skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

فناوری

سحر وطن‌خواه تحلیل‌گر كسب‌وكار

علیرضا بزرگمهری نايب‌رئيس هيات مديره پرشيا فاوا گسترش

روندهای جدید ERP و نگاهی به آینده

سحر وطن‌خواه
تحلیل‌گر كسب‌وكار
علیرضا بزرگمهری
نايب‌رئيس هيات مديره پرشيا فاوا گسترش

۱۱ خرداد ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۱۸ دقیقه

نگاهی به روند‌های ERP

در عصر مدرن، سازمان‌ها اجازه نمی‌دهند راه‌حل‌های سیستمی انعطاف‌ناپذیر مانع تحول دیجیتالی شوند. این مساله درباره اکثر موارد از جمله برنامه‌­ریزی منابع سازمانی یا نرم‌­افزار ERP صادق است. همگامی با آخرین روندهای ERP هم برای مصرف‌کنندگان و هم ارائه‌­دهندگان خدمات به طور همزمان مفید است. علاوه بر این، با رخداد همه‌گیری کووید-۱۹ نیاز به تداوم کسب‌وکار و استراتژی‌های مدیریت ریسک نیز شدیدتر شد و دانستن اینکه چگونه سازمان‌‌ها می‌توانند بیشترین بهره را از فناوری‌هایی مانند نرم‌افزار ERP ببرند به یک ضرورت تبدیل شده است.

مجموعه آمارهای ERP نشان می‌­دهد بازار این ابزارها در حال رشد است. پذیرش رو به افزایش است و نوآوری به آرامی اما قطعی اتفاق می­‌افتد. سال‌‌های اول نوآوری ERP تقریباً به‌ طور انحصاری به انتقال راه‌حل‌ها به فضای ابری اختصاص داشت. با این حال، در سال‌­های اخیر، روندهای هیجان‌‌انگیزی در این زمینه ظاهر شده است.

این مقاله برخی از مرتبط‌­ترین روندهای ERP را ارائه می‌­دهد. برخی از آن­ها در سال‌­های اخیر شتاب بیشتری پیدا کرده‌اند، در حالی که برخی دیگر هنوز در مراحل اولیه خود هستند.

۱- شتاب Cloud

استفاده از نرم‌افزار ERP مبتنی بر ابر، جزو جدیدترین تحولات اخیر نیست ولی یکی از مهم‌ترین تحولات به شمار می­‌آید. در گذشته، برنامه­‌های کاربردی ERP تنها به عنوان راه‌­حل‌­های on-premise ارائه می‌­شدند که دارای هزینه راه‌­اندازی و هزینه‌­های سخت­‌افزاری بودند، در نتیجه ممکن بود برای کسب‌وکارهای کوچک‌تر بسیار گران به حساب ­آیند.

با ظهور محاسبات ابری، عرضه­‌کنندگان بیشتری گزینه‌های میزبان ابری را ارائه می‌کنند که راه‌حل‌های ERP را برای SMB‌ها در دسترس‌تر می‌سازد. با استفاده از این سیستم‌­ها، کاربران دیگر نگران هزینه­‌های سنگین نگهداری و ارتقای سیستم­‌ها نیستند. علاوه بر این، آن­ها می‌­توانند فقط ماژول­‌های مورد نیاز خود را انتخاب کنند که به آنها امکان می‌دهد کنترل بیشتری بر بودجه‌شان داشته باشند.

به دلیل موفقیت در پذیرش ابر، راه­‌حل‌­های SaaS اکنون بر بازار تسلط دارند. بسیاری از شرکت‌هایی که از on-premises ERP استفاده می‌کنند به محدودیت‌های خود از جمله انعطاف‌ناپذیری، مقیاس‌پذیری پرهزینه و عدم نوآوری پی برده‌اند. این محدودیت‌ها زمانی آشکارتر شد که همه‌گیری کرونا، بسیاری از کسب‌وکارها را مجبور به فعالیت از راه دور کرد، و راه‌حل‌های on-premises را ناکافی یا کاملاً منسوخ‌شده تلقی کرد.

علاوه بر این، استفاده ERP از ابر به همین‌جا ختم نمی‌­شود. تعداد زیادی کسب‌وکار وجود دارد که راه‌حل­‌های ERP ترکیبی را انتخاب می‌­کنند. با توجه به روندهای ERP 2019 اکسنچر، در حالی که ۵۱ درصد از مدیران ارشد اطلاعات (CIOs)، ERP ابری را ترجیح می‌­دهند و ۳۵ درصد از راه‌­حل‌­های on-premise استفاده می‌­کنند، ۱۰ درصد از شرکت‌­ها نیز از ابزارهای ERP ترکیبی استفاده می‌­کنند و این روند در سال‌­های آینده رو به رشد است.

این نوع سیستم‌­ها، نقاط قوت on-premises ERP و ERP مبتنی بر ابر را ترکیب می‌­کنند و در عین حال نقاط ضعف یکدیگر را پوشش می‌­دهند. در نتیجه، برای کسب‌وکارهایی که تمرکز اصلی‌شان بر محصولات و دارایی‌­ها معطوف است ایده‌آل است. این کسب‌وکارها شامل شرکت‌های فعال در رسانه‌های دیجیتالی و صنایع خدمات کسب‌وکار و بسیاری دیگر می‌شود. بسیاری از کاربران نرم‌­افزار ERP مزایای زیادی در راه­‌حل­‌های on-premise و مبتنی بر ابر پیدا می­‌کنند و انتخاب بین این دو برای آن­ها دشوار است. خوشبختانه، بسیاری از توسعه­‌دهندگان نرم­‌افزار این تقاضا را تصدیق می­‌کنند. بنابراین، می‌توانیم در آینده منتظر سیستم‌های ERP ترکیبی بیشتری باشیم.

۲- ادغام هوش مصنوعی و سایر فناوری­‌های هوشمند

با توجه به اینکه دست­‌کم ۱۵ درصد از مدیران بر این باورند که هوش مصنوعی (AI) می‌تواند شرکت‌های برنده و بازنده را تغییر دهد، می‌توان فهمید که هوش مصنوعی به طور طبیعی در صنعت ERP نفوذ پیدا کرده است. پیش از این، کاربران باید افزونه‌های جداگانه‌ای روی سیستم‌های خود نصب می‌‌کردند تا از مزایای اتوماسیون و هوشمندی بهره ببرند، اما این روزها رایج شده است که راه‌حل‌های ERP دارای چنین قابلیت‌هایی داخلی‌ای باشند.

ERP با ادغام فناوری اطلاعات با عنوان iERP نیز شناخته می‌­شود و از طریق پردازش نوآورانه داده، مزیت قابل توجهی برای شرکت‌­ها فراهم می‌­کند. تبدیل داده‌­های کسب‌وکار به بینش‌­های عملی فقط شروع کار است. در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری داده­ برای گرد­آوری شرکت‌­ها وجود دارد. این افزایش فقط افزایش میزان داده نیست بلکه پیچیدگی آن­ها نیز بیشتر شده است. داده‌های بدون ساختار زیادی وجود دارد که باید تحت کنترل کسب‌وکارها قرار گیرند، بنابراین اگر شرکت‌ها می‌خواهند از آنها بهره­ کاملی ببرند، باید راه‌های جدیدی برای تجزیه و تحلیل داده‌ها پیدا کنند. اینجا جایی است که نرم‌­افزار ERP مبتنی بر هوش مصنوعی وارد می‌­شود.

راه‌­حل‌­های ERP هوشمند همچنین می­‌توانند گردش کار ایجاد کنند، خطاها را کاهش دهند و زمان بارگذاری اطلاعات را کمتر کنند. همچنین می­‌توانند فرایندهای معمول روزانه را خودکار کنند. این کار مقداری از زمان کارمندان را آزاد می‌­کند تا بتوانند از آن برای کارهای ارزشمندتر استفاده کنند.

این راه‌حل­‌های هوشمند همچنین می­‌توانند داده‌­های قدیمی را تجزیه و تحلیل و آن را با اطلاعات سایر بخش­‌ها ترکیب کنند. این سیستم می‌­تواند راه‌‌های موثرتری را برای اجرای فرایندهای داخلی پیشنهاد دهد. به طور کلی، هوش مصنوعی و سایر فناوری‌های هوشمند، هنگامی که با ERP ترکیب شوند، می‌توانند بهره‌وری، کارایی و نتیجه کسب‌وکارها را بهبود بخشند.

