نشان: بهجای انتساب دستاوردهای بخش خصوصی به فیلترینگ دلایل واقعی محدودیتها را بگویید
نشان در بیانیهای نسبت به صحبتهای رسول جلیلی عضو شورای عالی فضای مجازی که رشد…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱
رویداد دمودی دیجینکست با هدف معرفی استارتاپهای این مجموعه و جذب سرمایهگذاران دیگر برگزار شد. دیجینکست بازوی نوآوری گروه دیجیکالاست که در استارتاپهای زنجیرهای کامرس سرمایهگذاری میکند. در این مراسم پنلی با عنوان «چالش نوآوری در کسبوکارهای اینترنتی» با حضور مدیران دیجیکالا و مدیرعامل جوانه و رییس هیات مدیره پادرو برگزار شد.
به گزارش پیوست، حمید محمدی، هم بنیانگذار و مدیر عامل دیجیکالا، در پنل «چالش نوآوری در کسبوکارهای اینترنتی» گفت: با توجه به اینکه در ایران کسبوکارهای بزرگی که روی کسبوکارهای کوچک سرمایهگذاری کنند، وجود ندارد، دیجینکست با ایده سرمایهگذاری روی زنجیره ارزش شکل گرفت و فلسفه وجودی دیجینکست در واقع سرمایهگذاری در راهحلهای کممصرف و خلاقانه در نوآوری باز است.
محمود کریمی، رییس هیات مدیره استارتاپ پادرو نیز بر این باور بود که شرکتهایی مانند گوگل و فیسبوک برای سود رساندن به سهامداران خود روی نوآوریها سرمایهگذاری میکنند.
در ادامه سهیل مقدم، معاون تکنولوژی دیجیکالا، گفت: «از چهار سال پیش پلتفرم دیجیکالا را با هدف مقیاسپذیر کردن متحول کردیم. آیندهای که برای خود متصور هستیم این است که هر بخش از این پلتفرم درست مانند یک لگو باشد و بتواند سرویسهای مختلفی ارائه دهد.»
آرین افشار، مدیر سرمایهگذاری جوانه در ادامه این پنل در رابطه با توسعه کسبوکارها، بنچمارک (در لغت به معنای قضاوت دربارهی کیفیت یک محصول بر اساس مقایسهی آن با محصولات مشابه) را موضوعی مثبت دانست و براین باور بود که توسعه کسبوکار به صورت مشابه در هر صنعتی معنیدار است.
در ادامه سعید محمدی، همبنیانگذار و رئیس هیات مدیره دیجیکالا در رابطه با بحران مهاجرت نیروی انسانی متخصص از ایران، گفت: مهاجرت در ذات بد نیست و اتفاقا گاهی هم لازم است.
او با جدی دانستن موضوع مهاجرت در دیجیکالا ادامه داد: «ایران ناخواسته تبدیل به کشوری شده است که در جریان اطلاعاتی جهان نیست. افرادی که مهاجرت میکنند، میتوانند علم را به کشور برگردانند؛ اما اتفاق بد آن است که این افراد به کشور خود بازنگردند و ارتباط خود را قطع کنند.»
رئیس هیات مدیره دیجیکالا در رابطه با فعالیت دیجینکست با تاکید براینکه به کارگیری تکنولوژیهای زیرساخت ابری، لجستیک و فینتک از اهداف به دست آمده از دیجینکست بوده، توضیح داد: «ایده وجود این پلتفرم جایی شروع شد که کسبوکار دیجیکالا گسترش پیدا کرد و ابعاد متفاوت آن مانند تنوع در سرویس و حفظ و نگهداشت مخاطبان کار سختی شد. در این مقطع ما متوجه شدیم که وجود پلتفرمی مانند دیجینکست ابزار خوبی خواهد بود.»
سعید محمدی در پایان در خصوص چالشهای کسبوکارهای اینترنتی با تاکید براینکه سرمایهگذار هست اما امنیت سرمایهگذاری در ایران وجود ندارد، گفت: «اگر این احساس امنیت ایجاد شود به دنبال آن پول و سرمایه لازم هم ایجاد خواهد شد و پس از آن میتوان انتظار داشت که در لبه تکنولوژی حرکت کنیم.»
در روز دمودی دیجینکست در ابتدا تیم روبوویر، فعال در زمینه انبارداری پیشرفته در سطح کلان به ارائه پرداخت. در این استارتآپ ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ ربات به صورت همزمان در یک محیط فشرده کار مسیریابی را انجام میدهند و این فعالیت در کمترین زمان ممکن و بدون ترافیک انجام میشود.
آپ تایم مجموعه دومی بود که محصول خود را ارائه کرد. این مجموعه در زمینه پخش و جمع آوری فعال است و با استفاده از هوش مصنوعی آدرس را تبدیل به لوکیشن میکند.
تیم استارتآپ یوسیستنت که بسیار مورد توجه حاضران قرار گرفت، از اسپیکری رونمایی کرد که با هدف ایجاد تغیر در سبک زندگی، قادر است تمام روتین صبحگاهی افراد را ایجاد کند.
تیم استارتاپ گنجه، فعال در زمینه لجستیک نیز به ارائه پرداخت. به گفته بنیانگذاران این مجموعه گنجه با ایجاد کمدهای شهری برای دریافت مرسولات قادر است تا ۴۰ درصد از هزینه لجستیکی شهروندان بکاهد.
ماکوویژن، کارپو و دژینو سه تیم دیگری بودند که به ارائه فعالیت خود پرداختند. این سه مجموعه به ترتیب در حوزه ایجاد سیستم بارکدخوان، ایجاد سامانه تحلیل رفتاری برای رانندگان با هدف به حداقل رساندن خسارتها و ابزار هوش مصنوعی برای پیدا کردن ناشران تبلیغات و جلوگیری از تقلبها در این حوزه فعالیت داشتند.
در بخش پایانی این رویداد، هفت تیم دیگر به ارائه محصول خود پرداختند. بایتیکل، فعال در حوزه آموزش و مدیریت مالی در بازارها، موزکوین، استدیو بازی سازی بر بستر بلاکچین، ریرا، سرویس هوش مصنوعی فعال در حوزه سلامت، لوکپوینت، سرویس جمعآوری دادههای شهری از طریق گیمیفیکیشن، ویراست، اپلیکیشن ورزشی آنلاین برای تحلیل حرکتهای ورزشی و میسلی، اپلیکیشن فعال در حوزه زیبایی و سلامت از دیگر استارتآپهایی بودند که در دمودی دیجینکست فعالیت خود را توضیح دادند.