skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

تیک‌تاک در آستانه تفحص کمیسیون تجارت فدرال

۱۸ تیر ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تیک‌تاک با تفحص و بررسی کمیسیون تجارت فدرال آمریکا دست‌وپنجه نرم می‌کند.

کمیته اطلاعات سنا در نامه‌ای به کمیسیون تجارت فدرال (FTC) از این نهاد خواسته احتمال دسترسی کارکنان شرکت بایت‌دنس چین (شرکت مادر تیک‌تاک) به داده‌های کاربران آمریکایی را بررسی کند.

در این نامه که به امضای سناتور مارک وارنر، رئیس این کمیته و سناتور مارکو رابیو، نایب رئیس کمیته اطلاعات، رسیده، به «اظهارات نادرست و مکرر تیک‌تاک در رابطه با امنیت داده، رایانش داده و فعالیت‌های حکمرانی شرکت اشاره شده است».

به گزارش بازفید، در این نامه گفته می‌شود کارکنان شرکت چینی بایت‌دنس به داده‌های حساس کاربران آمریکایی تا اوایل سال ۲۰۲۲ دسترسی داشتند. این گزارش بر اساس فایل صوتی درزکرده از بیش از ۸۰ جلسه داخلی این شرکت در ارتباط با انتقال داده‌های کاربران آمریکایی تیک‌تاک به شرکت ارائه‌دهنده خدمات ابری اوراکل است.

وارنر و رابیو نوشتند: «با اینکه انتقال تیک‌تاک به یک فضای ذخیره آمریکایی متعلق به ارائه‌دهنده‌ای آمریکایی خطر دسترسی غیرمجاز را رفع می‌کند، اما افشاگری‌های اخیر باعث بروز نگرانی در مورد صحت اظهارات تیک‌تاک شده است.»

این نامه به مساله دسترسی گروهی از کارکنان تیک‌تاک به داده‌های حساس کاربران آمریکایی اشاره دارد. این در حالی است که بر اساس ادعای اخیر تیک‌تاک «تمام تصمیم‌گیری‌ها به طور کامل از بایت‌دنس، شرکت مادر آنها در جمهوری خلق چین، جدا شده است.»

ماورین شانهان سخنگوی تیک‌تاک در پاسخ به درخواستی برای اظهارنظر در این باره گفت: «ما دو سال است که از تلاش‌مان برای محدود کردن دسترسی به داده‌های کاربران در مناطق مختلف صحبت کرده‌ایم. هفته گذشته در نامه‌ای به سناتور‌ها تصریح کردیم که چطور با همکاری اوراکل این محدودیت دسترسی را تشدید می‌کنیم. همان‌طور که پیش از این گفتیم،‌ تیک‌تاک هیچ‌گاه داده‌های کاربران آمریکایی را با دولت چین به اشتراک نگذاشته و درخواستی هم در این رابطه دریافت نکرده است.»

کمیسیون ارتباطات فدرال با وجود تایید نامه از اظهارنظر در این باره خودداری کرد.

تیک‌تاک از سال ۲۰۱۹ هدف انتقاد است. در آن زمان کمیته سرمایه‌گذاری‌های خارجی ایالات متحده (CFIUS) تفحص در مورد فروش اپلیکیشن Musical.ly به بایت‌دنس چین را آغاز کرد. این اپلیکیشن در نهایت و پس از خرید به تیک‌تاک تبدیل شد و از همان زمان تا به امروز به عنوان یک خطر احتمالی برای امنیت ملی هدف انتقاد است. CFIUS از اظهارنظر در این باره خودداری کرد.

در سال ۲۰۲۰، نگرانی از احتمال استفاده دولت چین از داده‌های عظیم تیک‌تاک باعث شد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور وقت ایالات متحده، این اپلیکیشن را به ممنوعیت در ایالات متحده تهدید کند. در آن زمان قرار بر آن بود که تیک‌تاک برای عدم ممنوعیت باید به یک شرکت آمریکایی فروخته شود. این ممنوعیت هیچ‌گاه عملی نشد اما تیک‌تاک با همکاری CFIUS و اوراکل در پروژه تگزاس، تلاش خود را برای محدود کردن دسترسی کارکنان چینی بایت‌دنس به داده‌های کاربران آمریکایی آغاز کرد.

با اینکه تیک‌تاک و بایت‌دنس از رابطه کمرنگ با یکدیگر و ذخیره‌سازی داده‌های آمریکایی در خاک آمریکا می‌گویند، اما فایل صوتی درزکرده از پروژه تگزاس نشان می‌دهد کارکنان چینی به این داده‌ها دسترسی دارند. یکی از اعضای سازمان اعتبار و ایمنی تیک‌تاک در جلسه‌ای در سپتامبر ۲۰۲۱ می‌گوید: «همه‌ چیز در چین دیده می‌شود.»

این افشاگری بار دیگر بر هراس قانون‌گذاران از رابطه بایت‌دنس با تیک‌تاک و برنامه‌های این شرکت برای محافظت از داده‌های آمریکاییان صحه گذاشت. ۶ سناتور در روز ۲۴ ژوئن ۲۰۲۲ در نامه‌ای به وزارت خزانه‌داری از این نهاد خواستند تا اطلاعات مذاکرات تیک‌تاک CFIUS را در اختیار آنها بگذارد. برندن کر، کمیسر کمیسیون ارتباطات فدرال، نیز روز ۲۸ ژوئن از اپل و گوگل خواست اپلیکیشن تیک‌تاک را از فروشگاه‌های خود حذف کنند.

در همان روز، ۹ سناتور جمهوری‌خواه در نامه‌ای به تیک‌تاک در مورد دسترسی کارکنان بایت‌دنس چین به داده‌های کاربران آمریکایی سوالاتی را مطرح و اظهار نگرانی کردند که مایکل بکرمن، رئیس سیاست عمومی تیک‌تاک در آمریکا، در جلسه کمیته بازرگانی سنا در سال ۲۰۲۱ «پاسخ‌ صادقانه و صریحی ارائه نکرده است».

تیک‌تاک در پاسخی اعلام کرد آن گروه از کارکنان بایت‌دنس که خارج از ایالات متحده زندگی می‌کنند، تا زمانی که تیم امنیتی داخل آمریکا به آنها اجازه ندهند به داده‌های حساس دسترسی نخواهند داشت. در این نامه به دسترسی کارکنان بایت‌دنس پکن به داده‌های کاربران آمریکایی اشاره‌ای نشده است.

منبع: Forbes

https://pvst.ir/cpw

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو