skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

آخرین دوره مبانی علوم کامپیوتر دانشگاه هاروارد در ایران آغاز شد؛ نگاهی به داستان CS50x از آغاز تا پایان

امید اعظمی عضو تحریریه

۱۸ تیر ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

سومین و آخرین دوره CS50x در ایران برگزار شد

سومین دوره آموزش مبانی علوم کامپیوتر دانشگاه هاروارد موسوم به CS50x از روز گذشته (۱۷ تیرماه) آغاز شد و تا ۲۵ شهریور ادامه دارد. جلسات تدریس این دوره هر جمعه به‌ صورت حضوری و آنلاین طی ۱۱ هفته برگزار می‌شود و چهارشنبه‌ها جلسات رفع اشکال برپا خواهد بود.

به گزارش پیوست، روز گذشته (۱۷ تیر)، برای سومین و البته آخرین بار در ایران جلسه صفرم دوره آموزش مبانی علوم کامپیوتر دانشگاه هاروارد برگزار شد. دلیل اینکه نام اولین جلسه، صفر در نظر گرفته شده اشاره به سیستم شمارش کامپیوتر دارد که همیشه همه‌ چیز از صفر شمرده می‌شود.

مانند دوره گذشته، جلسات آموزشی همزمان به‌ صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود. آنهایی که قصد دارند به‌ صورت حضوری در کلاس‌ها شرکت کنند، با پر کردن یک فرم می‌توانند درخواست خود را ثبت کنند. ظرفیت کلاس‌های حضوری حدود ۳۵۰ نفر است که روز گذشته این تعداد در سالن دوم مجتمع کورش حضور داشتند. اما نکته جالب اینکه تعداد حاضران آنلاین در جلسه صفرم نیز بیش از دو هزار نفر اعلام شد. به گفته مدیران CS50x، حدود ۸۰ درصد شرکت‌کنندگان جلسه صفرم، تجربه حضور در هیچ دوره آموزشی‌ای در حوزه برنامه‌نویسی را نداشتند.

بعد از پایان دوره سوم مبانی علوم کامپیوتر، به شرکت‌کنندگان دسترسی استفاده از سه دوره وب، اندروید و هوش مصنوعی نیز داده می‌شود تا آنهایی که می‌خواند بیشتر و بهتر یاد بگیرند، از این دوره‌ها نیز استفاده کنند و مسیر مشخص‌تری پیش پایشان قرار بگیرد.

در مرحله بعد، روز ۸ مهر رویداد هکاتون در محل استقرار دیجی‌نکست برگزار می‌شود. شرکت‌کنندگانی که تیم‌سازی کنند و پروژه خود را به مرحله قابل قبولی برسانند می‌توانند به‌ صورت متمرکز در رویداد یک‌روزه هکاتون پروژه خود را با کمک استادان و استادیار‌های دوره مبانی علوم کامپیوتر تکمیل کنند. دو هفته پس از برگزاری هکاتون در روز ۲۲ مهر رویداد آخر CS50xFair برگزار خواهد شد و در این نمایشگاه، شرکت‌کنندگانی که پروژه خود را در رویداد هکاتون کامل کرده‌اند پروژه نهایی خود را به نمایش می‌گذارند. بازدید از این نمایشگاه برای عموم آزاد است. در کنار این بازدید عمومی، نماینده‌های بسیاری از شرکت‌های بزرگ و سرشناس حوزه فناوری ایران نیز در این نمایشگاه حضور دارند و با بازدید از پروژه‌ها، از میان افراد برتر، عده‌ای را برای استخدام و جذب انتخاب می‌کنند. به گفته مدیران CS50x، توافقاتی بین برگزارکنندگان این دوره و برخی شرکت‌های بزرگ مانند دیجی‌کالا صورت گرفته که اگر افراد دارای گواهینامه CS50x برای استخدام در این شرکت‌ها اقدام کنند، در اولویت استخدام قرار می‌گیرند.

در نهایت افرادی که در نمایشگاه پایانی، پروژه خود را به نمایش بگذارند، توسط تیم CS50x داوری شده و به پروژه برتر جایزه نقدی تعلق می‌گیرد. این جایزه نقدی در حال حاضر ۱۵ میلیون تومان است اما گفته می‌شود احتمالاً تا ۳۰ میلون تومان هم افزایش پیدا کند.

داک‌لرن جایگزین CS50

دوره CS50x یکی از دوره‌های محبوب آموزش برنامه‌نویسی مقدماتی در ایران است. دوره‌ای که مستقیماً با همکاری دانشگاه هاروارد در کشور‌های مختلف جهان از جمله ایران برگزار می‌شود. اما دوره‌ای که سال ۱۴۰۱ در حال برگزاری است، سومین و آخرین دوره CS50x در ایران خواهد بود.

نیما سالارکیا، مدیر CS50x ایران، کسی که برای اولین بار این دوره را در ایران برگزار کرد، در مورد ماجرای برگزاری این دوره‌ها در ایران به پیوست گفت: بهار ۹۸ اولین بار یکی از رویداد‌های CS50 با نام پازل‌دی را در ایران به‌ صورت همزمان با کل دنیا برگزار کردیم و ۷۰ نفر هم در آن شرکت کردند. پس از آنکه بیشتر با CS50 آشنا شدم، می‌خواستم مهاجرت کنم و خودم حضوری در رویداد اصلی شرکت کنم. اما مهاجرت من به دلایل مختلفی به مشکل خورد. پس از این ماجرا بود که با خود گفتم اگر من نمی‌توانم به رویداد CS50 بروم، رویداد را به ایران می‌آورم.

