هدست گرانقیمت اپل بدون استقبال توسعه دهندگان جذابیت چندانی ندارد
ویژنپرو، محصولی که پس از سالها اپل را در مسیر تازهای قرار داد، در جذب…
۲۳ مهر ۱۴۰۳
۸ تیر ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۷ دقیقه
در این مطلب میخوانید
گوگل در رویداد Google I/O، به طور دقیق به اندروید ۱۳ پرداخت. نسخه جدید سیستمعامل اندروید که در ماه فوریه معرفی شد، پاییز امسال به طور رسمی عرضه خواهد شد. در ادامه این مطلب به معرفی ویژگیها و امکانات اندروید ۱۳ میپردازیم.
اندروید ۱۳ شخصیسازیهای بیشتر، امکانات جدید برای حفظ حریم خصوصی و امنیت بالاتر، پشتیبانی بهتر از پیامرسانی RCS (نسل بعدی پیام کوتاه که از سوی GSMA، گوگل، اندروید، سامسونگ و بسیاری از اپراتورها و تولیدکنندگان تلفن همراه پشتیبانی میشود)، نسخه اصلاحشده کیف پول Google، یکپارچگی بیشتر با Chromebook، ساعت، تلویزیون، اتومبیل و دستگاههای هوشمند خانگی را ارائه میدهد.
گوگل در چند سال گذشته با شرکتهای مخابراتی و تولیدکنندگان تلفن همکاری کرده است تا خدمات ارتباطی جدید و کاربردیتر را جایگزین پیامهای متنی SMS و MMS کند. این خدمات عبارت است از: امکان ارسال عکسها با کیفیت بالاتر، پیامرسانی از طریق Wi-Fi و تجربه بهتر پیامرسانی گروهی که اگر شخصی در حال تایپ کردن باشد به شما اطلاع میدهد. این برنامه در حال حاضر از رمزگذاری سرتاسر برای مکالمات یک به یک به صورت خودکار پشتیبانی میکند و پشتیبانی از چتهای گروهی رمزگذاریشده اواخر سال جاری عرضه خواهد شد.
رمزگذاری End-to-End برای مکالمات گروهی اواخر امسال به Google Messages اضافه میشود. گوگل اعلام کرده برنامههای پیامرسان مبتنی بر RCS، برنامه پیشفرض پیامک در بسیاری از تلفنهای اندرویدی، در حال حاضر نیم میلیارد کاربر فعال ماهانه در تلفنهای اندرویدی دارد. در نهایت استاندارد RCS میتواند جهانی شود، استانداردی که در حال حاضر در iOS و سایر سیستمعاملهای تلفن پشتیبانی نمیشود.
کیف پول گوگل یا Google Wallet که ابتدا در سال ۲۰۱۱ معرفی شد، آپدیتی دریافت خواهد کرد تا خدمات جدیدی به کاربران ارائه دهد. Google Wallet میتواند نسخههای دیجیتالی اسناد ضروری شما، از جمله کارتهای پرداخت، کارتهای حملونقل عمومی، سوابق واکسن، سوییچ خودرو، کارت پرواز و شناسههای دانشجویی را ذخیره کند. به نظر میرسد گوگل قصد دارد جایگزینی سریعتر و مطمئنتر برای کارتهای فیزیکی ارائه دهد. به همین منظور گوگل در حال همکاری با ایالتهای مختلف آمریکا و دولت کشورهای مختلف برای پشتیبانی از شناسههای دیجیتالی است.
کیف پول گوگل همچنین امکان تبادل اطلاعات با سایر برنامههایی که خودتان انتخاب میکنید را داراست؛ به عنوان مثال، اگر در Google Wallet کارت حملونقل داشته باشید، وقتی مقصدی را جستوجو میکنید، کارت و موجودی شما به طور خودکار در Google Maps نمایش داده میشود. به این ترتیب، اگر موجودی شما کافی نیست، میتوانید قبل از رسیدن به ایستگاه یا مقصد مورد نظر، کیف پول خود را شارژ کنید.
گوگل امنیت این برنامه را نیز تضمین میکند، چراکه Google Wallet همه اطلاعات را به طور ایمن در تلفن شما ذخیره میکند و دادهها را با سرویسهای Google به اشتراک نمیگذارد.
اواخر تابستان امسال، Google Pay کاربرانی را که در حال حاضر از این برنامه استفاده میکنند به Google Wallet ارتقا میدهد. به جز کاربران ساکن هند که همچنان از Google Pay استفاده خواهند کرد. کاربران ایالات متحده و سنگاپور نیز همزمان از Google Wallet و Google Pay استفاده خواهند کرد.
قابلیت SOS یا اعلام وضعیت اضطراری در گوشیهای هوشمند بارها اهمیت خود را نشان داده است؛ به عنوان مثال ساعت هوشمند شخصی که به دلیل وارد شدن ضربه شدید به سرش بیهوش شده بود، این اتفاق را تشخیص داد و سریعاً اطلاعات مورد نیاز را به اورژانس ارسال کرد. گوگل Emergency SOS را به عنوان بخشی از اندروید ۱۲ ارائه کرد که به شما امکان درخواست کمک از یک شخص مورد اعتماد میداد، و اطلاعات اضطراری شما را بدون باز کردن قفل تلفن به اشتراک میگذاشت. گوگل در تلاش است Emergency SOS را به Wear OS بیاورد تا امکان استفاده از آن توسط پوشیدنیهای اندرویدی نیز به سادهترین شکل ممکن فراهم شود.
