ارزش گمرکی واردات آیفون به صورت مسافری اعلام شد
گمرک ایران ارزش گمرکی گوشیهای مسافری آیفون را منتشر کرد. طبق اعلام گمرک حقوق ورودی…
۲۲ آبان ۱۴۰۳
۲۴ تیر ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۵ تیر ۱۴۰۱
علی وکیلی همبنیانگذار و مدیر اجرایی ای کیو سای (شرکت طراحی و ساخت پارک تجربه) میگوید: پارکهای تجربه نسل آینده پارکهای موضوعی هستند و از طریق ایجاد تعامل با مخاطبان میتوانند امکان خوبی برای برندینگ و اهداف آموزشی سازمانها و مراکز فرهنگی باشند.
به گزارش پیوست، علی وکیلی همبنیانگذار و مدیر اجرایی ای کیو سای ( EQSci ) در زمینه طراحی پارکهای تجربه میگوید: پارکهای تجربه میتوانند امکان تعامل مخاطبان را با سازمانها و برندهای بزرگ فراهم کنند و به دلیل داشتن ویژگیهای عملی و قابل لمس در زمینههای آموزشی، علمی و مارکتینگی هم مورد استفاده قرار بگیرند.
وکیلی معتقد است پارکهای تجربه یک نمایشگاهِ صرفاً نمایشی نیستند و مخاطبان با تکنولوژیهایی مثل AR-VR و کنترل از راه دور میتوانند به شکل واقعی تکنولوژیها را لمس کنند و در زندگی روزمره آن را به کار گیرند.
وکیلی میگوید گرچه ای کیو سای ( EQSci ) از سال ۹۶ ثبت رسمی شده است اما ایده ایجاد پارک تجربه از زمانی که او کیهانشناسی میخوانده و حتی قبلتر، در پی علاقهاش به نجوم و فضا در ذهنش شکل گرفته بود. وکیلی پارکهای تجربه را مناسب فرهنگسازی و ایجاد تغییر در ذهنیت افراد میداند و میگوید جدا از سازمانها و شرکتهای بزرگ که کار برندینگ میکنند، پارکهای تجربه توانایی تغییر فرهنگ و نگرش جوانان و نوجوانان را نیز دارد و مراکزی مثل آموزش و پرورش هم میتوانند برای رسیدن به اهداف فرهنگی خود از آن استفاده کنند چون پارکهای تجربه تاثیرگذارند و بازدید هزاران بازدیدکننده از آن خود نشاندهنده تاثیر چنین پارکهایی بر افراد است.
او و تیم ۳۰ نفرهاش که در کارخانه نوآوری آزادی فعالیت میکنند، حالا درگیر ساخت پروژه پارک تجربه در چند کشور دیگر هم هستند. وکیلی پروژه روآندا شهر کیگالی شرق آفریقا، پروژه باغ علم شرکت LG در باغ کتاب تهران و پارک تجربهای در عراق را نمونهای از پروژههای پارک تجربه، ای کیو سای، به شمار میآورد و میگوید: پارک تجربه محصولی قدیمی نیست و کاملاً یک محصول نوآورانه و در واقع یک نیاز خاموش است و به محض اینکه شرکتها و کشورها به ارزش آن پی ببرند رشد زیادی خواهد کرد.
مدیر اجرایی ای کیو سای پروژه پارکهای تجربه را در راستای مسئولیت اجتماعی شرکتها هم میداند و میگوید بسیاری از فعالیتها و محصولات CSR قابل ارزیابی نیستند اما این پارکها به خوبی از روی تعداد بازدیدکنندگان و بازخوردهای آنها قابل ارزیابیاند و سازندگان آن نیز میتوانند آن را توسعه دهند و یک بستر مستقیم برای ارتباط با مخاطب ایجاد کنند.
به گفته او پارکهای تجربه در ایران را در مرحله معرفی هستند: در حال شناخت نیازهای پنهان هستیم و سازندگان این پارکها جز برندها و سازمانها میتوانند صاحبان مالها و مراکز تجاری باشند که به جای شهربازی و واردات دستگاههای خطرناک از امکانات بومی در زمینه پارک تجربه استفاده کنند. دسته بعدی مخاطبان پارکهای تجربه شهرداریها هستند که میتوانند از این طریق به اهداف توسعه شهری نیز دست یابند.
مدیر اجرایی EQSci ناشناخته بودن این نوع پارکها و نبود یکسری قطعات به دلایل تحریمها را از مهمترین چالشهای EQSci به شمار میآورد و میگوید: محصولات ما «هایتک» و فناورانه است و با اینکه ۹۵ درصد قطعات را در کارگاهمان میسازیم اما گاهی با مشکل نبود قطعات روبهرو میشویم.
به گفته وکیلی، برای ایجاد پارکهای تجربه به حداقل ۵۰۰ متر تا ۳۰۰۰ متر مساحت و زمانی بین ۶ ماه تا یک سال نیاز است اما برآوردها نشان داده هزینه آن یکپنجم هزینه برندینگ سالانه برندهای بزرگ است و به دلیل مداومت، پایداری، تکرار پذیری و بازدید در سطح وسیع ماندگارتر از سایر پروژههای زودگذر است.