ترامپ در اولین تماس با شی جینپینگ درمورد تیکتاک صحبت کرد
گزارشی از فایننشال تایمز میگوید دونالد ترامپ، رئيس جمهور منتخب آمریکا، اولین تماس خود را…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۶ اردیبهشت ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۹ دقیقه
هزاران کارمند توییتر ژانویه ۲۰۲۰ در شهر هیوستون برای مراسمی به نام #OneTeam گرد هم آمدند. در میانه این مراسم جک دورسی، مدیرعامل وقت توییتر، از حضور یک مهمان ویژه خبر داد. پس از چند لحظه ایلان ماسک در حالی که به سمت جمعیت دست تکان میداد و لبخندی بر لب داشت روی صفحههای بزرگ مراسم ظاهر شد. حضار با شادی برای او کف زدند و مشت خود را به نشانه تشویق بالا بردند. یکی از کارکنان فریاد زد «ما دوستت داریم.»
اما سوپرایز تازه ماسک با واکنش متفاوتی از داخل توییتر مواجه است. کارکنان میگویند از زمانی که ثروتمندترین فرد جهان از قصد خرید توییتر، تغییر سیاستهای نظارتی و تغییر ماهیت این شرکت عمومی به یک شرکت خصوصی سخن گفته دیگر از تشویق و تمجید او خبری نیست. حالا بحث و جدالها بر سر خرید به پایان رسیده است و توییتر روز دوشنبه ۲۵ آوریل از پذیرش پیشنهاد ۴۴ میلیارد دلاری ماسک برای خرید این شرکت خبر داد.
کارکنان توییتر میگویند بیاطلاعی از اوضاع در این جدال دوهفتهای آنها را کلافه کرده است. مدیریت حتی پس از انعقاد قرارداد در روز دوشنبه نیز به ندرت از پیامد و معنای این قرارداد برای آنها صحبت کرده است. آنها از «پاراگ آگراوال»، مدیرعامل توییتر، در این باره سوال کردند، از ماسک در توییتر سوال پرسیدند و برخی حتی به سراغ «چارلز شواب»، شرکتی که سهام آپشن آنها را مدیریت میکند، رفتند تا در مورد تاثیرات فروش شرکت بپرسند. اما به گفته ۱۱ کارمند توییتر که اجازه صحبت علنی نداشته و هویتشان افشا نشده، کارکنان با وجود تمام تلاشها پیش از نهایی شدن قرارداد پاسخ چندانی دریافت نکردند.
عصر روز دوشنبه، آگراوال و برت تایلر، از اعضای هیاتمدیره توییتر، بالاخره برای صحبت در مورد این قرارداد با کارکنان دیدار کردند. آگراوال گفت حقوق و پاداشها در دوران مالکیت ماسک هم تقریباً به همان حالت باقی میماند که البته چنین ضمانتی را برای سیاستها و فرهنگ توییتر قائل نشد.
آگراوال در پاسخ به سوال یکی از کارکنان که آیا دونالدترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا، امکان استفاده مجدد از پلتفرم را خواهد داشت گفت: «ما مدام سیاستهای خود را متحول میکنیم. نمیدانیم وقتی این قرارداد نهایی شود شرکت در کدام مسیر حرکت میکند.»
تایلر هم به کارکنان گفت، سکوتی که هنگام مذاکرات شاهد بودید یکی از روندهای رایج این نوع جنگ و جدالهاست. معمولاً زمانی که هیات مدیره با بانکداران، وکلا و شرکتهای بزرگ روابط عمومی سر و کله میزند، کارکنان بیاطلاع هستند. اما برای کارکنان توییتر، شرکتی که خودش را به مرکز اخبار جهان تبدیل کرده، کسب اطلاع از طریق توییتری که خودشان ساختهاند تلخ و ناخوشایند بود.
هفت هزار کارمند توییتر پس از سالها دعواهای مدیریتی، تقاضای فعالان اجتماعی و سرمایهگذاران و توییتهای تندرو ترامپ دیگر به آشوب عادت کردهاند. اما برخی از آنها میگویند خرید شرکت از سوی این میلیاردر دمدمی مزاج بیشتر از بحرانهای گذشته آنها را نگران کرده است.
کارکنان نگراناند ماسک سالها تلاششان برای پاکسازی گوشههای سمی پلتفرم را نابود، سهامی را که به عنوان پاداش به آنها ارائه میشد در فرایند خصوصی کردن شرکت بیارزش و فرهنگ توییتر را با سبک مدیریت غیرقابل پیشبینی و اعلامیههای ناگهانی دچار مشکل کند.
اما ماسک طرفدارانی هم در توییتر دارد و برخی کارکنان از این خرید استقبال کردهاند. در پیامهای داخلی این شرکت از طریق نرمافزار Slack که به رویت نیویورک تایمز رسیده، ۱۰ نفر از کارکنان به این سوال که آیا نسبت به مالکیت ماسک هیجان زدهاند با ایموجی «Yes» پاسخ دادند. سخنگوی توییتر از اظهارنظر در این باره خودداری کرد.
دیوید لارکر، استاد حسابداری و حاکمیت شرکتی در دانشگاه استنفورد، میگوید اگر توییتر ارزش خرید دارد، بیشتر ارزش را مدیون کارکنانی است که این خدمت را ساخته و مدیریت میکنند. او میگوید: «پیشبینی این موضوع دشوار است که چه میشود. اگر این شرکت با آنچه فکر میکردند برایش کار میکنند تفاوت پیدا کند این موضوع برای روابط کاری ناراحتکننده است.»
ماسک در مستندات رگولاتوری، توییت و صحبتهای علنی خود برخی از اهدافش را بیان کرده: «شرکت باید تقریباً تمام سیاستهای نظارتی را اصلاح کند. این سیاستها محتوایی مثل تهدیدهای خشونتآمیز، آزار و اسپم را ممنوع میکنند. بهعلاوه ماسک خواستار شفافیت بیشتر الگوریتمی است که برخی توییتها را پررنگ میکند و در صفحه اصلی کاربران قرار میدهد و در آخر هم توییتر باید خصوصی شود.»
توییتر از سال ۲۰۰۸ که بیست و پنجمین کارمند خود را برای مقابله با سوءاستفادههای این پلتفرم استخدام کرد مدام سیاستهای نظارت بر محتوای خود را توسعه داده است. در حال حاضر تعداد کارکنان این تیمهای نظارت و امنیت به صدها نفر رسیده است.
بسیاری از کارکنان توییتر بهشخصه حتی اگر مستقیماً هم در زمینه نظارت بر محتوا فعالیت داشته باشند برای ترویج مکالمه سالم ارزش قائلاند و به گفته ۶ تن از کارکنان، همین کارکنان باعث شدند تا مدیران فعالیت خود را در زمینه نفرتپراکنی و شایعات بیشتر کنند. حالا این دسته از کارکنان معتقدند پیشنهاد ماسک برای بازگشت به روزهای اولیه تلاششان را بیثمر میکند.
اما بخش دیگری از کارکنان هم نظر متفاوتی دارند. آنها میگویند همکارانشان بیش از حد به طیف چپ سیاسی کشیده شدهاند و آنهایی که طرفدار برنامههای ماسک هستند فضای مناسبی برای اظهارنظر ندارند و احساس راحتی نمیکنند. در تحقیقی با اپلیکیشن Blind که مبتنی بر گمنامی است و روی نزدیک به ۲۰۰ کارمند توییتر انجام شد، ۴۴ درصد از کارکنان در مورد برنامه ماسک نظر ممتنع دادند، ۲۷ درصد اعلام علاقهمندی و ۲۷ درصد هم اظهار تنفر کردند.
با این حال مدیران و کارکنان توییتر در مورد تغییر الگورتیم با ماسک همنظر هستند. به عقیده آنها این الگوریتم هنوز در مراحل اولیه است و تکمیلش سالها زمان میبرد. اما رسیدن به این هدف نیازمند صبر است و با توجه به رفتار ماسک، صبر از نقاط قوت او به نظر نمیرسد.
یکی از نگرانیهای اصلی کارکنان توییتر این است که خرید شرکت از سوی ماسک چه پیامد مالیای برای آنها دارد. بسیاری از کارکنان توییتر ۵۰ درصد یا بیشتر پاداش خود را از طریق سهام توییتر دریافت میکنند. برخی کارکنان میگویند قیمت ۵۴.۲۰ در ازای سهمی که ماسک پیشنهاد کرده در بلندمدت ارزش این پاداشها را کاهش میدهد.
همین باعث شد تا مدیران در جلسه روز دوشنبه به این موضوع اشاره کنند. مدیران در این جلسه تلاش کردند به کارکنان اطمینان دهند خرید شرکت از سوی ماسک تاثیری بر پاداشهای سهامی آنان نمیگذارد. آگراوال به کارکنان گفت سهام آپشن آنها پس از انعقاد قرارداد به پول نقد تبدیل میشود و این روند چیزی بین سه تا ۶ ماه زمان میبرد. همچنین مزایای سال بعد کارکنان همانند قبل است و فعلاً برنامهای برای تعدیل نیرو وجود ندارد.
شین ادگت، مشاور عمومی توییتر، پیشتر در تلاش برای رفع نگرانیهای مالی کارکنان به آنها گفته بود: «هر خریدار احتمالی باید سهام کارکنان را «در حالت فعلی» نگه دارد یا یک پاداش مثلاً نقدی و معادل آن برایشان در نظر بگیرد.»
ادگت که اظهارنظراتش را پیش از نهایی شدن قرارداد بیان کرده بود تاکید داشت نظرات او با علم به یک قرارداد و اطلاعات بیشتر در این باره نیست و کارکنان نباید چنین برداشتی داشته باشند. او در پیامهایی به کارکنان این شرکت که به رویت تایمز رسیده گفت: «هدف از این نظرات آرامش خاطر و توضیح روند معمول این کارهاست و نمیتوان گفت یکی از این اتفاقات محتملتر از دیگری است.»
توییتر در سال ۲۰۲۱ دائم در حال استخدام بوده و ۶۳۰ میلیون دلار پاداش مبتنی بر سهام را برای استخدامیهای جدید هزینه کرده است. این مقدار نسبت به سال قبل (۲۰۲۰) ۳۳ درصد افزایش پیدا کرده بود. همچنین توییتر در گزارش درآمدی ماه فوریه پیشبینی کرده بود امسال چیزی بین ۹۰۰ تا ۹۲۵ میلیون دلار برای پاداش مبتنی بر سهام هزینه میکند.
اما بر اساس مستندات داخلی مربوط به تلاشهای استخدامی توییتر، کمپین ماسک باعث مشکلاتی برای جذب نیروی جدید شده است. بر اساس این مستندات، گزینههای استخدامی از برنامههای ماسک برای متحول کردن توییتر و کاهش نظارت توییتر انتقاد کردهاند.
این افراد نگراناند در صورت خصوصی شدن توییتر، سهامی که این شرکت به آنها پیشنهاد کرده ارزش خود را از دست بدهد.
بهعلاوه برخی کارکنان هم توییتر را به استعفا تهدید کردهاند. آنها گفتهاند اگر توییتر به ماسک فروخته شود از این شرکت خارج میشوند. این موضوع میتواند مشکل جذب نیرو را تشدید کند. دیگر کارکنان هم نگران تعدیل نیرو یا از دست رفتن ویزای کاری در توییتر تحت مالکیت ماسک هستند و سوالاتی در این باره از آگراوال پرسیدهاند.
بنا بر پیامهای داخلی که به رویت تایمز رسیده است، مدیران مسئول وظیفه دارند تا احتمال رد پیشنهاد شغلی به دلیل نگرانی در مورد ماسک را بررسی و تعداد آن را مشخص کنند.
سوالات کارکنان ادامه دارد. آیا ممکن است ماسک دفتر مرکزی توییتر را همانند تسلا به تگزاس منتقل کند؟ بر سر برنامههای انعطافپذیر کاری چه میآید؟ آیا ممکن است ماسک به روند کار انعطافپذیر که یکی از نکات جذاب توییتر در جذب نیروست پایان دهد؟ بالاخره ماسک همان کسی است که برای باز نگه داشتن کارخانهاش در اوایل پاندمی با مقامات کالیفرنیا جدال داشت.
سوالات و نگرانی کارکنان باعث شده تا آگراوال در صدد آرام کردن اوضاع و آرامش کارکنان برآید. او روز دوشنبه ۲۵ آوریل در یک جلسه پرسش و پاسخ به کارکنان گفت: «بیایید توییتر را مثل همیشه اداره کنیم» و افزود: «نحوه اداره شرکت، تصمیماتی که میگیریم و تغییرات مثبتی که ایجاد میکنیم بر عهده ما و تحت کنترل ماست.»
استرسی که حالا اشاره به ماسک در پی دارد، دقیقاً نقطه مقابل لبخندی است که کارکنان دو سال پیش به او هدیه دادند. اگرچه برخی کارکنان در سال ۲۰۲۰ هم ماسک را نقد میکردند، اما بیشتر آنها بادقت به توصیه او در مورد توییتر گوش دادند. او میگفت شرکت باید با متمایز کردن روباتها و جاعلان از انسانهای واقعی این پلتفرم، نظارت را تقویت کند. دورسی در مراسم ۲۰۲۰ از ماسک پرسید: «کلی میپرسم، آیا دوست داری توییتر را اداره کنی؟» کارکنان توییتر خندیدند و ماسک هم پاسخ فوری به این سوال نداد.
منبع: NYTimes