۳۴ ابزار و نرمافزار هک اخلاقی برای متخصصان فناوری اطلاعات
نرم افزار هک اخلاقی به سازمانها کمک میکند تا از اطلاعات و سیستمهای خود بهتر…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
سهام شرکت تکنولوژی هانگژو هایکویژن دیجیتال تکنولوژی (Hangzhou Hikvision Digital Technology) در پی انتشار خبر بررسیهای آمریکا برای اعمال تحریمهای جدید علیه این غول تکنولوژی نظارتی، ۱۰ درصد سقوط کرد. این تحریمها احتمالاً شدیدترین اقدام آمریکا علیه یک شرکت بزرگی چینی خواهد بود.
به گزارش پیوست به نقل از بلومبرگ، افراد مطلع میگویند دولت بایدن در حال سبک سنگین کردن تحریمهای شدید علیه این غول تکنولوژی چینی است. دولت بایدن افزودن این سازنده سیستمهای دوربین و نظارتی به لیست ویژه ملتها و اشخاص ممنوعه را بررسی میکند. این تحریمها در ارتباط با نقض حقوق بشر علیه اقلیتهای مسلمان چین در منطقه غربی شینجیانگ وضع شدهاند. به گفته این افراد که هنوز به دلیل عدم اعلام تصمیم نهایی، از افشای هویتشان خودداری کردهاند، به نظر نمیرسد تصمیم نهایی تا آخر این ماه اعلام شود.
در پی انتشار این اخبار، سهام شرکت هایکویژن در بازار شنژن و پس از تعطیلات آخر هفته به ۳۸.۲۴ یوان در ازای هر سهم سقوط کرد و کف روزانه خود را شکست.
هایکویژن پیشتر هم در سال ۲۰۱۹ به همراه ۷ غول تکنولوژی دیگر چینی در لیست سیاه آمریکا قرار گرفت که به واسطه آن تجارت با شرکتهای آمریکایی برایشان غیرممکن شد. اما تحریمهای شدیدتری که حالا تحت بررسی هستند نه تنها شرکتهای آمریکایی را از تجارت با آنها منع میکنند بلکه مشتریان جهانی این شرکت را نیز هدف تحریمهای آمریکا قرار میدهند.
وای هو لئونگ، استراتژیپرداز شرکت مدیریت سرمایه مادیولاراسِت (Modular Asset Management SP Pte) میگوید: «به نظر میرسد این اقدام فعلاً محدود به هایکویژن است، اما به ابهامات تازهای منجر میشود که شاید شرکتهای موفق چینی در آینده به همین صورت هدف قرار بگیرند.»
روزنامه فایننشال تایمز پیشتر در گزارشی از قصد آمریکا در این باره خبر داد و شرکت هایکویژن هم در بیانیهای که روز چهارشنبه منتشر شد گفت در هر کجا که فعالیت دارد از قوانین آنجا پیروی میکند.
در ادامه این بیانیه آمده است: «اقدام احتمالی دولت آمریکا هنوز تایید نشده است. از نظر ما چنین تحریمهایی باید بر اساس شواهد معتبر و فرایند خاص خود انجام گیرند. ما در انتظار رفتاری منصفانه و به دور از تبعیض هستیم.»
یکی از نمایندگان کنسول امنیت ملی ایالات متحده در این باره اعلام کرد، این کنسول تحریمی را پیش از تصویب علنی نمیکند.
هایکویژن پس از قرار گرفتن در کنار دیگر شرکتهای چینی از جمله هواوی در لیستی که شرکتهای آمریکایی را از ارائه اجزا و نرمافزار به آنها منع میکرد، در سال ۲۰۱۹ در تیررس دولت ترامپ قرار گرفت.
اما تحریمهای تازه و شدیدتر دولت بایدن شاید جنگ اقتصادی را به مسیر تازهای ببرد: این اولین باری خواهد بود که یک شرکت تکنولوژی چینی به لیست SDN اضافه میشود. از آنجا که شرکتها و دولتهای سراسر جهان در پی تحریمها باید در روابط خود با این ارائهدهنده دوربین تجدیدنظر کنند، هایکویژن در بلندمدت به شدت از آنها متاثر خواهد شد.
هایکویژن که شرکتها و آژانسهای مختلف اروپایی و آمریکایی از دوربینهایش استفاده میکنند از جمله شرکتهایی است که پکن برای پیشرفت در زمینه هوش مصنوعی به آن اتکا میکند. با اینکه این شرکت نقش مهمی در این بلندپروازیها ندارد اما یکی از شرکای مهم پکن و دیگر دولتها محسوب میشود. دوربینهای این شرکت در شهرهای مختلف جهان از پاریس تا بانکوک استفاده میشوند و در جلوگیری از جرم و کمک به ساخت «شهرهای هوشمند» یا محیطهای شبکه شهری نقش اساسی دارند.
این شرکت چینی به لطف دوربینهای ارزان و توانای خود در سالهای اخیر رشد چشمگیری یافته است. تقاضا برای دوربینهای نظارتی، خدمات ذخیره ویدئو و تحلیل داده این شرکت هم در بازار داخلی چین به طرز قابل توجهی رشد کرده است. هایکویژن در خارج از چین با شرکتهایی مثل کنون (Canon)، هانوها تکوین (Hanwha Techwin) و بوش (Bosch) رقابت میکند.
ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین، روز پنجشنبه در یک جلسه خبری در پکن گفت: «چین به شدت با دستاویز قرار دادن حقوق بشر از سوی ایالات متحده و سوءاستفاده از قدرت دولتی و قانون داخلی برای ضربه زدن به شرکتهای چینی مخالف است.»
منبع: Bloomberg