skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

دایرکت دبیت چیست و چگونه کار می‌کند؛ آشنایی با برداشت مستقیم

۶ اردیبهشت ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۹ خرداد ۱۴۰۱

دایرکت دبیت یا برداشت مستقیم چیست

در این مطلب می‌خوانید

    دایرکت دبیت یا برداشت مستقیم یک روش پرداخت هزینه‌های منظم و راهی برای پرداخت قبوض معمولی از حساب بانکی شماست.

    دایرکت دبیت چگونه کار می‌کند؟

    شما می‌توانید با امضای یک فرم دایرکت دبیت با شرکتی که می‌خواهید به آنها پرداخت کنید یک دایرکت دبیت ایجاد کنید. همچنین می‌توانید مقدار و زمان پرداخت‌ها را تنظیم کنید. یک دایرکت دبیت می‌تواند برای پرداخت به یک تاریخ خاص در هر ماه، هر سه ماه یا سالانه تعیین شود. بر اساس دستورالعمل شما، پول به‌ طور خودکار از حساب بانکی‌تان توسط شرکتی که باید به آن پرداخت کنید برداشته می‌شود.

    دایرکت دبیت برای مواردی مثل پرداخت‌های منظم (حق عضویت)، صورت‌حساب برای خدماتی که در آن پرداخت فوری نیاز نیست (مثل آژانس‌های بازاریابی و آموزشگاه‌های رانندگی)، حساب مشتریانی که یک رابطه در حال پیشرفت با بازرگانان دارند کاربرد دارد.

    دایرکت دبیت فرایند جمع‌آوری را به‌ صورت خودکار انجام و به مشتریان اجازه می‌دهد تا روش پرداخت را تسهیل کنند. عمده‌فروشان مثال خوبی از این مورد هستند.

    کسب‌وکارهایی که از دایرکت دبیت استفاده می‌کنند

    بسیاری از کسب‌وکارها می‌توانند از سرویس دایرکت دبیت یا برداشت خودکار استفاده و مبلغ خدمات خود را به‌ صورت خودکار از حساب مشتریا‌ن‌شان برداشت کنند. کسب‌وکارهای اشتراکی در اولویت استفاده از برداشت خودکار هستند، به‌ همین خاطر برخی از مردم به دایرکت دبیت سرویس پرداخت حق اشتراک می‌گویند. باشگاه‌ها، مجلات، کتابخانه‌‌ها، تامین‌کنندگان اینترنت، برنامه‌های سبک زندگی و سرویس‌های ارائه‌کننده ویدئوهای نمایش خانگی از شناخته‌شده‌ترین مشاغل آبونمان‌محور هستند.

    برداشت مستقیم برای شرکت‌های سرمایه‌گذاری، کسب‌وکارهای خدماتی، تامین‌کنندگان اینترنت،‌ شرکت‌های حمل‌ونقل،‌ سایت‌های آموزشی، تولیدکنندگان محتوا و خیریه‌ها کاربردی است.

    نت‌فلیکس یکی از مثال‌های رایج استفاده از سرویس‌های اشتراکی است. استفاده از سرویس برداشت خودکار برای این نوع پلتفرم‌ها به کاربران این امکان را می‌دهد که در هر زمانی همراه خانواده خود فیلم تماشا کنند. سرویس پخش موسیقی اسپاتیفای هم یک مثال شناخته‌شده دیگر است که از دایرکت دبیت استفاده می‌کند. در ایران نیز در شرایط فعلی برخی از VODها از جمله فیلیمو امکان فعال کردن دایرکت دبیت را برای پرداخت حق اشتراک فراهم کرده است.

    مزایای برداشت خودکار برای کسب‌وکارها

    • مشتریان وفادار: کسب‌وکارها برای وفادار کردن مشتریان خود هزینه‌های زیادی متحمل می‌شوند. در حالی که استفاده از سرویس برداشت خودکار، سبب افزایش مشتریان وفادار می‌شود،‌ بدون آنکه نیازی به هزینه‌های سرسام‌آور تبلیغات باشد. پس از چند دوره تمدید حق اشتراک خدمات برای یک کاربر، او به مشتری وفادار شما تبدیل خواهد شد.
    • کاهش هزینه‌های یادآوری: کسب‌وکارهایی که سرویس برداشت خودکار را پیاده‌سازی می‌کنند از یادآوری‌های تمدید اشتراک مشتریان خود بی‌نیازند. درست است که کسب‌وکارها پس از برداشت هزینه خدمات خود به کاربر اطلاع می‌دهند سرویس‌شان تمدید شده است،‌ اما پیش از آن نیازی به صرف هزینه‌هایی چون ایمیل،‌ پیامک یا تماس تلفنی ندارند.
    • صرفه‌جویی در وقت و منابع انسانی: برداشت خودکار علاوه بر اینکه هزینه‌های یادآوری را کاهش می‌دهد،‌ سبب صرفه‌جویی در وقت و منابع انسانی کسب‌وکارها نیز می‌شود. حجم کاری نیروهای فعال در بخش پشتیبانی کاهش می‌یابد و آنها می‌توانند با حوصله به تماس‌ها پاسخ دهند.

    مزایای برداشت خودکار برای کاربران

    • صرفه‌جویی در وقت: زمانی که یک کاربر اجازه برداشت از حساب خود را به یک کسب‌وکار می‌دهد، دیگر نگران تمدید حساب کاربری خود نخواهد بود. با این روش،‌ هر زمان که حق اشتراک یک کاربر به پایان برسد، مبلغ آن از حساب او کسر و سپس تمدید می‌شود.
    • کاهش نگرانی درباره تاخیر در پرداخت‌ها: حتی اگر از سرویس برداشت خودکار هم استفاده کنید، با نزدیک شدن به موعد پرداخت‌ها اضطرابی در درون خود احساس خواهید کرد. با این حال، این اضطراب عمق زیادی ندارد و کاربرها پس از تمدید حق اشتراک‌شان نفس راحتی می‌کشند. پرداخت‌ها با سرویس برداشت خودکار عقب نمی‌افتد.
    • پرداخت‌هایی امن و سریع: سرعت و امنیت از مهم‌ترین دستاوردهای یک شرکت خدمات پرداخت است. سرویس برداشت خودکار می‌تواند هر دو قابلیت را برای کاربران فراهم کند. برداشت خودکار یکی از امن‌ترین روش‌های پرداختی است،‌ چون اطلاعات کارت بانکی کاربران فقط یک‌ بار وارد می‌شود. بدون صدور مجوز از سوی کاربر، هیچ برداشتی انجام نمی‌شود. هر مجوز یا همان اجازه‌ای که کاربر برای برداشت از حسابش می‌دهد، سقف برداشت دارد و کسب‌وکارها نمی‌توانند مبلغی بیشتر از سقف مجاز برداشت کنند. همچنین مجوزها تعداد برداشت‌های روزانه و ماهانه مشخصی دارند،‌ در نتیجه نمی‌توان مبلغ بیشتری از آن برداشت کرد.

    گرچه روش «دایرکت دبیت» برای کاربران ایرانی هنوز چندان آشنا و ملموس نیست، اما کشورهای بسیاری در دنیا سال‌هاست در شبکه بانکی خود از این روش استفاده می‌کنند و بخش زیادی از تراکنش‌های خود را از این طریق انجام می‌دهند. آمارها نشان می‌دهد اکنون حدود ۳۰ درصد از تمامی تراکنش‌ها در دنیا با روش «دایرکت دبیت» انجام می‌شود و محبوبیت و کاربرد این روش، روزبه‌روز در حال افزایش است.

    طبق اعلام ukfinance.org.uk در کشور انگلستان تنها در سال ۲۰۱۹، تعداد ۴.۵ میلیارد تراکنش دایرکت دبیت انجام شده که ارزش این تراکنش‌ها مبلغی در حدود ۱۳۲۷ میلیارد پوند برآورد شده است. بنا بر اعلام این منبع، از هر ۱۰ انگلیسی، ۹ نفر به این روش پرداخت اعتماد دارند و برای پرداخت‌های منظم و دوره‌ای مانند پرداخت قبوض و آبونمان‌ها از آن استفاده می‌کنند.

    در عمده کشورهای دنیا در قالب کارت‌های اعتباری مانند مستر و ویزا راهکارهای جدیدی در پرداخت ایجاد شده که به توسعه اقتصادی آنها منجر شده است.

    در حال حاضر در ایران ۱۱ بانک سرویس دایرکت دبیت به روش افزایش خودکار موجودی کیف پول دیجی‌پی را پوشش می‌دهند که بانک‌های سامان، انصار، اقتصاد نوین، پست بانک، سرمایه، کشاورزی، ملت، سینا، دی، ایران زمین، و مهر ایران را شامل می‌شود.

    همچنین  برخی از کسب‌وکارهای خدماتی، تولیدکنندگان محتوا، ارائه‌کنندگان سرویس‌های اشتراکی مانند پلتفرم‌های پخش ویدئوهای نمایش خانگی، پلتفرم‌های آموزشی، اپلیکیشن‌های ارائه‌کننده رژیم غذایی، کسب‌وکارهای وام‌دهی، کسب‌وکارهای تامین مالی جمعی، سرویس‌های سرمایه‌گذاری خرد و کلان و موسسات خیریه از مشتریان سرویس برداشت خودکار وندار به شمار می‌روند.

    دارندگان حساب در بانک‌های ملت، سامان، آینده، پست‌بانک، مهر ایران، کشاورزی، اقتصاد نوین، ایران‌زمین، سرمایه، دی، انصار، سینا و مشترکان همراه‌کارت می‌توانند از خدمات برداشت خودکار یا دایرکت دبیت وندار استفاده کنند.

    علاوه بر بانک‌های ذکر‌شده، به‌ زودی بانک‌های پارسیان، ملی، پاسارگاد، شهر، بلوبانک و بانکینو به جمع بانک‌های پشتیبانی‌کننده از سرویس برداشت خودکار خواهند پیوست. همچنین کیف پول‌های آپ، سکه و ۷۲۴ نیز از خدمات برداشت خودکار پشتیبانی می‌کنند.

    https://pvst.ir/c8e

    یک دیدگاه

    1. مطلب اطلاعات اشتباه داره میده. به طور مثال من خودم توی کیف پول آپ دایرکت دبیت رو برای حساب بانک ملیم از یک سال پیش فعال کردم.

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو