بیست سالگی گوگل مپ: بیش از دو میلیارد کاربر و ۱۱ میلیارد دلار درآمد سالانه
گوگل مپ، اپلیکیشن محبوب مسیریابی، با بیش از دو میلیارد کاربر ماهانه، در فوریه ۲۰۲۵…
۳۰ دی ۱۴۰۳
۱۱ خرداد ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۱۸ دقیقه
در عصر مدرن، سازمانها اجازه نمیدهند راهحلهای سیستمی انعطافناپذیر مانع تحول دیجیتالی شوند. این مساله درباره اکثر موارد از جمله برنامهریزی منابع سازمانی یا نرمافزار ERP صادق است. همگامی با آخرین روندهای ERP هم برای مصرفکنندگان و هم ارائهدهندگان خدمات به طور همزمان مفید است. علاوه بر این، با رخداد همهگیری کووید-۱۹ نیاز به تداوم کسبوکار و استراتژیهای مدیریت ریسک نیز شدیدتر شد و دانستن اینکه چگونه سازمانها میتوانند بیشترین بهره را از فناوریهایی مانند نرمافزار ERP ببرند به یک ضرورت تبدیل شده است.
مجموعه آمارهای ERP نشان میدهد بازار این ابزارها در حال رشد است. پذیرش رو به افزایش است و نوآوری به آرامی اما قطعی اتفاق میافتد. سالهای اول نوآوری ERP تقریباً به طور انحصاری به انتقال راهحلها به فضای ابری اختصاص داشت. با این حال، در سالهای اخیر، روندهای هیجانانگیزی در این زمینه ظاهر شده است.
این مقاله برخی از مرتبطترین روندهای ERP را ارائه میدهد. برخی از آنها در سالهای اخیر شتاب بیشتری پیدا کردهاند، در حالی که برخی دیگر هنوز در مراحل اولیه خود هستند.
استفاده از نرمافزار ERP مبتنی بر ابر، جزو جدیدترین تحولات اخیر نیست ولی یکی از مهمترین تحولات به شمار میآید. در گذشته، برنامههای کاربردی ERP تنها به عنوان راهحلهای on-premise ارائه میشدند که دارای هزینه راهاندازی و هزینههای سختافزاری بودند، در نتیجه ممکن بود برای کسبوکارهای کوچکتر بسیار گران به حساب آیند.
با ظهور محاسبات ابری، عرضهکنندگان بیشتری گزینههای میزبان ابری را ارائه میکنند که راهحلهای ERP را برای SMBها در دسترستر میسازد. با استفاده از این سیستمها، کاربران دیگر نگران هزینههای سنگین نگهداری و ارتقای سیستمها نیستند. علاوه بر این، آنها میتوانند فقط ماژولهای مورد نیاز خود را انتخاب کنند که به آنها امکان میدهد کنترل بیشتری بر بودجهشان داشته باشند.
به دلیل موفقیت در پذیرش ابر، راهحلهای SaaS اکنون بر بازار تسلط دارند. بسیاری از شرکتهایی که از on-premises ERP استفاده میکنند به محدودیتهای خود از جمله انعطافناپذیری، مقیاسپذیری پرهزینه و عدم نوآوری پی بردهاند. این محدودیتها زمانی آشکارتر شد که همهگیری کرونا، بسیاری از کسبوکارها را مجبور به فعالیت از راه دور کرد، و راهحلهای on-premises را ناکافی یا کاملاً منسوخشده تلقی کرد.
علاوه بر این، استفاده ERP از ابر به همینجا ختم نمیشود. تعداد زیادی کسبوکار وجود دارد که راهحلهای ERP ترکیبی را انتخاب میکنند. با توجه به روندهای ERP 2019 اکسنچر، در حالی که ۵۱ درصد از مدیران ارشد اطلاعات (CIOs)، ERP ابری را ترجیح میدهند و ۳۵ درصد از راهحلهای on-premise استفاده میکنند، ۱۰ درصد از شرکتها نیز از ابزارهای ERP ترکیبی استفاده میکنند و این روند در سالهای آینده رو به رشد است.
این نوع سیستمها، نقاط قوت on-premises ERP و ERP مبتنی بر ابر را ترکیب میکنند و در عین حال نقاط ضعف یکدیگر را پوشش میدهند. در نتیجه، برای کسبوکارهایی که تمرکز اصلیشان بر محصولات و داراییها معطوف است ایدهآل است. این کسبوکارها شامل شرکتهای فعال در رسانههای دیجیتالی و صنایع خدمات کسبوکار و بسیاری دیگر میشود. بسیاری از کاربران نرمافزار ERP مزایای زیادی در راهحلهای on-premise و مبتنی بر ابر پیدا میکنند و انتخاب بین این دو برای آنها دشوار است. خوشبختانه، بسیاری از توسعهدهندگان نرمافزار این تقاضا را تصدیق میکنند. بنابراین، میتوانیم در آینده منتظر سیستمهای ERP ترکیبی بیشتری باشیم.
با توجه به اینکه دستکم ۱۵ درصد از مدیران بر این باورند که هوش مصنوعی (AI) میتواند شرکتهای برنده و بازنده را تغییر دهد، میتوان فهمید که هوش مصنوعی به طور طبیعی در صنعت ERP نفوذ پیدا کرده است. پیش از این، کاربران باید افزونههای جداگانهای روی سیستمهای خود نصب میکردند تا از مزایای اتوماسیون و هوشمندی بهره ببرند، اما این روزها رایج شده است که راهحلهای ERP دارای چنین قابلیتهایی داخلیای باشند.
ERP با ادغام فناوری اطلاعات با عنوان iERP نیز شناخته میشود و از طریق پردازش نوآورانه داده، مزیت قابل توجهی برای شرکتها فراهم میکند. تبدیل دادههای کسبوکار به بینشهای عملی فقط شروع کار است. در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری داده برای گردآوری شرکتها وجود دارد. این افزایش فقط افزایش میزان داده نیست بلکه پیچیدگی آنها نیز بیشتر شده است. دادههای بدون ساختار زیادی وجود دارد که باید تحت کنترل کسبوکارها قرار گیرند، بنابراین اگر شرکتها میخواهند از آنها بهره کاملی ببرند، باید راههای جدیدی برای تجزیه و تحلیل دادهها پیدا کنند. اینجا جایی است که نرمافزار ERP مبتنی بر هوش مصنوعی وارد میشود.
راهحلهای ERP هوشمند همچنین میتوانند گردش کار ایجاد کنند، خطاها را کاهش دهند و زمان بارگذاری اطلاعات را کمتر کنند. همچنین میتوانند فرایندهای معمول روزانه را خودکار کنند. این کار مقداری از زمان کارمندان را آزاد میکند تا بتوانند از آن برای کارهای ارزشمندتر استفاده کنند.
این راهحلهای هوشمند همچنین میتوانند دادههای قدیمی را تجزیه و تحلیل و آن را با اطلاعات سایر بخشها ترکیب کنند. این سیستم میتواند راههای موثرتری را برای اجرای فرایندهای داخلی پیشنهاد دهد. به طور کلی، هوش مصنوعی و سایر فناوریهای هوشمند، هنگامی که با ERP ترکیب شوند، میتوانند بهرهوری، کارایی و نتیجه کسبوکارها را بهبود بخشند.
قابلیت جابهجایی در ابتدا یک ویژگی «افزوده» بود، اما طبق استانداردهای امروزی، این قابلیت بیش از یک ویژگی است. به لطف رواج ابر، روزهایی که یک راهحل به یک ماشین وابسته بود گذشته است. پشتیبانی کامل از قابلیت جابهجایی یکی از قابلیتهای اساسی یک ابزار مدرن ERP خواهد بود.
جدا از دسترسی به دادهها، رویکرد قابلیت جابهجایی در ERP مزایای فراوانی را به همراه دارد. یکی از بارزترین آنها توانایی آن در انجام عملیات کسبوکار در هر زمان و هر مکان است. این بدان معناست که هر دو فعالیتهای Back-end و Front-end در دستگاههای تلفن همراه مانند تبلتها و گوشیهای هوشمند در دسترس است.
تاثیر آن بر بهرهوری کلی عالی است. به عنوان مثال، کارمندانی که خارج از ساعات اداری کار میکنند میتوانند معاملات را حتی در خانه انجام دهند. این بدان دلیل است که آنها از طریق دستگاههای تلفن همراه خود به تمام اطلاعات و ابزارهای مورد نیاز دسترسی دارند.
قابلیت جابهجایی همچنین به معنای داشتن فرایند جمعآوری دادههای دقیقتر و راحتتر است. کارکنان میتوانند اطلاعات را مستقیماً جمعآوری و وارد سیستم کنند. این کار وابستگی به دفتر کار برای وارد کردن دادهها را از بین میبرد.
ERP با قابلیت جابهجایی، خطر تاخیر در تولید را به دلیل ارتباطات بهتر کاهش میدهد؛ به عنوان مثال، اگر مشکلی در تحویل مواد اولیه وجود داشته باشد، فرایند تولید متوقف میشود، اما اگر فوراً اطلاعرسانی شده باشد، میتوان اقداماتی برای جلوگیری یا به حداقل رساندن تلفات انجام داد.
شرکتها همچنین میتوانند از مزایای دیگر استفاده از ERP با قابلیت جابهجایی بهره ببرند که شامل تصمیمگیری سریعتر، گردش کار بهتر و افزایش کارایی است. علاوه بر این، از آنجا که اکثر شرکتها کار از راه دور را در طول بیماری همهگیر اتخاذ کردهاند، مدیران و کارکنان میتوانند به راحتی از طریق تلفن همراه به پلتفرم ERP خود دسترسی پیدا کنند.
سیستمهای ERP همیشه از نظر جمعآوری و سازماندهی دادهها عالی بودهاند. با این حال، وقتی صحبت از گزارش و تجزیه و تحلیل به میان میآید، وضعیت چندان خوب نیست؛ اما این مربوط به گذشته است زیرا سیستمهای ERP مدرن اکنون به ویژگیهای قدرتمند تجزیه و تحلیل داده مجهز شدهاند.
کلانداده و تجزیه و تحلیلها راه را برای یک جریان درآمد جدید برای عرضهکنندگان cloud ERP هموار کرده است. از آنجا که شرکتها اکنون توانایی تصمیمگیری سریع دادهمحور را در اولویت قرار میدهند، به دنبال راهحلهای مبتنی بر تجزیه و تحلیل هستند. بر اساس نظرسنجی اخیر، سازمانهایی که از تجزیه و تحلیلها بهره میبرند، دو برابر بیشتر، از نظر عملکرد مالی در رتبههای بالا قرار میگیرند، و همچنین پنج برابر بیشتر احتمال دارد تصمیمات حساس به زمان را سریعتر اتخاذ کنند، و سه برابر بیشتر احتمال دارد که این تصمیمات و برنامهها را به طور موثرتر اجرا کنند.
در حال حاضر، اکثر کسبوکارها از سیستمهای ERP با قابلیتهای تجزیه و تحلیل یکپارچه، گزارشگیری موقت و تصویرسازی دادهها بهره میبرند. این ویژگی به آنها امکان دسترسی به اطلاعات مرتبط را به صورت بلادرنگ میدهد. شرکتها از آن برای اتخاذ تصمیمات تجاری اساسی در مورد امور مالی یا سایر جنبههای کسبوکار استفاده میکنند. در نتیجه، تصمیمگیری در حال حاضر در همه سطوح، از بخش تولید گرفته تا مدیران اجرایی، در دسترس است.
در آینده، کاربران ERP میتوانند از تجزیه و تحلیلهای قویتر و قابلیتهای گزارشگیری بهتر بهره جویند. آینده ERP به ابزاری سراسری اشاره دارد که میتواند هم دادههای ساختاریافته و هم دادههای بدون ساختار را پردازش کند. این نشان میدهد فرایند دیگری که مدیران ERP باید بر آن تمرکز کنند، یادگیری نحوه استفاده از تجزیه و تحلیل دادههای بزرگ است.
راهحلهای ERP به تمام دادههای بخشهای مختلف دسترسی خواهند داشت. بنابراین، آنها تمام اطلاعات لازم برای پیشبینی روندهای آینده را در دست دارند. این باعث میشود که تجزیه و تحلیل پیشبینی یک ویژگی مناسب برای پلتفرمهای ERP مدرن باشد.
دسترسی به دادههای بلادرنگ مزایای زیادی را برای شرکتها فراهم میکند. متخصصان و مدیران اجرایی برای افزایش استفاده از دارایی خود و بهبود قابلیت اطمینان و چابکی عملیات خود به ابزارهای تجزیهوتحلیل بلادرنگ متکی هستند. بهاینترتیب، تجزیهوتحلیل، کلیدی برای بینش عملکرد، مدیریت لجستیک و تجزیهوتحلیل کیفیت عملیات بهصورت بلادرنگ خواهد بود؛ بنابراین، جای تعجب نیست که سیستمهای ERP آن را بخشی از قابلیتهای اصلی خود در نظر میگیرند.
یک تصمیم تجاری هوشمند، بر اطلاعات بهموقع و دقیق متکی است؛ بنابراین، سیستمهای ERP توجه بیشتری به ارائه ابزاری برای کسبوکارها برای بهدستآوردن اطلاعات قابلاعتماد بهصورت بلادرنگ دارند. با این کار، مدیریت، دید بیشتری به دادهها از منابع و بخشهای مختلف میدهد. این مساله معمولاً تفاوت بین موفقیت و شکست در تصمیمگیری را نشان میدهد.
اطلاعات لحظهای بیش از ارائه معیارها، میتواند به حفظ یک عملیات تجاری روان کمک کند. ERP مجموعهای از ابزارهای مختلف است که توسط چندین بخش استفاده میشود. این بدان معنی است که در موقعیت عالی برای برقراری ارتباط یکپارچه همه دادههای مربوطه در تمام بخشها قرار دارد.
راهحلهای ERP همچنین میتوانند فناوریهای نسبتاً جدید را تکمیل کنند. بهعنوانمثال، پذیرش چاپ سهبعدی پایه و اساس روندهای جدید ERP تولیدی را ایجاد کرد. پرینترهای سهبعدی بزرگتر و پیچیدهتر به تولیدکنندگان این امکان را میدهند که هزینهها را کاهش دهند و کارایی فرایندهای خود را افزایش دهند. بااینحال، برای پردازش و اتصال به دادههای زیادی نیاز دارد. اینجاست که سیستمهای ERP برتری مییابند.
یکی دیگر از مزایای قابلتوجه دادههای بلادرنگ در ERP، توانایی آن در بهبود تجربه مشتری است. نرمافزار CRM، زمانی که در یک سیستم ERP ادغام شود، میتواند امکان دسترسی به اطلاعات مفید مرتبط با مشتری را بدهد. پرسنل خدمات مشتری به تاریخچه خرید، عادات و جزئیات مهم دیگر مجهز خواهند شد. این امر شانس بیشتری برای افزایش فروش، سطح تعامل و نرخ حفظ مشتری خواهد داشت.
ماژول امور مالی بهعنوان یکی از باارزشترین جنبههای سیستم ERP مدرن در نظر گرفته میشود و عملکردهای مرتبط با امور مالی مانند دفتر کل، مدیریت ارز، مدیریت حقوق و دستمزد، داراییهای ثابت، مدیریت پول نقد و غیره را ارائه میدهد. همچنین مسئول تهیه گزارشهای مالی برای بخشهای مختلف است.
این موارد خدمات ضروریای بودند که ERP به تیمهای مالی و حسابداری یک کسبوکار ارائه میدهد. بااینحال، در سالهای اخیر، ماژول مالی بیشتر درگیر فرایندهای داخلی و خارجی در شرکتها شده است. بهعنوانمثال، همه تراکنشها را ثبت میکند و آنها را با ماژولهای دیگر ادغام میکند تا تأثیر مخارج ویژه را محاسبه کند.
بااینوجود، یکی از دلایل عمدهای که نقش ERP در امور مالی را متحول کرده است، دسترسی آن به تجزیهوتحلیل قویتر است. تجزیهوتحلیل راهحلهای ERP داخلی یا الحاقی، تصمیمگیری و اجرای سریع برنامه را تقویت میکند. این کار به بخشهای حسابداری، مالی و برنامهریزی اجازه میدهد تا بهسرعت و به طور مؤثر به هر موقعیتی پاسخ دهند و با تغییرات عملیاتی سازگار شوند.
متخصصان امور مالی عمیقاً به نوآوریهایی که سیستمهای ERP ارائه میکنند، به ویژه در حوزه تجزیه و تحلیل، علاقه نشان میدهند. به لطف این توجه، راهحلهای ERP به طور مداوم تجزیه و تحلیل دادههای خود را برای ارائه خدمات سریع تر و قدرتمندتر بهبود میبخشند. با کمک راهحلهای ERP مدرن، اکنون مدیریت مالی به صورت مجازی امکانپذیر است و به مدیران کمک میکند تا عملکرد روزانه سازمان خود را زیر نظر داشته باشند.
بازاریابی ممکن است اولین چیزی نباشد که هنگام صحبت در مورد سیستمهای ERP به ذهن متبادر میشود، اما، مطمئناً در این سیستمها وجود دارد و اگر شرکتها بخواهند در این دنیای مدرن بسیار رقابتی برتری کسب کنند، بهتر است از این ماژول استفاده کنند.
ابتدا، در مورد چگونگی ارتباط یک سیستم ERP با استراتژی بازاریابی یک شرکت بحث میکنیم. بازاریابی به ایجاد کمپینهای جذاب ختم نمیشود. این راهکار فقط یک جنبه از آن است. برای سنجش موفقیت بازاریابی باید ابزاری وجود داشته باشد. تجزیهوتحلیل کمک میکند تا متوجه کمبودهای یک کمپین شوید و دادههای مناسب نیز، مخاطبان هدف ایدهآل را تعیین میکنند. اینجاست که ERP وارد میشود.
کمپین بازاریابیای که نمیتواند به دادههای سیستم ERP دسترسی داشته باشد، فاقد معیارهای مربوطه است. همچنین اگر بتوانند از CRM و سایر منابع بهعنوان مبنایی برای استراتژی خود استفاده کنند، کمک بزرگی به بازاریابها کردهاند. به همین دلیل، کسبوکارها فرایند بازاریابی خود را به راهحلهای ERP خود متصل میکنند. گرایش دیگر در جنبه دیجیتال مارکتینگ ERP، استفاده از پلتفرمهای رسانههای اجتماعی است. رسانههای اجتماعی میلیونها کاربر دارند که نرخ استفاده جهانی را تا سال ۲۰۲۰ به ۴۹ درصد رساندهاند. در نتیجه، کسبوکارهایی که قبلاً معتقد بودند رسانههای اجتماعی یک بازار حرفهای نیستند، اکنون شروع به شناسایی پتانسیل آن کردهاند.
به همین دلیل، میتوانیم انتظار راهحلهای ERP بیشتری برای ادغام قابلیت بازاریابی با پلتفرمهای مختلف رسانههای اجتماعی داشته باشیم که میتوانند شامل جمعآوری پیوندها، انتشار پستها، دریافت تجزیهوتحلیل از رسانههای اجتماعی و موارد دیگر باشند. شرکتها همچنین ممکن است مجبور باشند مهارتهای رسانههای اجتماعی را از نماینده فروش بعدی یا مدیر بازاریابی دیجیتال خود بخواهند. یا آن را در جلسات آموزشی خود لحاظ کنند یا از همان ابتدا آن را به یک مهارت لازم تبدیل کنند. هرکدام که باشد، رسانههای اجتماعی به شکلگیری آینده جنبه بازاریابی دیجیتال راهحلهای ERP کمک خواهند کرد.
همانطور که در بالا توضیح داده شد، جدای از حرکت به سمت ابر، رویکرد ماژولار، ERP را به سازمانهای کوچکتر آورد. با شروع سال ۲۰۱۹، این روند با ارائه راهحلهای شخصیتر و عمودیتر برای کسبوکارها، گام دیگری به جلو برداشت. بهاینترتیب، میتوان انتظار داشت که راهحلهای جامع ERP در نهایت به تاریخ تبدیل شوند.
این حالت از درک خریداران از مزایای بهدستآمده از اعمال کنترل بیشتر روی سیستمهایشان ناشی میشود. در عوض، آنها بدون نیاز به تکیه بر تیمهای اختصاصی فناوری اطلاعات، قابلیت پیکربندی یک راهحل تخصصی را دریافت خواهند کرد. ناگفته نماند که این امر با کاهش هزینههای سرمایه و تعمیر و نگهداری، به سود مالی آنها نیز کمک میکند. با اینحال، این بدان معنا نیست که هر سیستم ERP در بازار از ابتدا ایجاد شده است. این هم غیرعملی و هم غیرواقعی است. در عوض، آنچه ما به دست خواهیم آورد، سیستمهای آماده برای صنعت است که برای پشتیبانی از نیازهای منحصربهفرد صنایع مختلف سفارشی شدهاند. همچنین، هر جزء تحت استانداردسازی قرار میگیرد تا سرعت فرایند استقرار برای تطبیق با افزایش انعطافپذیری آسیب نبیند. در آینده راهحلهای ERP دارای رابط کاربری گستردهتری خواهند شد. آنها مصرفکننده محور، انعطافپذیرتر و در دسترستر خواهند شد. همچنین، استفاده از ابزارها نهتنها برای برنامهنویسان یا متخصصان فناوری اطلاعات، بلکه برای هر کارمندی آسان میشود.
علاوه بر این، سفارشیسازی، راهحلهای ERP را برای رشد انفجاری IoT، AI و سایر فناوریها آماده میکند. به این دلیل که سفارشیسازی راهی است که از طریق آن اجزای ERP میتوانند به طور یکپارچه با این نوآوریها ادغام شوند. این کار به طور بالقوه میتواند چشمانداز ERP را با ایجاد مدلها و فرایندهای جدیدی که کارها را انجام میدهند، تغییر داد.
راهحلهای ERP بهطورکلی مکمل فناوریهای جدید هستند. بهعنوانمثال، پذیرش تولید افزایشی یا چاپ سهبعدی، پایه و اساس روندهای جدید ERP تولیدی را ایجاد کرده است. پرینترهای سهبعدی بزرگتر و پیچیدهتر به تولیدکنندگان این امکان را میدهند که هزینهها را کاهش دهند و کارایی فرایندهای خود را افزایش دهند. بااینحال، برای ادغام به دادههای زیادی نیاز دارد. چاپگرهای سهبعدی به دادههای دیجیتال از منابع الکترونیکی نیاز دارند. برخی از قطعات اگر با رویکرد سنتی تولید شوند بهتر از چاپ سهبعدی هستند.
همه این عوامل و موارد دیگر همان چیزی است که شرکتهایی که قصد دارند تولید افزایشی را اتخاذ کنند باید در نظر بگیرند. در اصل، پرینت سهبعدی نمیتواند بهتنهایی باقی بماند. بههرحال یک تولید در مقیاس بزرگ نیست. اینجاست که ERP وارد میشود. میتواند تمام فرایندهای لازم را از طریق یک پلتفرم به هم متصل کند.
سیستمهای ERP میتوانند به نظارت بر تعداد مواد اولیه لازم برای تولید از طریق چاپ سهبعدی کمک کنند. جدای از آن، میتواند روی هر محصول در کل فرایند تولید نظارت داشته باشد. این بدان معناست که مراقب مواد اولیه در تمامی مراحل، در طول تولید، در طول حملونقل، و تحویل است.
بااینحال، کسبوکارها همچنان باید بررسی کنند که آیا سیستم آنها ظرفیت و توانایی مدیریت دادهها را دارد یا خیر. پس از آن تعیین خواهند کرد که آیا به ارتقاء، تغییر در نرمافزار یا انجام سایر اقدامات ضروری نیاز دارند. این شیوه بازبینی سیستم از سال ۲۰۲۱ برجستهتر شد. به این دلیل است که تعداد زیادی از تولیدکنندگان وجود دارند که به طور فعال پرینترهای سهبعدی را در عملیات خود ادغام کردهاند. طبق مطالعه انجام شده توسط Sculpteo، حدود ۵۱ درصد از شرکتها در سال ۲۰۱۹ از چاپگرهای سهبعدی برای فرایند تولید خود استفاده کردهاند. با این سرعت در آینده قطعاً شاهد رشد این میزان خواهیم بود.
۱۰- تلفیق اینترنت اشیا
ERP و اینترنت اشیا (IoT) اگر با هم ترکیب شوند، میتوانند فرصتهای زیادی را ایجاد کنند. اینترنت اشیاء بدون نیاز به دخالت انسان، اتصال پایداری را به هر حسگر یا دستگاه فیزیکی در یک شبکه ارائه میدهد. ارائه یک رویکرد مشتریمحور، تنها یکی از راههایی است که سیستمهای ERP میتوانند از این نوآوری استفاده کنند. با IoT و ERP، شرکتها قادر خواهند بود حجم وسیعی از اطلاعات را از طریق حسگرها جمعآوری، تجزیهوتحلیل و پردازش کنند. این به معنای دریافت دادههای بلادرنگ در مورد عملکرد ماشین و نظارت دقیقتر بر فرایند تولید تلقی میشود. همچنین نیاز به ورودی دستی کمتر به معنای اتکای کمتر به تکنسینها و عملکرد سریعتر و خودکارتر است.
درحالیکه این یک ایده جدید نیست، تأخیر در پذیرش اینترنت اشیاء توسط سیستمهای ERP وجود دارد. به این دلیل که این نوع راهحل، بهویژه راهحلهای قدیمی، برای دریافت دادهها از شبکهای از حسگرها ساخته نشدهاند. همچنین میتوانیم عواملی مانند آرگومانهای داخلی در مقابل آرگومانهای ابری و اجرای ناقص اکثر سیستمهای ERP را نیز اضافه کنیم.
شرکتها به سیستمی نیاز خواهند داشت که به آنها اجازه دهد تا با شبکه ارتباط برقرار کنند تا قابلیتهای اینترنت اشیا را به حداکثر برسانند. به همین دلیل است که انتظار میرود هزینههای جهانی اینترنت اشیا در سال ۲۰۲۲ به ۱.۴ تریلیون دلار (اینترنت کسبوکار) برسد، رشدی که بهنوعی ناشی از سرمایهگذاری شرکتها در سیستمها، پلتفرمها و خدماتی است که این هدف را تسهیل میکنند. این روند در صنایع تولیدی، لجستیکی و تبدیلی بارزتر است.
در حال حاضر زمان آن گذشته است که ERP فقط برای شرکتهای بزرگ قابلدسترسی باشد. باتوجهبه ظهور محاسبات ابری، سیستمهای ماژولار و سایر نوآوریهای فناوری، کسبوکارهای کوچکتر هم اکنون میتوانند از آنها بهره ببرند. همچنین باعث خوشحالی است که شرکتهای بزرگ و کوچک اکنون به این سیستمها دسترسی دارند زیرا به طور بالقوه به تضمین تداوم و کارایی کسبوکار حتی در دوره همهگیری ویروس کرونا کمک میکنند. همچنین به این معنی است که هرچه مشتریان بیشتری به آنها دسترسی داشته باشند، توجه بیشتر توسعهدهندگان و نوآوران را به خود جلب میکند؛ بنابراین، روندهای مربوط به ERP نیز به تغییر و رشد ادامه خواهند داد. در مورد سیستمهای ERP قدیمی، این بدان معناست که آنها باید روندها را پیگیری کرده و خود را تطبیق دهند. باید همگام با زمان، نوآوری کنند. آنها در آستانه حذف شدن هستند. برای سیستمهای ERP مدرن، راضی بودن در این زمینه رقابتی کشنده است.