نگاهی به وضعیت ایردراپها؛ خوب، بد، بدون کاربرد
ایردراپها با تلگرام برای دومین بار به یکی از ترندهای اصلی ارزهای دیجیتال تبدیل شدهاند.…
۱۸ مهر ۱۴۰۳
۷ خرداد ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
گزارش سالانه بانک مرکزی هند نشان میدهد این کشور قصد دارد تا سال ۲۰۲۳ و با یک برنامه سه مرحلهای از ارز دیجیتال بانک مرکزی رونمایی کند.
به گزارش پیوست، هند قصد دارد تا انتهای سال ۲۰۲۳ ارز دیجیتال بانک مرکزی یا CBDC خود را معرفی کند. بانک مرکزی هند پیشنهاد کرده است که این تصمیم در طی سه مرحله با کمترین اختلال ممکن اجرا شود.
با توجه به دادههای گزارش سالانه بانک مرکزی هند (RBI) این کشور در حال بررسی مزایا و معایب این نسل از پول برای معرفی CBDC خود است. در ماه فوریه نیز وزیر دارایی هند، «نیرمالا سیتارامان» هنگام بحث در مورد بودجه سال ۲۰۲۲، در مورد راهاندازی روپیه دیجیتال نیز صحبت کرد.
ارز دیجیتال بانک مرکزی یا CBDC یک ارز قانونی است که توسط بانک مرکزی صادر میشود. CBDC یک رکورد الکترونیکی یا ارز دیجیتال رمزنگاری شده رسمی یک کشور است که عملکردهای اساسی پول، مانند ابزاری برای مبادله، واحد حساب، ذخیره ارزش و استاندارد پرداخت معوق را دارد.
در گزارش RBI بر لزوم انطباق CBDC هند با اهداف این کشور مبنی بر سیاست پولی، ثبات مالی، کارآمدی ارز و سیستمهای پرداخت تاکید شده است. بر همین اساس بانک مرکزی هند در حال بررسی عناصر مختلف تاثیرگذار در طراحی CBDC است که کمترین اختلال در سیستم فیات موجود این کشور را ایجاد کند. همچنین این ارگان چهارچوب قانونی برای راهاندازی روپیه دیجیتال ارائه کرده است. بانک مرکزی پیشنهاد میکند رویکردی درجهبندی شده برای معرفی CBDC اتخاذ شود که مرحله به مرحله آزمایشها، راهاندازی و اثبات مفهوم در آن مشخص باشد.
اثبات مفهوم یا «Proof of Concept» که به عنوان اثبات اصل نیز شناخته میشود، تحقق یک روش یا ایده معین به منظور اثبات امکان پذیری آن، یا اثبات اصولی با هدف تایید یک مفهوم یا نظریه دارای پتانسیل عملی است.
در نیمه راه سال ۲۰۲۲ این پروژه مراحل اثبات مفهوم خود را طی میکند. بانک مرکزی هند در حال امکانسنجی و نحوه عملکرد راهاندازی CBDC است. همچنین در ۱۷ می، مقامات بانک مرکزی هند نسبت به خطرات وابستگی اقتصاد این کشور به دلار در پذیرش رمزارزها هشدار دادهاند.
در پی صحبتهای مقامات تاثیرگذار بانک مرکزی هند، یک مقام ناشناس نیز اعلام کرد: تقریبا اکثر ارزهای رمزپایه دلاری هستند و این ممکن است در نهایت به دلاری شدن بخشی از اقتصاد منجر شود که برخلاف منافع حاکمیتی کشور است.
همچنین مقامات این کشور اعتقاد دارند روند پذیرش رمزارزها در هند نهایتا میتواند به تضعیف سیاست پول و سیستم پولی هند بیانجامد.
با فراگیر شدن رمزارز بسیاری از کشورها به این نتیجه رسیدند که برای حفظ حاکمیت خود بر پول ملی اقدام به انتشار و عرضه پول دیجیتال کنند. بانک مرکزی ایران نیز از مهرماه سال ۱۴۰۰برنامهریزی برای اجرایی کردن این طرح را در دستور کار خود قرار داده است. رئیس کل بانک مرکزی مهرماه ۱۴۰۰ اعلام کرد که انتشار پول دیجیتال در انتظار تصمیم شورای پول اعتبار است. همچنین مدیرعامل سابق شرکت خدمات انفورماتیک، به عنوان مجری طرح اعلام کرد که زیرساختهای مورد نیاز برای اجرایی کردن رمزارز ملی یا ریال دیجیتال فراهم شده است.