skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

۵۰۰ شکایت از کسب‌وکار‌های اینترنتی در عرض ۳ ماه در سامانه داوری برخط تتا ثبت شد

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۲۳ خرداد ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۴ خرداد ۱۴۰۱

مرکز توسعه تجارت الکترونیکی

سامانه هوشمند رسیدگی به شکایت و داوری جمعی برخط (CODR) مرکز توسعه تجارت الکترونیکی از ابتدای شروع فعالیت خود در اسفندماه تاکنون ۵۰۰ شکایت دریافت کرده که به نیمی از آنها در بستر سامانه رسیدگی شده است. مرکز تتا برنامه دارد این سامانه به‌تدریج، فروشگاه‌های زنجیره‌ای و تولیدکنندگان را نیز تحت پوشش خود قرار دهد.

به گزارش پیوست، سامانه هوشمند رسیدگی به شکایت‌ها از کسب‌وکارهای اینترنتی و داوری جمعی برخط (CODR) مرکز توسعه تجارت الکترونیکی سه ماه پیش رونمایی شد تا روند بررسی شکایت‌های B2B و B2C را ساده‌تر کند.

شکایت‌های افراد در این سامانه در صورتی که در بازه زمانی مشخص‌شده از سوی کسب‌وکار پاسخ داده نشود، امکان ارجاع به مراجع رسیدگی‌کننده مانند سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و اتحادیه‌‌های صنفی را دارد. در صورت ارجاع داوری، آرای کمیسیون داوری کانون عالی کارفرمایان نیز ضمانت اجرایی اداری و قضایی و حتی امکان تعلیق اینماد را نیز خواهد داشت.

حال گزارش عملکرد سه‌ماهه‌ای که این مرکز منتشر کرده نشان می‌دهد تاکنون ۵۰۰ شکایت در سامانه ثبت شده که نیمی از آنها در مرحله مذاکره میان مصرف‌کننده و کسب‌وکار حل شده و برای ۲۰ درصد از باقی شکایت‌ها نیز درخواست داوری شده است.

برای یک‌پنجم شکایت‌ها رأی صادر شده است

«سازوکارهای خودکنترلی طراحی‌شده» در این سامانه، که در گزارش مرکز توسعه تجارت الکترونیکی عنوان شده، باعث شده است بیش از نیمی از این ۵۰۰ شکایت در مرحله ابتدایی مذاکره بین مصرف‌کننده و کسب‌‌وکار به نتیجه برسد و از ارجاع آنها به مراجع قضایی پیشگیری شود.

از سویی برای حدوداً ۵۰ عدد از شکایت‌هایی که در سامانه رسیدگی نشده‌اند درخواست داوری شده است. از این تعداد تاکنون ۱۰ رأی داوری صادر شده و سایر شکایت‌ها در مرحله صدور رأی هستند.

مرکز تتا همچنین ادعا کرده است: «عمده مواردی که رأی به نفع مصرف‌کننده بوده نیز از سوی کسب‌وکارها اجرا و رضایت مصرف‌کننده جلب شده است.»

وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم رونمایی از این سامانه، کاهش هزینه‌های رسیدگی به شکایت‌ها و کاهش تعداد شکایت‌ها را از اهداف راه‌اندازی این سامانه شمرده بود. در آن زمان به طور میانگین، ماهانه ۲ هزار و ۵۰۰ شکایت در مراجع مختلف رسیدگی ثبت می‌شد.

سامانه به کسب‌‌وکارهای فیزیکی هم می‌رسد؟

وزارت صمت قصد دارد در آینده پای کسب‌وکارهای فیزیکی را نیز به این سامانه باز کند. در گزارش عملکرد مذکور عنوان شده، با توجه به عملکرد موفق سامانه هوشمند نظارت و رسیدگی به شکایت‌ها، توسعه سامانه به کسب‌وکارهای فیزیکی اعم از توزیع‌کنندگان و تولیدکنندگان یکی از پروژه‌های منتخب این وزارتخانه است.

این مساله از سوی مدیرکل حوزه وزارتی نیز به دفاتر ستادی و واحدهای استانی ابلاغ و تقسیم کار برای اجرای این پروژه نیز مشخص شده است.

https://pvst.ir/cjb
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو