skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

وزیر ارتباطات: مدیران تپسی برای بورسی شدن کفش آهنی پوشیدند

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۲۴ خرداد ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

عرضه اولیه تپسی

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست خبری عرضه اولیه سهام تپسی، تاخیر در بورسی شدن استارت‌آپ‌ها را به دلیل ناشناخته بودن موضوع برای دستگاه‌های نظارتی، طبیعی دانست و در عین حال تاکید کرد مدیران تپسی کفش آهنین به پا کردند و این کار را به سرانجام رساندند.

به گزارش پیوست، در جریان نشست خبری عرضه اولیه تپسی که در ساختمان فرابورس برگزار شد، وزرای اقتصاد و ارتباطات، رؤسای سازمان بورس و فرابورس و معاون علمی رئیس‌جمهوری، از مهیا بودن شرایط برای پذیرش استارت‌آپ‌های ایرانی در بازار سرمایه خبر دادند. مدیرعامل تپسی نیز در این مراسم از سازمان بورس خواست به این صنعت، مردم و بازار سرمایه اعتماد و از اجرای روش‌های تکلیفی خوددداری کند.

تپسی بعد از درج نماد در آذرماه سال گذشته، امروز (۲۴ خرداد) موفق شد به‌ عنوان اولین استارت‌آپ ایرانی در بازار دوم فرابورس عرضه شود.

زارع‌پور: فناوری مشکلات کشور و دولت را حل می‌کند

عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در این مراسم گفت: امروز روزی تاریخی است و باید به دوستان شرکت تپسی تبریک گفت که علمدار شدند و با بوروکراسی جنگیدند تا موفق شوند. یک بار معاون علمی رئیس‌جمهور، آقای ستاری، در جلسه‌ای به رئیس سازمان بورس گفت یا این اتفاق تا یک ماه آینده می‌افتد یا عبارتی که نمی‌توانم به کار ببرم.

زارع‌پور ادامه داد: البته این عقب افتادن طبیعی بود و کسی تقصیری ندارد. زیرا هیچ بخشی اعم از دستگاه‌های اجرایی و امنیتی تجربه‌ای در این خصوص نداشتند اما کفش آهنینی که آقای منشی‌پور و همکاران‌شان به‌ پا کردند، این راه را هموار کرد و به این نقطه رساند. جا دارد از این جهت از ایشان تقدیر کنیم.

وزیرICT همچنین گفت: در دولت نگاه‌مان حمایت از کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتالی است. سال گذشته دولت به خاطر اهمیت این موضوع کارگروه اقتصاد دیجیتالی را تشکیل داد که ۱۰ عضو از دولت دارد. تمام اختیارات هیات وزیران و رئیس‌جمهور در موضوع مانع‌زدایی از اقتصاد دیجیتالی به این کارگروه تفویض شده است. با این اتفاق امیدواریم موانع رشد شرکت‌های رشد این حوزه برداشته شود.

این عضو هیات دولت در انتها توضیح داد: دولت به ICT به عنوان بخش راهبردی نگاه می‌کند که مشکلات کشور و حتی خود دولت را حل کند. امیدوارم به زودی شاهد حضور بقیه شرکت‌های بزرگ این حوزه به بورس باشیم تا هدف‌گذاری سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دیجیتالی از GDP محقق شود و چهار پنج یونیکورن داشته باشیم. ثمره این مسیر حل مشکلات کشور، مبتنی بر فناوری است.

خاندوزی: به تامین مالی استارت‌آپ‌ها کمک خواهیم کرد

احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، نیز در این نشست گفت: در زیست‌بوم سرمایه‌گذاری، با تلاش‌های معاونت علمی در تامین مالی مراحل آغازین کسب‌وکارهای نوآورانه اقدامات خوبی انجام شده است اما در سایر مراحل رشد، شرکت‌های نوآور با تنگناهای زیادی مواجه هستند. وزارت اقتصاد مصمم است در دوره بلوغ از ابزارهای تجهیز منابع به ویژه در بازار سرمایه استفاده کند و امروز نقطه شروعی برای این تصمیم است.

احسان خاندوزی
احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد

او افزود: باید به کمک‌های جدیدتری که در قانون جهش تولید دانش‌بنیان وجود دارد توجه کرد، از جمله کمک به استفاده از ابزارهای تامین مالی و همچنین کمک‌های دیگر نظیر اعتبار مالیاتی.

آمادگی بورس برای پذیرش استارت‌آپ‌های دیگر

میثم فدایی، مدیرعامل فرابورس، نیز گفت: در کشف قیمت تپسی ۴۷ صندوق سرمایه‌گذاری حضور داشتند که از این حیث اتفاق جدیدی است. برای عرضه اولیه تپسی، گزارش‌های ارزش‌گذاری زیادی تحلیل شد. امیدواریم در ماه‌های آینده میزبان استارت‌آپ‌های دیگر باشیم.

مجید عشقی، رئیس سازمان بورس، نیز اظهار کرد: حساسیت‌هایی که در مورد شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد باعث شد بررسی‌های دقیق‌تری صورت بگیرد. عرضه تپسی شروع یک راه جدید در بازار سرمایه است.

عشقی ادامه داد: به دنبال این هستیم که نقش مهم‌تری به شرکت‌های دانش‌بنیان در بازار سرمایه بدهیم و در این راه، سازمان بورس با تمام امکانات آماده است. تامین مالی جمعی در استارت‌آپ‌ها که دو سال است شروع شده است راه درازی در پیش دارد و امسال در سازمان بورس، این مسیر را پیش می‌گیریم.

تجربه‌تان را بنویسید

سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، در این مراسم توضیح داد: توصیه می‌کنم آقای منشی‌پور در مورد تجربه ورود تپسی به بازار سرمایه بنویسد. سال ۹۳ با آقایان در نیویورک آشنا شدم و نطفه تپسی از آن جلسات بیرون آمد. اتفاق امروز حاصل یک تغییر فرهنگ و دیدگاه است که در مورد شرکت‌هایی که دارایی‌های فیزیکی ندارند اتفاق افتاده است.

سورنا ستاری
سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور

او همچنین گفت: این یک حرکت بزرگ بود. یک راهی باز شد. تپسی یک الگو برای استارت‌آپ‌های حوزه‌های دیگر است. در این مسیر قانون جهش تولید دانش‌بنیان که به‌ تازگی ابلاغ شده است بسیار کمک خواهد کرد و برای ۲۰ سال آینده، در این زمینه جهت‌گیری را مشخص می‌کند.

مدیرعامل تپسی: بورس به بازار و مردم اعتماد کند

میلاد منشی‌پور، مدیرعامل تپسی، در مورد عرضه اولیه این استارت‌آپ توضیح داد: امروز بعد از دو سال تلاش تپسی عرضه شد. این اتفاق نه فقط عرضه نماد بلکه ورود یک صنعت جدید به بازار سرمایه بود. در این مسیر، دو سال سخت را پشت سر گذاشته‌ایم. در این مسیر بدنه اقتصادی کشور با ادبیات این صنعت آشنا شد و استانداردهای مالی شکل گرفت.

میلاد منشی پور
میلاد منشی‌پور، مدیرعامل تپسی

منشی‌پور افزود: سازمان بورس باید به این صنعت، مردم و بازار اعتماد کند و از اجرای روش‌های تکلیفی خوددداری کند.

توانگر: منتظر ورود استارت‌آپ‌های دیگر هستیم

رئیس کمیته اقتصاد دیجیتالی مجلس، مجتبی توانگر، نیز از دیگر حاضران این نشست بود. او گفت: پیش از این، عموم مردم فرصت سرمایه‌گذاری در بازارهای سنتی را داشتند و امروز فرصت سرمایه‌گذاری در دیگر بازارها نیز برای آنها فراهم شده است. تاکنون امکان جذب سرمایه‌گذاران خطرپذیر سخت بود ولی حالا امکان جذب سرمایه از بازار سرمایه فراهم شده است. برای هر سرمایه‌گذار، امکان نقدشوندگی و امکان برداشت سرمایه یک ضرورت است که امروز وجود دارد.

او ادامه داد: در حال حاضر چند شرکت با دارایی‌های نامشهود در بازار سرمایه عرضه شده‌اند اما تفاوت تپسی در نوع دارایی نامشهود آن است. علاوه بر امکانات نرم‌افزاری، دانش و پلتفرم تپسی، با نوع جدیدی از دارایی بدون تکیه بر دارایی‌های سنتی روبه‌رو هستیم.

توانگر در آخر گفت: باید منتظر رشد سریع تقاضای ورود این کسب‌وکارها به بورس باشیم. در دنیا، ۶۰ درصد استارت‌آپ‌های بازارهای اوراق بهادار جهان کمتر از ده سال عمر داشتند. عمر کوتاه دلیلی بر وارد نشدن نیست.

https://pvst.ir/cjl
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو