skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

بازارگاه ضرب، پلی برای خریدوفروش NFT

الهه صالحی الهه صالحی نویسنده میهمان

۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

بازارگاه NFT «ضرب» قرار است پلی بین هنرمندان دیجیتالی و بازار جهانی باشد تا آرزوی محال فروش آثار در بازار جهانی تحقق یابد.

به گزارش پیوست، در چند سال گذشته بازار حوزه بلاک‌چین در ایران بسیار داغ شده و فناوری‌های بلاک‌چین در حال باز کردن جایگاه ویژه‌ای در بین کاربران هستند. در این بین اقبال‌ها به حوزه NFT نیز چنان بوده است که در طول چند ماه اخیر شاهد رشدی بیشتر از سه برابر در بین خریداران و فروشندگان بوده و حجم این بازار را صد درصد افزایش داده است.

حالا به نظر می‌رسد پلتفرم‌های ایرانی نیز وارد شده‌اند تا پلی برای آسان‌تر کردن خریدوفروش آثار NFT هنرمندان ایرانی در جهان بلاک‌چین باشند.

تحقق بخشیدن به یک آرزو

ضرب، پلتفرمی است که به عنوان یک بازارگاه NFT تلاش می‌کند برای کاربران خود بستری ایجاد کند که بتوانند به سادگی آثار دیجیتالی خود را به NFT تبدیل (ضرب) کرده و آن را به فروش برسانند.

در همین راستا محمدفرهاد منفرد، هم‌بنیان‌گذار و مدیر مارکتینگ ضرب، در گفت‌وگو با پیوست درباره افزایش اقبال کاربران ایرانی که منجر به ایجاد پلتفرم ضرب شد می‌گوید: «نکته‌ای که ما به آن باور داشتیم این بود که دنیا در حال حرکت به سمت غیرمتمرکز شدن است؛ این یعنی پلتفرم‌های سنتی دارند جای خودشان را به راهکارهای بلاک‌چینی می‌دهند و برای ما که می‌خواستیم روی فضای وب ۳ و معماری وب ۳ شروع به کار کنیم، این فضا در واقع هسته اصلی و ایده یک پلتفرم در وب ۳ محسوب می‌شد.»

او ادامه می‌دهد: «چیزی که ما شاهد بودیم این بود که هنرمند و شهروند ایرانی به دلیل شرایطی که دارد، برای انجام تراکنش با چالش مواجه است و اینکه یک هنرمند ایرانی بتواند آثار خود را به کلکسیونرهای معروف بفروشد، یک آرزوی محال است.»

فرهاد منفرد در ادامه با اشاره به اینکه در این دنیای جدیدی که در حال پیش رفتن در آن هستیم، هنرهای دیجیتالی رو به گسترده‌تر و عمیق‌تر شدن هستند می‌گوید: «همه اینها در کنار هم باعث شد هنرمندان ایرانی در فضای NFT بسیار فعال باشند و حتی برخی از هنرمندان ایرانی در جامعه جهانی NFT جریان‌سازند و رصد می‌شوند.»

او توضیح می‌دهد: «جذاب است که این مسیر طولانی و غیرممکن حالا به سادگی چند کلیک رسیده است. درست است که هنوز نیاز به بازاریابی وجود دارد اما امکان فروش آثار در بازار سنتی صفر بود و حالا تنها چند کلیک فاصله است تا یک هنرمند بتواند اثر خود را به یک مجموعه‌دار در هر جای دنیا بفروشد.»

مدیر مارکتینگ ضرب باور دارد این موضوع باعث شده است جامعه قوی‌ای از ایرانیان در فضای NFT شکل بگیرد و واگرایی‌ای که معمولاً در اختلاف سطح تکنولوژی در کشورها پیشرفته‌تر به وجود می‌آید هنوز در تکنولوژی‌های بلاک‌چینی به وجود نیامده است و ما می‌توانیم هنوز هم پلتفرمی ایجاد کنیم که نسبت به پلتفرم‌های غیرایرانی‌ای که در حال فعالیت هستند مزیت رقابتی داشته باشیم.

او ادامه می‌دهد: «هدف ما این است که پلتفرمی داشته باشیم که ویژگی‌های آن هماهنگ با همه نیازهایی باشد که یک هنرمند در فضای وب ۳ به آن نیاز دارد تا بتواند به بهترین شکل خودش را ارائه بدهد. ما ویژگی‌ها را بر این اساس توسعه می‌دهیم و سگمنت مد نظرمان هنرمندان ایرانی است. هرچند ما در حال حاضر هنرمندانی از آلمان، سوریه، پاکستان و اسپانیا داریم و خریداران نیز از اقصی‌نقاط دنیا هستند.»

فضای خاکستری‌تر حوزه NFT

به گفته فرهاد منفرد، ۳۰۰ هنرمند در این پلتفرم حضور دارند و تاکنون ۵۰۰ توکن از طریق پلتفرم ضرب خریدوفروش شده است.

او با تایید فضای خاکستری حاکم بر حوزه بلاک‌چین و اشاره به اینکه این حوزه حتی شاید نسبت به کسب‌وکارهای مشابه خودش در فضای خاکستری‌تری قرار دارد، می‌گوید: «این حوزه حتی در جهان هم خاکستری است. در بحث قانون‌گذاری و رگولاتوری حوزه بلاک‌چین و سیستم‌های مالی بلاک‌چینی دنیا در تکاپوست که به یک چارچوب قانونی برسد و غیرمتمرکز بودن فضا را چالش‌برانگیز می‌کند.»

هم‌بنیان‌گذار ضرب با اشاره به اینکه این چالش‌ها در ایران بیشتر است تاکید می‌کند: «ما از روز اول به این موضوعات فکر کرده‌ایم و منتظریم تا از این چالش‌ها عبور کنیم اما ترجیح دادیم به جای اینکه از آنها بترسیم و کاری را شروع نکنیم، خودمان را زودتر به این تکنولوژی برسانیم و در جای درستی قرار بگیریم چراکه این حوزه قطعاً آورده‌های فراوانی برای هنرمندان ایرانی خواهد داشت؛ هر کدام از هنرمندانی که در پلتفرم ضرب هستند و یک NFT می‌فروشند، درآمدی رمزارزی دارند.»

او معتقد است چالش اصلی در این فضا تبدیل پول فیات به رمزارز است و پیش‌فرض ضرب این است که مخاطب با کیف پولی که در آن رمزارز دارد، وارد ضرب می‌شود و این موضوع بخشی از دغدغه‌های ما را در حوزه شفافیت مالی کم می‌کند اما در حوزه‌های دیگر این گنگ و خاکستری بودن را می‌پذیریم و خودمان را جزو قشری می‌دانیم که قرار است در این چالش سهیم باشد و بخشی از رشدش در حین همین چالش فضای قانون‌گذاری در ایران صورت گیرد.

جذب سرمایه برای نیروی فنی انسانی

هم‌بنیان‌گذار ضرب در پاسخ به این سوال که سرمایه‌گذاری با چه هدفی انجام شده است می‌گوید: «نکته خیلی مهمی که در DNA دنیای بلاک‌چین وجود دارد این است که خیلی موج‌ها و ترندها در آن تاثیرگذارند و شما باید به ابزارهای بسیاری مجهز باشید تا بتوانید در این افت و خیزها خودتان را سرپا نگه دارید و نسبت به تغییرات بازار منعطف باشید. این ابزار هم بیشتر از جنس فنی و نیروی انسانی است؛ به همین دلیل قرار است بخش اعظم این سرمایه جذب‌شده‌ را به نیروی انسانی اختصاص دهیم. بخش دیگر این سرمایه نیز برای مارکتینگ استفاده خواهد شد.»

https://pvst.ir/caa
الهه صالحی
الهه صالحینویسنده میهمان

    روزنامه نگاری یعنی رشته‌ای که آن را با جان‌ودل انتخاب کردم، برای من از دانشکده عزیز ارتباطات علامه شروع شد و در همان ماه‌های اول به نگارش یادداشت‌های طنز برای «بی‌قانون» رسید؛ با این حال معتقدم که اولین قدم‌های روزنامه‌نگاری را با کارآموزی برای مجله محبوب دوران نوجوانی‌ام، چلچراغ برداشتم و بعد از مدتی به تحریریه خبرآنلاین و سرویس اجتماعی آن پیوستم؛ در این زمان، علاوه بر خبرآنلاین به صورت پروژه‌ای با چندین رسانه در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی همکاری کردم؛ یکی از این رسانه‌ها هفته‌نامه شنبه بود که مرا با جهان جذاب استارت‌آپ‌ها و فناوری آشنا کرد و در ادامه راه من به پیوست رسید.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو