آیا امواج رادیویی 5G زیانده هستند؟ هرچه آنتن نزدیکتر، بهتر
تشعشع امواج رادیویی و به خصوص آنتنهای تلفن همراه معمولاً نگرانیهایی را در میان مردم…
۲۷ دی ۱۴۰۳
مدل همکاری اپراتورهای ثابت با دستگاهها و نهادهای مختلف ازجمله شهرداریها تا پایان تیر ماه سال جاری تدوین برای بررسی به کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات ارسال میشود.
به گزارش روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، نشست «مدل بهینه توسعه شهر هوشمند مبتنی بر توسعه شبکه FTTx» با حضور رئیس و معاونین سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و روسای فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری کلانشهرها با هدف تدوین چارچوب همکاری بین اپراتورهای ارتباطات ثابت و شهرداریها برگزار شد.
در سالهای گذشته اپراتورهای ثابت و به خصوص شرکت مخابرات ایران از همکاری نکردن شهرداریها برای حفاری و توسعه شبکه گلایه داشته و یکی از علل توسعه نیافتن شبکه ثابت را همین موضوع عنوان میکردند. اکنون و با توجه به برنامه دولت برای توسعه سریع فیبرنوری، موضوع همکاری شهرداریها پررنگتر از گذشته شده است. همچنین در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ همکاری دستگاههای مختلف با وزارت ارتباطات برای توسعه فیبر نوری در شهرها، الزامی شده است.
در نشست رگولاتوری با مدیران فاوای شهرداریهای مشهد، اصفهان، قم، قزوین، اردبیل، رشت، یزد، کرج، همدان، ارومیه، تبریز، اهواز، اراک، زاهدان، زنجان، کرمان، شیراز و تهران صادق عباسی شاهکوه، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی با اشاره به ضرورت توسعه زیرساختهای ارتباطات ثابت و اقداماتی که دولت این زمینه انجام داده است گفت: یکی از راهکارهای پیش رو در توسعه ارتباطات ثابت پرسرعت، شکلگیری همکاریهای موثر بین دستگاهی است که هم کارها را با هزینه کمتر تسریع میکند و هم زمان بازگشت سرمایه را برای سرمایهگذاران کاهش میدهد.
او تاکید کرد: در توسعه فیبرنوری در شهرها طبیعتاً شهرداریها اولین پله در تعامل دستگاهی هستند. ضمن آنکه این نهاد همزمان به دنبال تحقق و پیادهسازی شهر هوشمند به عنوان یکی از ضرورتهای زندگی در عصر حاضر است. ما نیز در وزارت ارتباطات و رگولاتوری خود را موظف میدانیم برای آغاز این تعامل و تحقق این موضوع بر بستر فیبرنوری همکاری لازم را انجام دهیم.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی با اشاره به ضرورت همکاری بین اپراتورها و شهرداری برای تحقق توسعه ارتباطات ثابت و تحقق شهر هوشمند بر بستر آن گفت: رگولاتوری به عنوان نهاد مستقل از اپراتورها میتواند زمینه این همکاری و تعامل را شکل دهد تا هم انتظارات شهرداری و هم دغدغه های اپراتورهای متعهد بررسی شده و با فراهم کردن زمینه تدوین چارچوب مشارکت مطلوب مابین این دو بخش، پروژه توسعه فیبرنوری به بهترین روش پیش رفته و در نهایت شهروندان در سراسر کشور از مزایای آن بهرهمند شوند.
مهدی روحانینژاد، مشاور عالی رئیس رگولاتوری نیز با اشاره به اینکه در تعامل بین اپراتورها به عنوان ارائهدهندگان خدمات و ایجادکنندگان زیرساختهای ارتباطی در سطح شهرها و شهرداریها هر کدام از طرفین دغدغهها و انتظاراتی دارند، افزود: رعایت مقررات ابلاغی شورای شهر، عدم ایجاد انحصار برای اپراتورها در ارایه خدمات مبتنی بر فیبرنوری در شهرها، عدم حفاری مجدد در معابری که امکانات فیبرنوری دارد، پرداخت تعرفههای مصوب شورای شهر، رعایت استانداردهای شهرداری، تعیین تکلیف مالکیت زیرساختهای ایجاد شده در سطح شهرها، رعایت عدالت در پوشش کامل اپراتورها در مناطق برخوردار و کمبرخوردار در سطح شهرها، ایجاد درآمد پایدار برای شهرداری از مهمترین دغدغهها و انتظارات شهرداریهاست.
روحانینژاد تاکید کرد: در مورد موضوع درآمد شهرداریها در استفاده از زیرساختهای شهری شیوههای مختلفی مانند دریافت هزینه حفاری، استفاده از امکانات زیرساختی موجود شهرداری با تعرفه مصوب، اختصاص تسهیم درآمد اپراتورها و… وجود دارد که بایستی چارچوب عملیاتی شدن آنها در تعامل با شهرداریها و اپراتورها تعیین شود.
او زمان و مدل قرارداد، مدل نگهداری و بروزرسانی، نحوه بهرهبرداری از زیرساختهای ایجاد شده از سوی اپراتورها و… را از عمدهترین دغدغههای تحقق مشارکت بین شهرداریها و اپراتورها عنوان کرد.
مشاور عالی رئیس رگولاتوری، تصریح کرد: امیدواریم در این تعامل مقررات و مدل کاری استفاده از امکانات عمومی براساس پیشنهادهای اجرایی شهرداریها، مطابق با مفاد قانون بودجه سال ۱۴۰۱ تا پایان تیرماه جاری تدوین و برای طرح در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات ارسال شود.
در این نشست، که با حضور مسئولین فاوای شهرداریها مشکلات موجود در تعامل با اپراتورها برای اجرای پروژه فیبرنوری در سطح شهرها و راهکارهای پیشنهادی برای رفع آن را مطرح کردند.