبنیان این سرمایهگذاریها میتوانند باعث سودآوری مناسبی برای عموم مردم و چرخه کسبوکارها باشد.
عمیدی در نهایت هدف کارن کراد را از انتشار عملکردشان به طور مشخص توسعه بستری برای سرمایهگذاری و تامین مالی میداند و میگوید همین که مفهوم تامین سرمایه به شکل جمعی وارد بازار ایران شده ارزشمند است و آنها میتوانند با توسعه این ابزار، امکان جدیدی در اختیار کسبوکارها قرار دهند و آینده پربارتری را برای کارن کراد و استارتآپها رقم بزنند.
متن کامل گزارش کارن کراد