۳- اپلیکیشن موبایل

قابلیت جابه‌­جایی در ابتدا یک ویژگی «افزوده» بود، اما طبق استانداردهای امروزی، این قابلیت بیش از یک ویژگی است. به لطف رواج ابر، روزهایی که یک راه‌­حل به یک ماشین وابسته بود گذشته است. پشتیبانی کامل از قابلیت جابه‌­جایی یکی از قابلیت‌­های اساسی یک ابزار مدرن ERP خواهد بود.

جدا از دسترسی به داده‌­ها، رویکرد قابلیت جابه‌­جایی در ERP مزایای فراوانی را به همراه دارد. یکی از بارزترین آن­ها توانایی آن در انجام عملیات‌­ کسب‌وکار در هر زمان و هر مکان است. این بدان معناست که هر دو فعالیت‌های Back-end و Front-end در دستگاه‌های تلفن همراه مانند تبلت‌ها و گوشی‌های هوشمند در دسترس است.

تاثیر آن بر بهره‌­وری کلی عالی است. به عنوان مثال، کارمندانی که خارج از ساعات اداری کار می‌­کنند می‌توانند معاملات را حتی در خانه انجام دهند. این بدان دلیل است که آن­ها از طریق دستگاه‌های تلفن همراه خود به تمام اطلاعات و ابزارهای مورد نیاز دسترسی دارند.

قابلیت جابه‌­جایی همچنین به معنای داشتن فرایند جمع‌آوری داده­‌های دقیق­‌تر و راحت‌­تر است. کارکنان می‌توانند اطلاعات را مستقیماً جمع‌­آوری و وارد سیستم کنند. این کار وابستگی به دفتر کار برای وارد کردن داده­‌ها را از بین می‌­برد.

ERP با قابلیت جابه‌­جایی، خطر تاخیر در تولید را به دلیل ارتباطات بهتر کاهش می‌­دهد؛ به عنوان مثال، اگر مشکلی در تحویل مواد اولیه وجود داشته باشد، فرایند تولید متوقف می‌شود، اما اگر فوراً اطلاع‌­رسانی شده باشد، می‌­توان اقداماتی برای جلوگیری یا به حداقل رساندن تلفات انجام داد.

شرکت‌­ها همچنین می­‌توانند از مزایای دیگر استفاده از ERP با قابلیت جابه‌­جایی بهره ببرند که شامل تصمیم‌گیری سریع‌تر، گردش کار بهتر و افزایش کارایی است. علاوه بر این، از آنجا که اکثر شرکت‌­ها کار از راه دور را در طول بیماری همه‌­گیر اتخاذ کرده‌اند، مدیران و کارکنان می‌­توانند به راحتی از طریق تلفن همراه به پلتفرم ERP خود دسترسی پیدا کنند.

۴- تجزیه و تحلیل‌­های قوی­‌تر

سیستم­‌های ERP همیشه از نظر جمع­‌آوری و سازماندهی داده­‌ها عالی بوده­‌اند. با این حال، وقتی صحبت از گزارش و تجزیه و تحلیل به میان می‌آید، وضعیت چندان خوب نیست؛ اما این مربوط به گذشته است زیرا سیستم­‌های ERP مدرن اکنون به ویژگی‌­های قدرتمند تجزیه و تحلیل داده مجهز شده‌اند.

کلان‌داده و تجزیه و تحلیل‌­ها راه را برای یک جریان درآمد جدید برای عرضه‌­کنندگان cloud ERP هموار کرده است. از آنجا که شرکت‌ها اکنون توانایی تصمیم‌گیری سریع داده‌محور را در اولویت قرار می‌دهند، به دنبال راه‌حل‌های مبتنی بر تجزیه و تحلیل هستند. بر اساس نظرسنجی اخیر، سازمان‌­هایی که از تجزیه و تحلیل‌­ها بهره می­‌برند، دو برابر بیشتر، از نظر عملکرد مالی در رتبه­‌های بالا قرار می­‌گیرند، و همچنین پنج برابر بیشتر احتمال دارد تصمیمات حساس به زمان را سریع‌­تر اتخاذ کنند، و سه برابر بیشتر احتمال دارد که این تصمیمات و برنامه­‌ها را به طور موثرتر اجرا کنند.

در حال حاضر، اکثر کسب‌وکارها از سیستم­‌های ERP با قابلیت­‌های تجزیه و تحلیل یکپارچه، گزارش‌­گیری موقت و تصویرسازی داده‌­ها بهره می‌­برند. این ویژگی به آن­ها امکان دسترسی به اطلاعات مرتبط را به صورت بلادرنگ می‌­دهد. شرکت­‌ها از آن برای اتخاذ تصمیمات تجاری اساسی در مورد امور مالی یا سایر جنبه­‌های کسب‌وکار استفاده می‌­کنند. در نتیجه، تصمیم­‌گیری در حال حاضر در همه سطوح، از بخش تولید گرفته تا مدیران اجرایی، در دسترس است.

در آینده، کاربران ERP می‌­توانند از تجزیه و تحلیل­‌های قوی­‌تر و قابلیت­‌های گزارش­‌گیری بهتر بهره جویند. آینده ERP به ابزاری سراسری اشاره دارد که می‌تواند هم داده­‌های ساختاریافته و هم داده­‌های بدون ساختار را پردازش کند. این نشان می‌دهد فرایند دیگری که مدیران ERP باید بر آن تمرکز کنند، یادگیری نحوه استفاده از تجزیه و تحلیل داده‌های بزرگ است.

راه­‌حل­‌های ERP به تمام داده­‌های بخش­‌های مختلف دسترسی خواهند داشت. بنابراین، آن­ها تمام اطلاعات لازم برای پیش‌­بینی روندهای آینده را در دست دارند. این باعث می‌­شود که تجزیه و تحلیل پیش­‌بینی یک ویژگی مناسب برای پلتفرم­‌های ERP مدرن باشد.

۵- پشتیبانی از داده­‌های لحظه­‌ای

دسترسی به داده­‌های بلادرنگ مزایای زیادی را برای شرکت‌­ها فراهم می‌­کند. متخصصان و مدیران اجرایی برای افزایش استفاده از دارایی خود و بهبود قابلیت اطمینان و چابکی عملیات خود به ابزارهای تجزیه‌وتحلیل بلادرنگ متکی هستند. به‌این‌ترتیب، تجزیه‌وتحلیل، کلیدی برای بینش عملکرد، مدیریت لجستیک و تجزیه‌وتحلیل کیفیت عملیات به‌صورت بلادرنگ خواهد بود؛ بنابراین، جای تعجب نیست که سیستم‌­های ERP آن را بخشی از قابلیت‌­های اصلی خود در نظر می‌­گیرند.

یک تصمیم تجاری هوشمند، بر اطلاعات به‌موقع و دقیق متکی است؛ بنابراین، سیستم‌­های ERP توجه بیشتری به ارائه ابزاری برای کسب‌وکارها برای به‌دست‌آوردن اطلاعات قابل‌اعتماد به‌صورت بلادرنگ دارند. با این کار، مدیریت، دید بیشتری به داده‌­ها از منابع و بخش­‌های مختلف می‌­دهد. این مساله معمولاً تفاوت بین موفقیت و شکست در تصمیم‌­گیری را نشان می‌­دهد.

اطلاعات لحظه­‌ای بیش از ارائه معیارها، می‌تواند به حفظ یک عملیات تجاری روان کمک کند. ERP مجموعه‌ای از ابزارهای مختلف است که توسط چندین بخش استفاده می‌­شود. این بدان معنی است که در موقعیت عالی برای برقراری ارتباط یکپارچه همه داده‌­های مربوطه در تمام بخش‌­ها قرار دارد.

راه‌­حل­‌های ERP همچنین می‌­توانند فناوری­‌های نسبتاً جدید را تکمیل کنند. به‌عنوان‌مثال، پذیرش چاپ سه‌بعدی پایه و اساس روندهای جدید ERP تولیدی را ایجاد کرد. پرینترهای سه‌بعدی بزرگ‌تر و پیچیده‌­تر به تولیدکنندگان این امکان را می‌­دهند که هزینه‌­ها را کاهش دهند و کارایی فرایندهای خود را افزایش دهند. بااین‌حال، برای پردازش و اتصال به داده‌­های زیادی نیاز دارد. اینجاست که سیستم‌­های ERP برتری می‌­یابند.

یکی دیگر از مزایای قابل‌توجه داده‌­های بلادرنگ در ERP، توانایی آن در بهبود تجربه مشتری است. نرم‌افزار CRM، زمانی که در یک سیستم ERP ادغام شود، می‌­تواند امکان دسترسی به اطلاعات مفید مرتبط با مشتری را بدهد. پرسنل خدمات مشتری به تاریخچه خرید، عادات و جزئیات مهم دیگر مجهز خواهند شد. این امر شانس بیشتری برای افزایش فروش، سطح تعامل و نرخ حفظ مشتری خواهد داشت.

۶- مشارکت بیشتر در امور مالی

ماژول امور مالی به‌عنوان یکی از باارزش‌ترین جنبه­‌های سیستم ERP مدرن در نظر گرفته می­‌شود و عملکردهای مرتبط با امور مالی مانند دفتر کل، مدیریت ارز، مدیریت حقوق و دستمزد، دارایی­‌های ثابت، مدیریت پول نقد و غیره را ارائه می‌­دهد. همچنین مسئول تهیه گزارش‌­های مالی برای بخش‌­های مختلف است.

این موارد خدمات ضروری‌­ای بودند که ERP به تیم‌­های مالی و حسابداری یک کسب‌وکار ارائه می‌­دهد. بااین‌حال، در سال‌­های اخیر، ماژول مالی بیشتر درگیر فرایندهای داخلی و خارجی در شرکت­‌ها شده است. به‌عنوان‌مثال، همه تراکنش‌­ها را ثبت می‌­کند و آن­ها را با ماژول‌­های دیگر ادغام می­‌کند تا تأثیر مخارج ویژه را محاسبه کند.

بااین‌وجود، یکی از دلایل عمده­ای که نقش ERP در امور مالی را متحول کرده است، دسترسی آن به تجزیه‌وتحلیل قوی‌تر است. تجزیه‌وتحلیل راه­‌حل­‌های ERP داخلی یا الحاقی، تصمیم‌­گیری و اجرای سریع برنامه را تقویت می­‌کند. این کار به بخش‌­های حسابداری، مالی و برنامه‌­ریزی اجازه می‌­دهد تا به‌سرعت و به طور مؤثر به هر موقعیتی پاسخ دهند و با تغییرات عملیاتی سازگار شوند.

متخصصان امور مالی عمیقاً به نوآوری‌هایی که سیستم‌های ERP ارائه می‌کنند، به ویژه در حوزه تجزیه و تحلیل، علاقه نشان می‌دهند. به لطف این توجه، راه­‌حل‌­های ERP به طور مداوم تجزیه و تحلیل داده‌­های خود را برای ارائه خدمات سریع تر و قدرتمندتر بهبود می‌­بخشند. با کمک راه‌­حل‌­های ERP مدرن، اکنون مدیریت مالی به صورت مجازی امکان‌­پذیر است و به مدیران کمک می‌­کند تا عملکرد روزانه سازمان خود را زیر نظر داشته باشند.

۷- توجه بیشتر به دیجیتال مارکتینگ

بازاریابی ممکن است اولین چیزی نباشد که هنگام صحبت در مورد سیستم‌­های ERP به ذهن متبادر می‌شود، اما، مطمئناً در این سیستم‌­ها وجود دارد و اگر شرکت‌ها بخواهند در این دنیای مدرن بسیار رقابتی برتری کسب کنند، بهتر است از این ماژول استفاده کنند.

ابتدا، در مورد چگونگی ارتباط یک سیستم ERP با استراتژی بازاریابی یک شرکت بحث می‌­کنیم. بازاریابی به ایجاد کمپین‌­های جذاب ختم نمی­‌شود. این راهکار فقط یک جنبه از آن است. برای سنجش موفقیت بازاریابی باید ابزاری وجود داشته باشد. تجزیه‌وتحلیل کمک می‌­کند تا متوجه کمبودهای یک کمپین شوید و داده­‌های مناسب نیز، مخاطبان هدف ایده‌آل را تعیین می‌­کنند. اینجاست که ERP وارد می­‌شود.

کمپین بازاریابی‌­ای که نمی‌­تواند به داده­‌های سیستم ERP دسترسی داشته باشد، فاقد معیارهای مربوطه است. همچنین اگر بتوانند از CRM و سایر منابع به‌عنوان مبنایی برای استراتژی خود استفاده کنند، کمک بزرگی به بازاریاب‌­ها کرده­‌اند. به همین دلیل، کسب‌وکارها فرایند بازاریابی خود را به راه‌­حل­‌های ERP خود متصل می‌­کنند. گرایش دیگر در جنبه دیجیتال مارکتینگ ERP، استفاده از پلتفرم­‌های رسانه‌­های اجتماعی است. رسانه‌های اجتماعی میلیون‌ها کاربر دارند که نرخ استفاده جهانی را تا سال ۲۰۲۰ به ۴۹ درصد رسانده‌اند. در نتیجه، کسب‌وکارهایی که قبلاً معتقد بودند رسانه‌های اجتماعی یک بازار حرفه‌ای نیستند، اکنون شروع به شناسایی پتانسیل آن کرده‌اند.

به همین دلیل، می‌توانیم انتظار راه‌حل‌های ERP بیشتری برای ادغام قابلیت بازاریابی با پلتفرم‌های مختلف رسانه‌های اجتماعی داشته باشیم که می‌­توانند شامل جمع‌­آوری پیوندها، انتشار پست‌­ها، دریافت تجزیه‌وتحلیل از رسانه‌­های اجتماعی و موارد دیگر باشند. شرکت‌ها همچنین ممکن است مجبور باشند مهارت‌های رسانه‌های اجتماعی را از نماینده فروش بعدی یا مدیر بازاریابی دیجیتال خود بخواهند. یا آن را در جلسات آموزشی خود لحاظ کنند یا از همان ابتدا آن را به یک مهارت لازم تبدیل کنند. هرکدام که باشد، رسانه‌­های اجتماعی به شکل‌­گیری آینده جنبه بازاریابی دیجیتال راه‌­حل‌­های ERP کمک خواهند کرد.

۸- راه‌­حل‌­های ERP سفارشی

همان‌طور که در بالا توضیح داده شد، جدای از حرکت به سمت ابر، رویکرد ماژولار، ERP را به سازمان‌­های کوچک‌تر آورد. با شروع سال ۲۰۱۹، این روند با ارائه راه‌حل‌های شخصی‌­تر و عمودی‌­تر برای کسب‌وکارها، گام دیگری به جلو برداشت. به‌این‌ترتیب، می‌توان انتظار داشت که راه‌حل‌های جامع ERP در نهایت به تاریخ تبدیل شوند.

این حالت از درک خریداران از مزایای به‌دست‌آمده از اعمال کنترل بیشتر روی سیستم‌هایشان ناشی می‌شود. در عوض، آن­ها بدون نیاز به تکیه بر تیم‌­های اختصاصی فناوری اطلاعات، قابلیت پیکربندی یک راه‌حل تخصصی را دریافت خواهند کرد. ناگفته نماند که این امر با کاهش هزینه‌­های سرمایه و تعمیر و نگهداری، به سود مالی آنها نیز کمک می‌­کند. با این‌حال، این بدان معنا نیست که هر سیستم ERP در بازار از ابتدا ایجاد شده است. این هم غیرعملی و هم غیرواقعی است. در عوض، آنچه ما به دست خواهیم آورد، سیستم‌­های آماده برای صنعت است که برای پشتیبانی از نیازهای منحصربه‌فرد صنایع مختلف سفارشی شده­‌اند. همچنین، هر جزء تحت استانداردسازی قرار می‌گیرد تا سرعت فرایند استقرار برای تطبیق با افزایش انعطاف‌پذیری آسیب نبیند. در آینده راه‌­حل‌­های ERP دارای رابط کاربری گسترده­‌تری خواهند شد. آن­ها مصرف‌کننده محور، انعطاف‌­پذیرتر و در دسترس‌تر خواهند شد. همچنین، استفاده از ابزارها نه‌تنها برای برنامه­‌نویسان یا متخصصان فناوری اطلاعات، بلکه برای هر کارمندی آسان می‌­شود.

علاوه بر این، سفارشی‌سازی، راه‌حل‌های ERP را برای رشد انفجاری IoT، AI و سایر فناوری‌ها آماده می‌کند. به این دلیل که سفارشی‌­سازی راهی است که از طریق آن اجزای ERP می‌­توانند به طور یکپارچه با این نوآوری‌ها ادغام شوند. این کار به طور بالقوه می‌­تواند چشم­انداز ERP را با ایجاد مدل‌­ها و فرایندهای جدیدی که کارها را انجام می‌­دهند، تغییر داد.

۹- افزایش‌پذیرش ERP در تولید افزایشی

راه‌­حل­‌های ERP به‌طورکلی مکمل فناوری‌­های جدید هستند. به‌عنوان‌مثال، پذیرش تولید افزایشی یا چاپ سه‌بعدی، پایه و اساس روندهای جدید ERP تولیدی را ایجاد کرده است. پرینترهای سه‌بعدی بزرگ‌تر و پیچیده‌­تر به تولیدکنندگان این امکان را می‌­دهند که هزینه‌­ها را کاهش دهند و کارایی فرایندهای خود را افزایش دهند. بااین‌حال، برای ادغام به داده‌­های زیادی نیاز دارد. چاپگرهای سه‌بعدی به داده­‌های دیجیتال از منابع الکترونیکی نیاز دارند. برخی از قطعات اگر با رویکرد سنتی تولید شوند بهتر از چاپ سه‌بعدی هستند.

همه این عوامل و موارد دیگر همان چیزی است که شرکت‌­هایی که قصد دارند تولید افزایشی را اتخاذ کنند باید در نظر بگیرند. در اصل، پرینت سه‌بعدی نمی‌­تواند به‌تنهایی باقی بماند. به‌هرحال یک تولید در مقیاس بزرگ نیست. اینجاست که ERP وارد می‌شود. می‌تواند تمام فرایندهای لازم را از طریق یک پلتفرم به هم متصل کند.

سیستم‌­های ERP می‌­توانند به نظارت بر تعداد مواد اولیه لازم برای تولید از طریق چاپ سه‌بعدی کمک کنند. جدای از آن، می‌تواند روی هر محصول در کل فرایند تولید نظارت داشته باشد. این بدان معناست که مراقب مواد اولیه در تمامی مراحل، در طول تولید، در طول حمل‌ونقل، و تحویل است.

بااین‌حال، کسب‌وکارها همچنان باید بررسی کنند که آیا سیستم آن­ها ظرفیت و توانایی مدیریت داده‌ها را دارد یا خیر. پس از آن تعیین خواهند کرد که آیا به ارتقاء، تغییر در نرم‌­افزار یا انجام سایر اقدامات ضروری نیاز دارند. این شیوه بازبینی سیستم از سال ۲۰۲۱ برجسته‌تر شد. به این دلیل است که تعداد زیادی از تولیدکنندگان وجود دارند که به طور فعال پرینترهای سه‌بعدی را در عملیات خود ادغام کرده­‌اند. طبق مطالعه انجام شده توسط Sculpteo، حدود ۵۱ درصد از شرکت‌­ها در سال ۲۰۱۹ از چاپگرهای سه‌بعدی برای فرایند تولید خود استفاده کرده‌اند. با این سرعت در آینده قطعاً شاهد رشد این میزان خواهیم بود.

۱۰- تلفیق اینترنت اشیا

ERP و اینترنت اشیا (IoT) اگر با هم ترکیب شوند، می‌­توانند فرصت­‌های زیادی را ایجاد کنند. اینترنت اشیاء بدون نیاز به دخالت انسان، اتصال پایداری را به هر حسگر یا دستگاه فیزیکی در یک شبکه ارائه می‌­دهد. ارائه یک رویکرد مشتری‌محور، تنها یکی از راه‌­هایی است که سیستم­‌های ERP می‌­توانند از این نوآوری استفاده کنند. با IoT و ERP، شرکت‌­ها قادر خواهند بود حجم وسیعی از اطلاعات را از طریق حسگرها جمع‌آوری، تجزیه‌وتحلیل و پردازش کنند. این به معنای دریافت داده‌­های بلادرنگ در مورد عملکرد ماشین و نظارت دقیق‌­تر بر فرایند تولید تلقی می‌­شود. همچنین نیاز به ورودی دستی کمتر به معنای اتکای کمتر به تکنسین‌ها و عملکرد سریع‌تر و خودکارتر است.

درحالی‌که این یک ایده جدید نیست، تأخیر در پذیرش اینترنت اشیاء توسط سیستم‌­های ERP وجود دارد. به این دلیل که این نوع راه‌حل، به‌ویژه راه­‌حل­‌های قدیمی، برای دریافت داده­‌ها از شبکه­‌ای از حسگرها ساخته نشده­‌اند. همچنین می‌توانیم عواملی مانند آرگومان‌های داخلی در مقابل آرگومان‌های ابری و اجرای ناقص اکثر سیستم‌های ERP را نیز اضافه کنیم.

شرکت‌ها به سیستمی نیاز خواهند داشت که به آن­ها اجازه دهد تا با شبکه ارتباط برقرار کنند تا قابلیت‌های اینترنت اشیا را به حداکثر برسانند. به همین دلیل است که انتظار می‌رود هزینه‌های جهانی اینترنت اشیا در سال ۲۰۲۲ به ۱.۴ تریلیون دلار (اینترنت کسب‌وکار) برسد، رشدی که به‌نوعی ناشی از سرمایه‌گذاری شرکت‌ها در سیستم‌ها، پلتفرم‌ها و خدماتی است که این هدف را تسهیل می‌کنند. این روند در صنایع تولیدی، لجستیکی و تبدیلی بارزتر است.

راهکارهای ادغام اینترنت اشیا به شرح زیر است:

  • نیاز به ‌سرعت و تحرک در فرایندهای تولید مدرن، ادغام IoT برای سیستم‌­های ERP را به‌عنوان راه‌حلی برای عملیات سریع و درعین‌حال همراه با کاهش هزینه­‌ها الزامی می­‌کند.
  • انتظار می­‌رود شرکت‌­ها در سال­‌های آتی استفاده از اینترنت اشیا را افزایش دهند. این امر منجر به تقاضای بیشتر برای سیستم‌­های ERP سازگار با اینترنت اشیا و در نهایت پیاده‌سازی کامل اینترنت اشیا برای عملیات ERP می­‌شود.

گام‌های بعدی برای صنعت ERP چیست؟

در حال حاضر زمان آن گذشته است که ERP فقط برای شرکت­‌های بزرگ قابل‌دسترسی باشد. باتوجه‌به ظهور محاسبات ابری، سیستم‌های ماژولار و سایر نوآوری‌های فناوری، کسب‌وکارهای کوچک‌تر هم اکنون می‌توانند از آن­ها بهره ببرند. همچنین باعث خوشحالی است که شرکت­‌های بزرگ و کوچک اکنون به این سیستم‌­ها دسترسی دارند زیرا به طور بالقوه به تضمین تداوم و کارایی کسب‌وکار حتی در دوره همه­‌گیری ویروس کرونا کمک می­‌کنند. همچنین به این معنی است که هرچه مشتریان بیشتری به آن­ها دسترسی داشته باشند، توجه بیشتر توسعه‌­دهندگان و نوآوران را به خود جلب می­‌کند؛ بنابراین، روندهای مربوط به ERP نیز به تغییر و رشد ادامه خواهند داد. در مورد سیستم‌های ERP قدیمی، این بدان معناست که آن­ها باید روندها را پیگیری کرده و خود را تطبیق دهند. باید همگام با زمان، نوآوری کنند. آنها در آستانه حذف شدن هستند. برای سیستم‌­های ERP مدرن، راضی بودن در این زمینه رقابتی کشنده است.


منابع:
  • Rootstock Software. (2020, February 11). Limitations of legacy on-premise ERPRootstock Software.
  • (2020, July 23). Cloud ERP market worth $101.1 billion by 2025. MarketsandMarkets.
  • Market Reports World. (2020, July 6). Global enterprise resource planning ERP software marketMarket Reports World.
  • (2019). 2019 ERP trendsAccenture.
  • Peterson, J. (2021, February 9). Top 7 ERP trends for 2021ERP News.
  • UST SmartOps. (2020). How AI-powered automation is transforming business operationsUST SmartOps.
  • (2020, June 8). COVID-19 + cloud ERP: How businesses are embracing a new way to workAcumatica.
  • Tankovska, H. (2020, July). Number of social media users worldwideStatista.
  • (2019). The state of 3D printingSculpteo.
  • Kumar, V. (2021, February 19). Top emerging IoT trends business should look for in 2021Fintech News.
  • Roberts, F. (2017, June 15). IoT spending to reach $1.4 trillion by 2021, says IDCInternet of Business.
https://pvst.ir/ch0

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو