skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

فاصله بین صنعت‌ و دانشگاه، مهم‌ترین عامل بحران نیروی انسانی

الهه صالحی الهه صالحی نویسنده میهمان

۸ خرداد ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

آسیه حاتمی

فعالان حوزه منابع انسانی در ایران بر این باورند که با وجود ثروتمند بودن ایران در حوزه نیروی انسانی، یکی از مهم‌ترین دلایلی که این افراد نمی‌توانند پس از فارغ‌التحصیلی وارد بازار کار شوند فاصله بین صنعت و دانشگاه است.

به گزارش پیوست، آسیه حاتمی، بنیان‌گذار و مدیرعامل پلتفرم ایران‌تلنت، در نشست خبری نمایشگاه کار که با همکاری این مجموعه در دانشکدگان فنی تهران برگزار شد گفت: «معمولاً کشورهایی را که از منابع برخوردار هستند کشورهای ثروتمند تلقی می‌کنند. کشور ما ایران علاوه بر اینکه با برخورداری از منابع نفت و گاز کشوری ثروتمند محسوب می‌شود، با جمعیت خود به لحاظ نیروی انسانی نیز کشوری ثروتمند به شمار می‌آید؛ ثروتی که بسیاری از کشورهای دنیا در اختیار ندارند.»

او ادامه داد: «با این حال متاسفانه با همه ثروتی که در اختیار داریم، در زمره کشورهای توسعه‌یافته و توانمند جا نداریم. این در حالی‌ است که رتبه خوبی در تولید علم و مقالات داریم و از این نظر قادر به رقابت با دنیا هستیم.»

حاتمی با بیان اینکه در سالیان فعالیت خود در ایران‌تلنت همواره کشور با چالش نیروی انسانی مواجه بوده است افزود: «این دغدغه در سال‌های اخیر به اوج خود رسیده است؛ ما به عنوان واسط بین کارفرما و کارجو شاهدیم که کارفرما نمی‌تواند نیروی مد نظر خود را جذب کند و نیروی بامهارت وجود ندارد.»

آسیه حاتمی ایران تلنت
آسیه حاتمی، بنیان‌گذار ایران‌تلنت

بنیان‌گذار ایران‌تلنت بر این باور است که یکی از مهم‌ترین دلایلی که باعث شده است افراد نتوانند بعد از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه وارد بازار کار شوند فاصله بین دانشگاه و صنعت است.

او در ادامه در رابطه با اینکه برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی در فضای دانشگاه می‌تواند چه کمکی به دانشجویان کند گفت: «برگزاری چنین نمایشگاهی یا سایر اقداماتی که در سه سال گذشته دانشکده فنی تهران بانی آن بوده، روش‌هایی برای اشتغال‌پذیر کردن دانشجویان در حین تحصیل است.»

حاتمی با تاکید بر اینکه بسیاری از دانشجویان پس از فارغ‌التحصیلی با فرایند کاریابی آشنایی ندارند، بر این باور است که هدف چنین رویدادهایی درگیر و آشنا کردن دانشجو با این فرایند است و این نمایشگاه یکی از بهانه‌هایی است که ارتباط بین دانشجویان و صنعت را کمتر کنیم.

او گفت: «نقطه تمایز این نمایشگاه این است که دانشکده فنی تهران اشتغال و کارآموزی را دغدغه خود دانسته است. در سه روز آینده به جز حضور شرکت‌های مختلف صنعت در این نمایشگاه، ما به صورت روزانه همایشی سه‌ساعته خواهیم داشت که بخشی از آن کارگاهی آموزشی برای آگاه کردن دانشجویان از آن چیزی است که در فرایند جذب اتفاق می‌افتد.»

صرف مهاجرت اتفاق بدی نیست

حاتمی در پاسخ به سوال پیوست مبنی بر اینکه فکر می‌کنید برگزاری نمایشگاه‌های این‌چنینی چقدر می‌تواند در آشنا کردن دانشجویان با فضای کار ایران، علاقه‌مند کردن آنها به فعالیت در ایران و جلوگیری از مهاجرت کمک کند گفت: «باید در این باره به دو مورد اشاره کرد. اول این است که صرف مهاجرت اتفاق بدی نیست و استفاده از ظرفیت مهاجران نکته کلیدی است. ما می‌توانیم مهاجرانی داشته باشیم که ظرفیت را افزایش بدهند؛ به عنوان مثال استادانی داشته‌ایم که برای فرصت مطالعاتی به کشورهای دیگر فرستاده‌ایم و یاد گرفته‌اند و برگشته‌اند و ارزش افزوده تولید کرده‌اند.»

او ادامه داد: «ما در سطح کشور و دانش‌آموختگانی که داریم، اگر مهاجرانی به کشورهای دیگر بفرستیم و کشور توان این را داشته باشد که از ظرفیت آنها استفاده کند، قطعاً کشور توسعه‌یافته‌تری خواهیم داشت.»

حاتمی افزود: «شکی در این نیست که اگر دانشجویان با فرایندهای اشتغال‌پذیری آشنا باشند و فرصت‌ها را ببینند و از آینده خود دیدی داشته باشند، قطعاً امیدی در آنها ایجاد خواهد شد.»

بنیان‌گذار ایران‌تلنت توضیح داد: «در حال حاضر متاسفانه فضای ناامیدی در همه‌ دانشگاه‌ها حاکم است، از نظر من یکی از دلایل آن این است که دانشجویان باید گزینه‌های بعد از فارغ‌التحصیلی خود را بشناسند. شاید تنها گزینه‌ای که در حال حاضر می‌شناسند مهاجرت است. اینکه من می‌توانم بعد از دانشگاه در یک مجموعه استخدام شوم و به موفقیت برسم، می‌تواند نقطه شروع امیدی باشد که راه دیگری هم به جز مهاجرت وجود دارد.»

 

ناصر سلطانی
ناصر سلطانی، رئیس دانشکدگان فنی تهران

وظیفه دانشگاه تنها ارائه آموزش نیست

ناصر سلطانی، رئیس دانشکدگان فنی تهران، در این نشست تاکید کرد: «امروز در کشور این فرصت پیش آمده و این پتانسیل را ایجاد کرده‌اند که بتوان حرکت‌های خوبی برای اشتغال‌زایی جوانان و مرتبط کردن دانشگاه و بازار کار انجام داد.»

رئیس دانشکدگان فنی دانشگاه تهران در ادامه با ابراز امیدواری از برطرف کردن کاستی‌های دانشجویان در زمینه ارتباط با صنعت گفت: «وظیفه دانشگاه تنها ارائه آموزش با کیفیت و سطح بالا نیست؛ کارآفرینی، اشتغال‌آفرینی و هموار کردن مسیر دانشجویان در بازار کار نیز باید جزو وظایف اصلی دانشگاه‌ها به شمار رود. ما هم بر اساس همین رویکرد در دانشکدگان فنی دانشگاه تهران عمل می‌کنیم و سعی می‌کنیم تنها به ارائه آموزش اکتفا نکنیم.»

او ادامه داد: «سالانه حدود ۱۰ هزار نفر در دانشکدگان فنی دانشگاه تهران ثبت‌نام می‌کنند که پنج هزار نفر از آنان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری هستند. حضور این تعداد از افراد در دانشکدگان فنی نشان از پتانسیل بسیار بالای این مجموعه آموزشی دارد و با حضور نخبگان و اعضای هیات علمی، موقعیتی استثنایی برای حل مشکلات صنعت با رویکردی علمی و به‌روز، ایجاد کرده است.»

او در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه خدمت دوساله سربازی درست در زمان ورود آقایان به کار دو سال از وقت آنها را می‌گیرد و درباره این مشکل خاص چه اقدامی انجام شده است گفت: «این معضل بزرگی است که در دانشکدگان فنی تهران داریم و هرچه جلوتر می‌رویم به آن بیشتر برمی‌خوریم. از قدیم‌ هم چه افرادی که در دانشگاه بودند چه بیرون از دانشگاه به این فکر بوده‌اند که برای این مشکل راهکاری پیدا کنند.»

نمایشگاه کار با همکاری ایران‌تلنت از امروز هشتم خردادماه تا ۱۰ خرداد در دانشکدگان فنی تهران برگزار می‌شود و ورود عموم به این نمایشگاه آزاد است.

https://pvst.ir/cg4
الهه صالحی
الهه صالحینویسنده میهمان

    روزنامه نگاری یعنی رشته‌ای که آن را با جان‌ودل انتخاب کردم، برای من از دانشکده عزیز ارتباطات علامه شروع شد و در همان ماه‌های اول به نگارش یادداشت‌های طنز برای «بی‌قانون» رسید؛ با این حال معتقدم که اولین قدم‌های روزنامه‌نگاری را با کارآموزی برای مجله محبوب دوران نوجوانی‌ام، چلچراغ برداشتم و بعد از مدتی به تحریریه خبرآنلاین و سرویس اجتماعی آن پیوستم؛ در این زمان، علاوه بر خبرآنلاین به صورت پروژه‌ای با چندین رسانه در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی همکاری کردم؛ یکی از این رسانه‌ها هفته‌نامه شنبه بود که مرا با جهان جذاب استارت‌آپ‌ها و فناوری آشنا کرد و در ادامه راه من به پیوست رسید.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو