جهان در تسخیر پیامرسانهای رمزنگاری شده: از حریم خصوصی تا پیشنهاداتی برای نفوذ و نظارت دولتی
آنچه میخوانید مقالهای از اکونومیست پیرامون رمزنگاری و ورود آن به پیامرسانهای مختلف است. در…
۱۸ شهریور ۱۴۰۳
۶ اردیبهشت ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱
هیاتمدیره توییتر پیشنهاد خرید این شبکه اجتماعی از سوی ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا را در روز دوشنبه (۲۶ آوریل) پذیرفت. براساس این توافق، ایلان ماسک با پرداخت ۵۴.۲۰ دلار به ازای هر سهم و با مبلغ کل ۴۴ میلیارد دلار، صاحب توییتر و قدرتمندترین کاربر این شبکه اجتماعی شد.
به گزارش پیوست، مالکیت ماسک احتمالا باعث میشود توییتر بزرگترین بازسازی را از زمان راهاندازیاش یعنی سال ۲۰۰۶ شاهد باشد.
ایلان ماسک ثروتمندترین فرد جهان، ۴۴ میلیارد دلار برای پلتفرمی پرداخت که اخیرا مناقشه بسیاری در مورد اینکه چه سطحی از آزادی بیان باید مجاز باشد، برانگیخته است.
توییتر در بیانیهای صحت خبر فوق را تایید کرد.
براساس توافق بین ماسک و توییتر، به ازای هر سهم ۵۴.۲۰ دلار پرداخت و این شرکت خصوصی میشود. یعنی شرکت توییتر شاهد نظارت مالی کمتری بر این پلتفرم از سوی کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده آمریکا (SEC) خواهد بود و بهصورت بالقوه، میزان شفافیتش برای قانونگذاران در راستای تنظیم مقررات کاهش خواهد یافت.
ماسک خودش را کسی میخواند که بهصورت مطلق قائل به آزادی بیان است و توییتر را بهدلیل عدم بهاشتراکگذاری برخی دیدگاهها به باد انتقاد گرفته است. مثلا تئوریهای توطئه خودش در مورد درمان کووید ۱۹ که بسیار هیاهو به پا کرد از این قبیل دیدگاههاست. حالا این انتظار ایجاد شده که با حضور او، محتوا کمتر از پیش تعدیل میشود و شاید حتی دونالد ترامپ به این شبکه بازگردد. (توییتر در ششم ژانویه ۲۰۲۱ ترامپ را بهدلیل نقض خطمشیهای شرکت و تحریک به خشونت بهطور دائمی از این شبکه حذف کرد.)
قانونگذاران محافظهکار از جمله «جیم جردن» جمهوریخواه و «مارشان بلکبورن» این خرید پرهیاهو را به ماسک تبریک گفتند و به سانسور شدن دیدگاههایشان اشاره کردند. از سوی دیگر دغدغه گروههای ترقیخواه این است که توییتر تحت مالکیت ماسک، احتمالا به خشونت، آزار بیشتر و نفرتپراکنی در مورد گروههای اقلیت این پلتفرم منجر شده و آنها را از این شبکه براند.
ماسک بیش از ۸۳ میلیون کاربر در توییتر دارد و پیشتر نیز با حساب کاربری خود تغییرات بزرگی را پیشنهاد داده است. برای مثال اینکه توییتر باید امکان ویرایش را اضافه کند (که خود توییتر و کاربران ماسک از این ایده حمایت کردند). پیشنهاد دیگر او این بود که توییتر باید دسترسی عموم به الگوریتمهای این پلتفرم را ممکن کند تا تصمیمهای شرکت در مورد محتوا شفافتر شود.
ماسک پیشنهاد ناگهانی خرید توییتر را ابتدا در روز ۱۴ آوریل مطرح کرد، درست بعد از اینکه تقریبا ۱۰ درصد از سهام شرکت را در اوایل ماه خرید و به بزرگترین سهامدار بدل شد. البته بعدتر Vanguard Group سهم بیشتری را خریداری کرد.
منبع: politico