«با چندتا از دوستانم در ایران و خارج از ایران صحبت کردم و شرایط امکان برگزاری این رویداد زیر نظر مستقیم دانشگاه هاروارد را جویا شدم. سپس با تیم برگزاری در دانشگاه هاروارد از طریق ایمیل ارتباط گرفتم و نهایتاً اجازه برگزاری صادر شد. این اتفاق آذرماه سال ۹۸ افتاد و برای برگزاری اولین دوره، تابستان سال ۹۹ را در نظر داشتیم. متاسفانه کرونا از زمستان سال ۹۸ آغاز شد و امکان و شرایط برگزاری حضوری این دوره وجود نداشت. همین شد که دومین پازل‌دی در بهار و سومین پازل‌دی اواخر تابستان به‌ صورت آنلاین برگزار شد. دومین پازل‌دی میزبان ۷۰۰ شرکت‌کننده و پازل‌دی سوم میزبان ۱۲۰۰ نفر بود. پس از آنکه مطمئن شدیم کرونا دست از سرمان برنمی‌دارد، پاییز سال ۹۹ تصمیم گرفتیم اولین دوره مبانی علوم کامپیوتر دانشگاه هاروارد در ایران را برگزار کنیم. اولین دوره به‌ صورت آنلاین برگزار شد و حدود ۴۲۰ نفر در این دوره شرکت کردند. دوره دوم تابستان سال ۱۴۰۰ باز هم به‌ صورت آنلاین برگزار شد و این بار ۱۷۰۰ نفر در این دوره شرکت کردند. دوره دوم کامل‌تر از دوره اول برگزار شد. توانستیم اسپانسر بگیریم، استودیو وی‌کست که ویدئوهای دوره را در آن ضبط می‌کردیم بخشی از هزینه‌ها را از ما نگرفت و خودش حامی رویداد شد. برای اولین بار پس از پایان دوره، نمایشگاه با حدود ۷۰۰ شرکت‌کننده به‌ صورت حضوری برگزار شد و نام CS50x کاملاً بر سر زبان‌ها افتاد. پس از برگزاری حضوری نمایشگاه پایانی دوره مبانی، به استودیو رفتیم و سه دوره وب، اندروید و هوش مصنوعی را ضبط و در قالب دوره زمستانی منتشر کردیم که این بار هم حدود ۱۶۰۰ نفر از این دوره استفاده کردند. بعد از آن رویداد بعدی پازل‌دی فروردین امسال با حضور ۶۰۰ شرکت‌کننده برگزار شد. رسیدیم به سومین دوره مبانی علوم کامپیوتر دانشگاه هاروارد که برای اولین بار در ایران به‌ صورت حضوری برگزار می‌شود.»

سالارکیا در مورد اینکه چرا دیگر نمی‌خواهند برگزاری این دوره را ادامه دهند توضیح داد: مشکلات زیادی سر راه برگزاری این دوره‌ها وجود دارد. افزایش سرسام‌آور هزینه‌ها، روی کار آمدن برخی از دوره‌های بی‌کیفیت مشابه CS50x که به اعتبار این نام لطمه می‌زند، ریسک بالای برگزاری دور‌ه‌ سه‌ماهه، مهاجرت بسیاری از نیروهای برگزارکننده و همچنین مشکل سربازی همکاران از جمله دلایل ما برای توقف برگزاری دوره‌های CS50x است.

او ادامه داد: البته در همین دوره سوم هم دو نام DuckLearn و DuckBoard به عنوان برند جایگزین CS50x برای برگزاری دوره‌های مشابه و آموزش‌های حوزه کامپیوتر معرفی می‌شوند که علاقه‌مندان امکان دنبال کردن محتوای مشابه را پیدا کنند. برخی از اعضای تیم داک‌لرن همان بچه‌های تیم CS50x هستند و البته بسیاری از نیروهای جدید و تازه‌نفس به آنها کمک خواهند کرد تا محتوایی مناسب و باکیفیت تولید کنند و به دست کاربران و علاقه‌مندان برسد.

https://pvst.ir/cpy
امید اعظمیعضو تحریریه

شاید هیچ‌وقت صفت ماجراجو را در توصیف خودم به‌کار نبرده‌ باشم. اما وقتی به مسیری که آمدم نگاه می‌کنم، چیزی جز ماجراجویی نمی‌بینم. از تحصیل در رشته مهندسی نرم‌افزار و یک سال تجربه برنامه‌نویسی گرفته تا تجربه برگزاری استارت‌آپ ویکند بیرجند و سه سال مدیا مانیتورینگ در حوزه روابط‌عمومی و حالا تجربه جدیدی در پیوست و حوزه خبرنگاری. اما برای من ارزشمند‌تر از هر تجربه‌ای، دوستان خوبی بودند که در این مسیر پیدا کردم.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو