skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

کمک به مقررات‌گذاری درست، نخستین ماموریت بخش خصوصی در سال دانش‌بنیان‌ها

۲۸ خرداد ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

شهاب جوانمردی

نایب‌رئیس کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحویل دیجیتال اتاق بازرگانی تهران بر این باور است که نخستین ماموریت بخش خصوصی در سال تولید دانش‌بنیان، کمک به مقررات‌گذاری درست است.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، شهاب جوانمردی، نایب‌رئیس کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحویل دیجیتال اتاق تهران و عضو شورای راهبردی و سیاست‌گذاری مرکز نوآوری این اتاق، در رابطه با جایگاه بخش خصوصی در فضای اقتصادی کشور و چالش‌های پیش روی فعالان حوزه نوآوری و فناوری در سال تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین، معتقد است نخستین ماموریتی که همه بر سر آن توافق دارند، بحث کمک به مقررات‌گذاری درست با حضور همه ذی‌نفعان و تحقق مقررات‌گذاری است.

جوانمردی در این‌ باره می‌گوید: «در کنار این موضوع، تسهیلگری و تشویق به سمت و سوی عرصه‌هایی که بتواند برای ادامه حیات و توسعه بنگاه‌های کوچک و بنگاه‌های نوآور فرصت‌های حیاتی ایجاد کنند، مد نظرند. همچنین لازم است تمهیداتی اندیشیده شود تا قوانین و مقررات در بخش‌های اصلی و پیشینی اقتصاد کشور موجب حرکت به سمت نوآوری و ارائه خدمات و محصولات جدید با به‌کارگیری نتایج تحقیق و توسعه در فرایند‌های عملیاتی شرکت‌ها و کارخانه‌ها شوند.»

او ادامه می‌دهد:‌ «اگر آیین‌نامه‌های مربوط به این مقوله به‌ درستی تدوین و پیاده‌سازی شود، می‌تواند بیانگر نقش جدی حاکمیت چه در لایه قانون‌گذار، چه در لایه مجری و چه در لایه ناظر و دستگاه قضا، باشد. این موضوع می‌تواند کمک کند تا حرکت در این زیست‌بوم تسریع و تسهیل شود و شاهد دستاوردهایی جدی‌تر در حوزه اقتصاد نوآوری باشیم.»

تبیین هویت و ماموریت برای اعضا

جوانمردی معتقد است نخستین چالش پیش روی مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران برای تحقق شعار سال تبیین هویت و ماموریت خود برای اعضای اتاق است. جوانمردی در این باره توضیح می‌دهد: «چه فعالان جدی اتاق در سطوح گوناگون هیات نمایندگان و کمیسیون‌ها و چه تشکل‌ها و نمایندگان آنها که با اتاق بازرگانی تهران از طریق تشکل‌هایشان ارتباط دارند. این در حالی است که مرکز نوآوری و تحول دیجیتال برای افزایش نفوذ نوآوری در بنگاه‌ها به‌ عنوان یک پل و ارتباط‌دهنده عمل می‌کند.»

او ادامه می‌دهد:‌ «با توجه به اینکه طی یک دهه گذشته زیرساخت‌های حقوقی، قانونی و ساختاری متفاوتی برای تحریک سمت عرضه نوآوری در فضای کشور ایجاد شده است، آن چیزی که به رشد و بالندگی جدی‌تر این حوزه می‌انجامد، تحریک تقاضاست. با توجه به اینکه بخش جدی اقتصاد کشور بخش سنتی است که به‌ طور عمده متمرکز بر منابع زیرزمینی مانند نفت و گاز، پتروشیمی، معادن، و فناوری آنهاست، یا صنایع تبدیلی مانند صنایع غذایی، قطعات یدکی و دیگر صنایعی است که بخش اصلی تولید ناخالص داخلی ما را شکل می‌دهند.»

جوانمردی بر این باور است که مرکز نوآوری اتاق تهران باید به‌ نوعی پیشرو در بیان توانمندی‌های زیست‌بوم نوآوری و حوزه اقتصاد نوآوری کشور برای بخش سنتی باشد و از سوی دیگر نیز ترجمان نیازمندی‌های آنها با زبان زیست‌بوم نوآوری برای بخش نوگرای اقتصاد را بر عهده بگیرد.

اهمیت استفاده از زیرساخت‌ها

او در مورد پیشنهاد خود برای تاثیرگذاری در مرکز نوآوری در راستای تحقق تحول دیجیتالی می‌گوید:‌ «معتقدم مرکز نوآوری اتاق تهران در راستای تحقق تحول دیجیتالی در زیست‌بوم نوآوری کشور برای تاثیرگذاری باید داستان‌ها و روایت‌های موفقیت تولید کند. اگر به سمت تحریک تقاضا می‌رویم و سعی داریم زبان سنتی و پیش روی کشور را به زبان نوآوری ترجمه کنیم، باید تلاش‌مان را مضاعف کنیم.»

جوانمردی در آخر تاکید کرد:‌ «برای تحقق این امر لازم است از زیرساخت‌های موجود حقوقی و قانونی، ساختار اقتصاد نوآوری، شتاب‌دهنده‌ها، صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر، صندوق‌های توسعه پژوهش، دانشگاه‌ها، استارت‌آپ‌ها و مواردی از این دست استفاده کنیم، بی‌آنکه ارکان جدید مشابهی ایجاد شود. از این رو، باید با تمرکز بر محصولات نوآورانه به‌ دنبال بهبودی، نوآوری، خلاقیت، کشف بازارهای جدید، تثبیت بازار، توسعه بهره‌وری، توسعه محصول، توسعه‌ صادرات و هر آن چیزی باشیم که در فضای اقتصادی ما ارزش افزوده محسوب می‌شود.»

https://pvst.ir/ck7

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو