وزیر ارتباطات: مدرنترین مراکز داده در مشهد افتتاح میشود
وزیر ارتباطات که به مشهد سفر کرده است، در بازدید از پروژه اَبر دولت از…
۳ آذر ۱۴۰۳
در این مطلب میخوانید
دایرکت دبیت یا برداشت مستقیم یک روش پرداخت هزینههای منظم و راهی برای پرداخت قبوض معمولی از حساب بانکی شماست.
شما میتوانید با امضای یک فرم دایرکت دبیت با شرکتی که میخواهید به آنها پرداخت کنید یک دایرکت دبیت ایجاد کنید. همچنین میتوانید مقدار و زمان پرداختها را تنظیم کنید. یک دایرکت دبیت میتواند برای پرداخت به یک تاریخ خاص در هر ماه، هر سه ماه یا سالانه تعیین شود. بر اساس دستورالعمل شما، پول به طور خودکار از حساب بانکیتان توسط شرکتی که باید به آن پرداخت کنید برداشته میشود.
دایرکت دبیت برای مواردی مثل پرداختهای منظم (حق عضویت)، صورتحساب برای خدماتی که در آن پرداخت فوری نیاز نیست (مثل آژانسهای بازاریابی و آموزشگاههای رانندگی)، حساب مشتریانی که یک رابطه در حال پیشرفت با بازرگانان دارند کاربرد دارد.
دایرکت دبیت فرایند جمعآوری را به صورت خودکار انجام و به مشتریان اجازه میدهد تا روش پرداخت را تسهیل کنند. عمدهفروشان مثال خوبی از این مورد هستند.
بسیاری از کسبوکارها میتوانند از سرویس دایرکت دبیت یا برداشت خودکار استفاده و مبلغ خدمات خود را به صورت خودکار از حساب مشتریانشان برداشت کنند. کسبوکارهای اشتراکی در اولویت استفاده از برداشت خودکار هستند، به همین خاطر برخی از مردم به دایرکت دبیت سرویس پرداخت حق اشتراک میگویند. باشگاهها، مجلات، کتابخانهها، تامینکنندگان اینترنت، برنامههای سبک زندگی و سرویسهای ارائهکننده ویدئوهای نمایش خانگی از شناختهشدهترین مشاغل آبونمانمحور هستند.
برداشت مستقیم برای شرکتهای سرمایهگذاری، کسبوکارهای خدماتی، تامینکنندگان اینترنت، شرکتهای حملونقل، سایتهای آموزشی، تولیدکنندگان محتوا و خیریهها کاربردی است.
نتفلیکس یکی از مثالهای رایج استفاده از سرویسهای اشتراکی است. استفاده از سرویس برداشت خودکار برای این نوع پلتفرمها به کاربران این امکان را میدهد که در هر زمانی همراه خانواده خود فیلم تماشا کنند. سرویس پخش موسیقی اسپاتیفای هم یک مثال شناختهشده دیگر است که از دایرکت دبیت استفاده میکند. در ایران نیز در شرایط فعلی برخی از VODها از جمله فیلیمو امکان فعال کردن دایرکت دبیت را برای پرداخت حق اشتراک فراهم کرده است.
گرچه روش «دایرکت دبیت» برای کاربران ایرانی هنوز چندان آشنا و ملموس نیست، اما کشورهای بسیاری در دنیا سالهاست در شبکه بانکی خود از این روش استفاده میکنند و بخش زیادی از تراکنشهای خود را از این طریق انجام میدهند. آمارها نشان میدهد اکنون حدود ۳۰ درصد از تمامی تراکنشها در دنیا با روش «دایرکت دبیت» انجام میشود و محبوبیت و کاربرد این روش، روزبهروز در حال افزایش است.
طبق اعلام ukfinance.org.uk در کشور انگلستان تنها در سال ۲۰۱۹، تعداد ۴.۵ میلیارد تراکنش دایرکت دبیت انجام شده که ارزش این تراکنشها مبلغی در حدود ۱۳۲۷ میلیارد پوند برآورد شده است. بنا بر اعلام این منبع، از هر ۱۰ انگلیسی، ۹ نفر به این روش پرداخت اعتماد دارند و برای پرداختهای منظم و دورهای مانند پرداخت قبوض و آبونمانها از آن استفاده میکنند.
در عمده کشورهای دنیا در قالب کارتهای اعتباری مانند مستر و ویزا راهکارهای جدیدی در پرداخت ایجاد شده که به توسعه اقتصادی آنها منجر شده است.
در حال حاضر در ایران ۱۱ بانک سرویس دایرکت دبیت به روش افزایش خودکار موجودی کیف پول دیجیپی را پوشش میدهند که بانکهای سامان، انصار، اقتصاد نوین، پست بانک، سرمایه، کشاورزی، ملت، سینا، دی، ایران زمین، و مهر ایران را شامل میشود.
همچنین برخی از کسبوکارهای خدماتی، تولیدکنندگان محتوا، ارائهکنندگان سرویسهای اشتراکی مانند پلتفرمهای پخش ویدئوهای نمایش خانگی، پلتفرمهای آموزشی، اپلیکیشنهای ارائهکننده رژیم غذایی، کسبوکارهای وامدهی، کسبوکارهای تامین مالی جمعی، سرویسهای سرمایهگذاری خرد و کلان و موسسات خیریه از مشتریان سرویس برداشت خودکار وندار به شمار میروند.
دارندگان حساب در بانکهای ملت، سامان، آینده، پستبانک، مهر ایران، کشاورزی، اقتصاد نوین، ایرانزمین، سرمایه، دی، انصار، سینا و مشترکان همراهکارت میتوانند از خدمات برداشت خودکار یا دایرکت دبیت وندار استفاده کنند.
علاوه بر بانکهای ذکرشده، به زودی بانکهای پارسیان، ملی، پاسارگاد، شهر، بلوبانک و بانکینو به جمع بانکهای پشتیبانیکننده از سرویس برداشت خودکار خواهند پیوست. همچنین کیف پولهای آپ، سکه و ۷۲۴ نیز از خدمات برداشت خودکار پشتیبانی میکنند.
مطلب اطلاعات اشتباه داره میده. به طور مثال من خودم توی کیف پول آپ دایرکت دبیت رو برای حساب بانک ملیم از یک سال پیش فعال کردم.