آیا سئو خلاقیت را از بین برده است؟
سئو و موتورهای جستجو مدل تولید محتوا و خبرنویسی را تغییر دادهاند و بسیاری معتقدند…
۲۷ آبان ۱۴۰۳
۱۶ تیر ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۸ تیر ۱۴۰۱
هادی محضرنیا، مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری، معتقد است استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی امکان توسعه فناورانه و ایجاد شهر هوشمند را فراهم میکند و سازمان فاوای شهرداری نیز در جهت رسیدن به این هدف از سرمایهگذاران علاقهمند دعوت به همکاری میکند.
به گزارش پیوست، هادی محضرنیا مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری تهران در همایش بینالمللی «فرصتهای سرمایهگذاری شهر تهران» و در پنل «سرمایهگذاری؛ شهر هوشمند و شرکتهای دانشبنیان» گفت: حضور سرمایهگذاران بخش خصوصی در پروژههای فناورانه شهری از مهمترین ارکان توسعه شهری است و رشد خدمات فناوری شهرداری در سایه تعامل سازمان فاوای شهرداری و سرمایهگذاران بخش خصوصی اتفاق میافتد، چون با حضور بخش خصوصی پایداری و درآمدزایی بهتر صورت میگیرد.
محضرنیا خدماتی همچون کنترل امنیت شهر، عدم اتلاف انرژی، صرفهجویی و استفاده بهینه از انرژیها را از ابتداییترین خدماتی به شمار آورد که توسعه فناوریها میتواند به بهترین شکل آنها را مدیریت کند، او در این باره توضیح داد: هوشمندسازی شهر با ترکیبی از اینترنت اشیا و استفاده از فناوریها و ظرفیت شرکتهای دانشبنیان منافع مالی و اجتماعی زیادی به همراه دارد که سرمایهگذاران میتوانند از مزایای آن استفاده کنند و شهرداری هم از حضور سرمایهگذاران بخش خصوصی و برونسپاری امور استقبال میکند.
او در ادامه گفت: توسعه شهر هوشمند فقط محدود به سازمان فناوری اطلاعات شهرداری نیست و حتماً باید سازمانهای اجرایی کنار فاوا باشند و ما به همین خاطر مرکز تهران هوشمند را دایر کردهایم. در حقیقت تهران هوشمند هسته سازمان فناوریهای نوین شهرداری است.
مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری همچنین با تاکید بر گستردگی و توانمندیهای این سازمان ادامه داد: فاوا در تعامل نزدیک با بخش خصوصی قرار دارد و ۲۵ میلیون تراکنش و تبادل داده طی یک شبانهروز در فاوا، نشان از تنوع و گستره فعالیتهای این سازمان دارد. در حال حاضر بیش از ۱۵۰۰ شرکت دانشبنیان در حوزه فناوری اطلاعات وجود دارد که امور مربوط به نرمافزارهای رایانهای و زیستبوم نوآوری و فناوری در این حوزه را انجام میدهند، بیشترین سهم آن هم مربوط به تهران است.
محضرنیا در ادامه پنل از مزایای مهم سرمایهگذاری در حوزه ICT به مواردی همچون مجوزهای لازم در توسعه شبکههای پهنباند بر پایه فیبرنوری، وجود بزرگترین شبکه دیتای شهری، و وجود زیرساختهای ارائه خدمات الکترونیکی شهروندی با بیش از سه میلیون مخاطب نام برد و گفت: در حال حاضر سرمایهگذاران در تمام جهان به سمت استارتآپها و شرکتهای فناورانه رفتهاند و وجود سرمایههای اجتماعی مطلوب در شهرداری و سازمان فاوا هم خود نشان از موفقیت در پروٰژههای فناوری شهرداری دارد.
محضرنیا توضیح داد هر امکانی که به لحاظ فناوری در اپلیکیشن «تهران من» ارائه داده میشود در بستر API است: دیگر عصر API است و از دوره تبادل داده گذشتهایم. خریدن طرح ترافیک و امثال این خدمات همگی در بستر API صورت گرفته است و سرمایهگذاران میتوانند در این بخشها نیز سهیم باشند. ما در زمینه ایجاد زیرساخت اینترنت اشیا نیاز به توسعه داریم. نیاز به روشنایی هوشمند و صرفهجویی در مصرف برق در شهر هوشمند، و امکان مدیریت بحرانهای شهری هم بخش دیگری از پروژههایی است که سرمایهگذاران در آن میتوانند مشارکت کنند.
در بخش دیگری از پنل ایمان صادقزاده، سرپرست سازمان فاوای شهرداری تهران، نیز فرصتهای سرمایهگذاری در شهرداری را متنوع دانست و توضیح داد: سرمایهگذاری در بخش فناوری ریسک دارد و زمان و صبوری بیشتری میطلبد. سرمایهگذاران باید این را درک کنند که وقتی روی تیمهای فناورانه سرمایهگذاری میکنند ابتدا روی دانش آنها سرمایهگذاری میکنند نه روی داراییهای منقول. مثلاً در حال حاضر در حوزه حملونقل ۱۰۸ فرصت سرمایهگذاری وجود دارد و هر بخش به خودی خود دارای دهها فرصت سرمایهگذاری است.
در پایان این پنل هم به چند نمونه از طرحهای سرمایهگذاری مثل طرح اطفای حریق که به کمک شرکت مبیننت و سازمان فاوای شهرداری انجام شده است اشاره و به موقعیتهای سرمایهگذاری در پارک موضوعی زلزله که در منطقه ۲۲ در حال احداث است پرداخته شد.