هشدار اولیه زلزله از طریق اندروید در حال حاضر در ۲۵ کشور دنیا وجود دارد و امسال گوگل آن را در سایر مناطق پرخطر در سراسر جهان راهاندازی خواهد کرد. در مکانهایی که سیستمهای هشدار اولیه رسمی ندارند، Android میتواند نشانههای زلزله را از تلفنها جمعآوری کند؛ هنگامی که دستگاهها برای اولین بار امواج ایجادشده توسط زمینلرزهها را تشخیص میدهند، گوگل دادههای تلفنها را تجزیه و تحلیل میکند و هشدار اولیه را برای مردم آن منطقه ارسال میکند.
گوگل ادعا میکند دستگاههای دارای صفحهنمایش بزرگ مانند تبلتها و گوشیهای تاشو ۲۷۵ میلیون کاربر فعال دارند. Android 12L در مارس رونمایی شد تا به توسعهدهندگان کمک کند برنامههایی را برای این صفحهنمایشهای بزرگ طراحی کنند. اما حالا Android 13 این وظیفه را بر عهده میگیرد. اندروید جدید مولتی تسکینگ را برای برنامههایی که نیاز به تقسیمبندی تصویر دارند بهبود میبخشد و همچنین بیش از ۲۰ برنامه Google از جمله YouTube Music،Google Maps و Google Messages را پشتیبانی و بهینهسازی میکند.
یکی از مهمترین تغییرات اندروید 12، Material You بود. اندروید این امکان را به شما میداد تا ظاهر صفحه اصلی و نمادهای برنامهها را بر اساس رنگهای موجود در تصویر پسزمینه تغییر دهید. اما در اندروید ۱۳، گوگل مجموعههای رنگی از پیش ساختهای را برای کسانی که به دنبال ظاهری متفاوت هستند عرضه میکند. به طوری که رنگ مورد علاقه خود را انتخاب میکنید و این رنگ در سرتاسر سیستمعامل اعمال میشود. شخصیسازی آیکونها دیگر محدود به برنامههای خود سیستم نخواهند بود. اکنون در بخش تنظیمات بخشی اضافه شده که میتوانید تغییرات مورد نظر را روی آیکون همه برنامهها اعمال کنید.
کنترل بخش رسانه نیز تقویت میشود، به عنوان مثال هنگامی که به موسیقی گوش میدهید، برنامه پخشکننده موسیقی، رنگ کاور آلبوم را به خود میگیرد. همچنین نوار موسیقی به شکل موجی جدید که با توجه به ریتم موسیقی حرکت میکند تغییر کرده است.
تنظیمات زبان برنامه اکنون به شما امکان میدهد زبانهای پیشفرض مختلفی را برای برنامههای مختلف تنظیم کنید. برای مثال، در حالی که برنامه پیامرسان شما به زبان فارسی است، میتوانید موبایل بانک خود را روی زبان انگلیسی تنظیم کنید.
Android Photo Picker که اولین بار شبیه آن را در iOS دیدیم، یک ویژگی جدید در اندروید است که برای حفظ حریم خصوصی به این سیستمعامل اضافه شده است. با این ویژگی میتوانید عکسها و ویدئوهایی را که یک برنامه به آنها دسترسی دارد محدود کنید یا به جای اینکه به یک برنامه اجازه دسترسی به مجموعه کامل عکسها را بدهید، میتوانید اجازه دسترسی به چند عکس خاص را برای آن برنامه تعریف کنید.
گوگل قول اضافه کردن صفحه تنظیمات امنیت و حریم خصوصی یکپارچه را در اواخر امسال داده است تا با این آپدیت تمام تنظیمات حریم خصوصی و امنیت دادههای تلفن شما جلوی چشمتان باشد و به راحتی بتوانید آن را تغییر دهید. در این صفحه یک نشانگر رنگی وجود دارد که میزان امنیت گوشی را نشان میدهد و پیشنهادهایی برای ایمنتر کردن آن به شما ارائه میکند.
گوگل ادعا میکند یک خانواده آمریکایی به طور متوسط روزانه به ۲۰ دستگاه با گوشی هوشمند متصل میشوند. در اوایل سال جاری، گوگل چشمانداز خود را در مورد اینکه چگونه اندروید با تلویزیون، اتومبیل، اسپیکر و لپتاپ بهتر کار میکند مشخص کرد. اندروید ۱۳ از جفتسازی سریع برای راهاندازی دستگاههای جدید با گوشی، تعویض خودکار صدا بین دستگاهها برای هدفون و کپی پیست بین دستگاهها پشتیبانی میکند. همچنین این امکان را به شما میدهد که پیامها و سایر برنامهها را از تلفن همراه در رایانه خود پخش کنید.
Chromecast از دستگاههای بیشتری از شرکتهایی مانند Bose، TCL، Sony، Vizio و LG پشتیبانی میکند. Wear OS دارای برنامههای جدیدی از Spotify و Adidas است و مانند اپلواچ، از مسیرهای چرخشی برای دوچرخهسواری و پیادهروی پشتیبانی میکند.
همچنین ظاهر برنامه Play Store دستخوش تغییراتی دلانگیز خواهد شد و پیدا کردن اپلیکیشنهای مورد نظر راحتتر خواهد بود.
اندروید ۱۳ عملکرد، امنیت و حریم خصوصی بیشتری را برای گوشی شما به ارمغان میآورد. در حالی که بهروزرسانیهای اصلی سالانه اندروید کاری از پیش نمیبرند. گوگل به وضوح اعلام کرده است ویژگیهایی مانند Google Wallet و پیامرسانی RCS در صورت نیاز در همه دستگاهها بهروزرسانی میشوند. این میتواند به ویژه برای گوشیهایی که ممکن است از اندروید ۱۳ پشتیبانی نکنند بسیار مفید باشد.