رهبر انقلاب: حوزههای علمیه باید در مورد رمزارزها نظر بدهند
رهبر انقلاب در دیدار با جمعی از مدیران، اساتید و طلاب جامعهالزهرا (س)، اعلام کردند:…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱
فعالان حوزه رمزارز، بیثباتی در سیاستها و ابهامهای موجود را مهمترین مشکل این عرصه دانستند و از سیاستگذار خواستند فضای روشن و امیدبخشی را برای کارآفرینان و کاربران این حوزه ایجاد کند.
به گزارش پیوست، در یازدهمین نمایشگاه بینالمللی نوآوری و فناوری (اینوتکس)، پنلی با موضوع چالشهای توسعه ارز دیجیتالی در دولت و بخش خصوصی برگزار شد که در آن امیرحسین راد مدیرعامل نوبیتکس، محمدجواد صمدیراد مدیرعامل ققنوس و کیومرث اشتریان دبیر سابق کمیسیون اجتماعی و دولت الکترونیکی هیات دولت حضور داشتند. حاضران در این پنل، قوانین بیثبات و غیردقیق رگولاتوری و وجود ابهام در تصمیمها را از مهمترین مشکلات فعلان این عرصه به شمار آوردند.
امیرحسین راد مدیرعامل نوبیتکس (پلتفرم دانشبنیان مبادله رمزارز) به بررسی چالشهای این حوزه پرداخت و گفت: دولت میتوانست با سیاستگذاری درست به جای ایجاد فضای بیم فضای روشن و امیدبخشی را برای کارآفرینان و کاربران این حوزه ایجاد کند.
همچنین محمدجواد صمدیراد مدیرعامل ققنوس با بیان کمبودهای این حوزه و مشکلاتی که در مسیر رمزارزها وجود داشته است گفت: متاسفانه در حوزه رمزارزها به شدت ضعیف عمل کردهایم، با تمام نقایص اما تلاش کردهایم در جایگاه تنظیمگری و رگولیشن مجوزها به شکل صحیح و دقیقی رفتار کنیم.
او از از مدیرعامل نوبیتکس خواست مشکلات خود را در این حوزه بیان و چالشهای خود را با بخش تنظیمگری عنوان کند.
امیرحسین راد نیز مشکلات بخش خصوصی و فعالان حوزه رمزارز را ناشی از قوانین بیثبات و غیر دقیق رگولاتوری و گاه مشکلات را ناشی از هجوم خریداران به بازار دانست و گفت: در مواقعی که رگولاتور شبکه پرداخت شرایط را برای مصرفکنندگان نگرانکننده دیده، بازار را محدود کرده است.
مدیرعامل نوبیتکس در عین حال شرایط ایران را در برخی موارد بهتر از سایر کشورها دانست و توضیح داد: زمانی که در امارات متحده عربی کاملاً رمزارزها ممنوع بود ایران چهار سال در این حوزه سابقه فعالیت داشت، اما مشکل اینجاست که ما حالا از امارات عقبتریم. این در حالی است که صنعت ماینینگ به دلیل شرایط آبوهوایی در امارات با مشکلات زیادی مواجه است.
او ضعفهای قانونگذاری و عدم شفافیت را موجب بیانگیزگی کارآفرینان و کاربران این حوزه دانست و گفت: قانون باید طوری وضع شود که هم رگولاتور و هم بخش خصوصی انگیزه حرکت داشته باشند و منافع حاکمیت نیز در نظر گرفته شود.
راد همچنین رمزارزها را راهی برای دریافت مطالبات کشور دانست و افزود: صنعت ماینینگ و رمزارزها میتواند مطالبات سالهای گذشته کشور را فراهم کند و بهواقع دولت میتواند در خصوص سیاستگذاری بهتر عمل کند و به جای ایجاد فضای رعب و بیم فضایی پر از فرصت و امید ایجاد کند.
مدیرعامل ققنوس با تایید صحبتهای راد اضافه کرد: به دلیل محدودیتهای کشور و ترسهای اجتماعی و اقتصادی مثل پولشویی و نرخ ارز متاسفانه پیشرفت در این حوزه با سرعت کافی همراه نبوده اما هر قدر جلوتر برویم این فرایند تسهیل میشود.
اشتریان دبیرسابق کمیسیون اجتماعی و دولت الکترونیکی هیات دولت نیز گفت: بخشی از ترس دولت بابت جریاناتی مانند تامین مالی تروریسم و فشار ارزی است اما ما بیش از ترس با ابهام در این حوزه مواجهیم.
او با صراحت اعلام کرد: وقتی فضای اقتصادی مبهم باشد و رفتار بانک مرکزی با اطلاعات و دانش کافی نباشد مشخص است که در این زمینه به مشکل میخوریم. نه تنها بانک مرکزی که وزارت اطلاعات نیز باید اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهد و دولت باید به دانش روز مجهز باشد.
راد نیز در پایان گفت: حساسیت دولت و رگولاتور کاملاً قابل درک است چون رگولاتور ابتدا حقوق مصرفکننده را در نظر میگیرد اما رگولاتوری وقتی باعث رشد کسبوکارها میشود که دوسویه به کسبوکارها و کاربران توجه کند. فعلاً فضایی برای ورود رمزارزها به بورس فراهم نشده است و این موضوع میتواند در آینده پیگیری شود.