فیلترینگ یوتیوب را بردارید، مردم خودشان انتخاب میکنند
محمدجواد شکوری، مدیر گروه صبا ایده به اظهارت شب گذشته رسول جلیلی عضو حقیقی شورای…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۱۶ خرداد ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
پس از کاهش چشمگیر تعداد ابزار پذیرش کارتخوان در استان تهران در ماههای اسفند و فروردین، به نظر میرسد تعداد این ابزار در استان تهران دوباره در حال افزایش است.
به گزارش پیوست، بر اساس گزارش اردیبهشت ۱۴۰۱ شاپرک در این ماه تعداد ابزارهای کارتخوان در استان تهران بیشتر از ۵۰ هزار عدد افزایش پیدا کرده و در مجموع به بیشتر از یک میلیون و ۵۷۰ هزار عدد رسیده؛ این در حالی است که تعداد ابزار پذیرش کارتخوان در اسفند ۱۴۰۰ بیشتر از ۴۶ هزار عدد و در فروردین ۱۴۰۱ بیشتر از ۱۹۸ هزار عدد کاهش یافته بود.
به نظر میرسد این کاهش به دلیل الزام اتصال پرونده مالیاتی به دستگاههای کارتخوان در اسفندماه ۱۴۰۰ و تلاش برای توزیع صحیحتر این ابزار در کشور باشد.
شاپرک در گزارش اردیبهشت خود آخرین تعداد کارتخوانهای فروشگاهی را هشت میلیون و ۶۱۷ هزار و ۶۷۰ عدد اعلام کرده است که در این میان کمترین افزایش در تعداد ابزار کارتخوانهای فروشگاهی نیز متعلق به استان ایلام است که در ماه گذشته هزار و ۷۵۶ عدد تغییر کرده و این در حالی است که استان ایلام دارای کمترین تعداد کارتخوان در کل استانهای کشور است و تنها ۶۰ هزار ابزار پذیرش کارتخوان در این استان فعالاند.
علاوه بر این در گزارش ارائهشده از سوی شاپرک در اردیبهشت ۱۴۰۱ به نظر میرسد خدمت «خرید و کالا و خدمات» با سهم ۸۸.۰۷ درصدی در تعداد و ۹۸.۶۶ درصدی در مبلغ در صدر قرار دارد.
بر اساس گزارش شبکه الکترونیکی پرداخت کارت در اردیبهشت ۱۴۰۱ بیش از سه هزار و ۵۰۰ میلیون تراکنش با ارزشی بیشتر از ۶۶۷ هزار و ۷۰۷ میلیارد تومان بوده که نسبت به فروردین سال جاری در تعداد و مبلغ تراکنش به ترتیب ۱۰.۹۸ و ۲۲.۷۷ درصد رشد یافته است. مقایسه این آمار با اردیبهشت ۱۴۰۰ نیز به ترتیب رشدی ۱۷.۴۴ و ۳۹ درصدی را نشان میدهد.
شاپرک در ادامه به ارزش حقیقی و اسمی تراکنشها اشاره کرده است. بر این اساس در اردیبهشتماه نسبت به فروردینماه ارزش اسمی و حقیقی تراکنشها به ترتیب ۲۲.۷۷ و ۱۸.۶ درصد رشد یافته است. البته مقایسه این آمار با اردیبهشت سال گذشته نشان میدهد هرچند ارزش اسمی تراکنشها ۳۹ درصد بیشتر شده اما رشد حقیقی که ارزش تراکنشها را بدون در نظر گرفتن آثار تورم محاسبه میکند، ۰.۱۷ درصد کاهش پیدا کرده است.
گزارش شاپرک در ادامه به عملکرد شبکه شاپرک در توزیع ابزارهای پذیرش پرداخته است. بر این اساس، تعداد ابزارهای فعال اینترنتی ۱۳.۳۹ درصد و تعداد ابزارهای فعال فروشگاهی ۳.۱۶ درصد افزایش پیدا کردهاند، اما رشد تعداد ابزار پذیرش موبایلی تنها ۰.۰۰۴ درصد بوده است.
در بخش عملکرد هر ابزار پذیرش به لحاظ تعداد و مبلغ تراکنشها، ابزار کارتخوان فروشگاهی در این ماه همچنان در صدر قرار دارد و سهمی ۹۱.۹۶ درصدی را در این حوزه از آن خود کرده است. ابزار پذیرش اینترنتی و موبایلی نیز به ترتیب سهمی ۴.۸۹ و ۳.۱۶ درصدی از تعداد تراکنشهای اردیبهشت ۱۴۰۱ از آن خود کردهاند.
گزارش شاپرک در ادامه به عملکرد شرکتهای ارائهدهنده خدمات پرداخت (PSP) پرداخته است. در دو بخش سهم تعدادی و مبلغی از تراکنشها، سه شرکت پرداخت الکترونیک سامان، بهپرداخت ملت و تجارت الکترونیک پارسیان همچنان در صدر قرار دارند و به ترتیب سهم پرداخت الکترونیک سامان از تعداد تراکنشها ۲۱.۴۳ درصد، بهپرداخت ملت ۱۹.۷۲ درصد و سهم تجارت الکترونیک پارسیان ۱۷.۴۳ درصد بوده است.
در بخش سهم از بازار هر شرکت از مبلغ تراکنشها، بهپرداخت ملت، پرداخت الکترونیک سامان و تجارت الکترونیک پارسیان به ترتیب ۱۹.۶۷، ۱۷.۲۰ و ۱۲.۱۷ درصد از بازار را در اختیار دارند.
به نظر میرسد در اردیبهشتماه سهم شرکت پرداخت الکترونیک سامان از تعداد ابزار پذیرش موبایلی ۲.۳۱ درصد افزایش پیدا کرده است در حالی که سهم پرداخت الکترونیک پارسیان از تعداد این ابزار پرداخت ۲.۰۶ درصد کاهش یافته است.
پرداخت الکترونیک سامان در سهم مبلغی تراکنشهای ابزار موبایلی نیز شاهد افزایشی ۳.۱۳ درصدی بوده اما سهم مبلغی این شرکت در ابزار پذیرش اینترنتی نسبت به ماه گذشته ۱.۳۷ درصد کاهش پیدا کرده است.
طبق گزارش شاپرک در اردیبهشتماه سهم تعداد تراکنشهای خرید بهپرداخت ملت نسبت به فروردین ۱۴۰۱ کاهشی ۰.۴۷ درصدی یافته و پرداخت الکترونیک سامان با در دست داشتن ۲۱.۴۳ درصد از تعداد تراکنشهای خرید و افزایشی ۰.۱۷ درصدی در این حوزه نسبت به ماه قبل صاحب بیشترین سهم از این حوزه است.
با این حال در بخش سهم هر شرکت PSP از مبلغ تراکنشها، هرچند سهم بهپرداخت ملت در این ماه نسبت به فروردین کاهشی ۰.۳۲ درصدی پیدا کرده اما با در دست داشتن ۱۹.۷۶ درصد از سهم مبلغی تراکنشها در صدر قرار دارد.
نسخه کامل گزارش اردیبهشت ۱۴۰۱ شاپرک