رئیس قوه قضائیه: فضای مجازی در هیچ کشوری به صورت آزاد و رها نیست
رئیس قوه قضائیه، کاهش محدودیتهای برخی از شبکههای اجتماعی که برای ملت و کشور شامل…
۲۹ آبان ۱۴۰۳
۴ اردیبهشت ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۵ اردیبهشت ۱۴۰۱
فعالان حوزه اینترنت ثابت توسعه ۲۰ میلیون پورت را یک توهم و آرزویی محال میدانند و بر این باورند که حتی در خوشبینانهترین حالت ممکن نیز موانع موجود اجازه واقعی شدن این عدد را نخواهند داد.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانهای تهران، احمدرضا نخجوانی مدیرعامل گروه شرکتهای شاتل در جلسهای که با حضور نمایندگان اپراتورهای ثابت به منظور بررسی چالشها و مشکلات اپراتورهای اینترنت ثابت و افزایش تعرفه اینترنت در سازمان نظام صنفی رایانهای برگزاری شد، افزایش ۲۰ میلیون پورت در سه سال آینده را غیرواقعبینانه دانست و گفت: «طرح این موضوع در بازاری که کل ارتباطات ثابت آن به ۱۰ میلیون پورت نمیرسد، بیشتر به یک شوخی میماند.»
او در ادامه از فرایند تصمیمگیری درباره تصویب طرحهای توسعه شبکه فیبرنوری در فاصله زمانی کوتاه انتقاد کرد.
بهروز نصراللهی مدیر دفتر مدیرعامل آسیاتک با اشاره به اینکه تعرفه اینترنت ثابت از سال ۹۲ تا ۹۶ روندی صعودی را طی کرده و از سال ۹۶ تاکنون بدون تغییر مانده است گفت: «این در حالی است که هزینههای زنجیره تامین خدمات در این سالها همواره صعودی بوده است. این رویکرد وزارت ارتباطات در چند سال اخیر منجر به کوچکتر شدن بازار ارتباطات ثابت و عدم بازگشت سرمایه در توسعه ارتباطات و تغییر نسل شده است به نحوی که امروز سازمان به دنبال توسعه ارتباطات ثابت از طریق اپراتورهای تلفن همراه است.»
او ادامه داد: «تغییر نکردن این مصوبه در طول این سالها و افزوده شدن انتظارات مردم هر روز کار را برای فعالان حوزه IT سختتر کرده است. با چه امیدی و چه پشتیبانیای قرار است به سرمایهگذاری فکر کنیم؟»
جهانگیر آقازاده عضو هیات مدیره فناپ تلکام در ادامه این جلسه توضیح داد: «افزایش ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری در کشور یک کار غیرمنطقی است و تمام صاحبنظران این حوزه همنظر هستند. برای بررسی بیشتر این طرح باید جلسات کارشناسی دقیق و میزگردهای علمی برگزار شود تا از همه زوایا مورد ارزیابی قرار گیرد.»
او با بیان این مطلب که طرحهای غیرعلمی و غیرتخصصی صرفاً هزینههای گزاف به کشور وارد میکنند گفت: «قبلا هم اعلام شده بود که ظرف چند ماه به ۱۰ درصد باقیمانده روستاهای کشور هم اینترنت پرسرعت خواهد رسید اما آیا واقعاً مطالعهای شد که این روستاها امکان این مهم را دارند؟ در همه جای دنیا نقاطی از کشور است که امکان انتقال شبکه زمینی اینترنت و فیبر نوری را ندارند. به نظر می رسد تامین زیر ساختهایی چون راه و برق هنوز در برخی روستاهای دور افتاده و صعب العبور کشور نسبت به اینترنت پر سرعت در اولویت باشد.»
او ادامه داد: «اگر مداخله دولتی در موضوع تعرفهگذاری کاهش پیدا کند و تعرفهگذاری توسط بازار انجام شود هم کیفیت قابل قبول میشود هم نوع خدماتی که عرضه میشود.»
حسین ریاضی رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران نیز در این نشست با یادآوری این نکته که آخرین نوسازی در شبکه با دلار سه هزار تومانی انجام شده است گفت: «در حال حاضر کسی توان نوسازی این شبکه را ندارد. وظیفه سنگینی در انجمنهای صنفی داریم تا روشنگری کنیم و جامعه را نسبت به ضرورت نوسازی شبکه اینترنت کشور حساس کنیم. مردم وقتی واقعیتها را بدانند حتماً همراهی میکنند.»
او تاکید کرد: «دولت قطعاً بدون این روشنگریها نسبت به اخذ تصمیماتی برای مردم اقدام میکند و ما در این زمینه نباید کوتاهی صنفی داشته باشیم. اگر به مردم توضیح دهیم که عدم نوسازی شبکه چه خطر بزرگی برای زندگی آنها در عصر دیجیتالی دارد قطعاً با ما همراه خواهند شد.»
ریاضی ادامه داد: «۹۰ درصد مردم مصرف اینترنت معمول و اندکی دارند و تنها ۱۰ درصد از محل اینترنت به کسبوکار مشغولاند و افزایش هزینهها در زندگی آنها تاثیری ندارد.»
در ادامه این نشست علیرضا کشاورز جمشیدیان دبیر سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران نیز از همکاران خود خواست تا با تشکیل دبیرخانهای مشترک بین تشکلها زمینه اطلاعرسانی دقیق در حوزه فعالیتهای خود و موضوعات حساس پیش رو را فراهم کنند.
او افزود: «اگر بحث افزایش قیمت را به صورت عریان مطرح کنیم محکوم به شکست خواهیم بود. باید برای موفقیت در این بخش از تجارب تشکلهای دیگر بهرهمند شویم و موضوع افزایش تعرفهها را پیش ببریم. برای مثال باید یا به سمت هوشمندسازی قیمتها برویم یا عادلانه کردن آن. اتفاقی که در حوزه افزایش حملونقل درونشهری افتاد و با پذیرش مردم هم روبهرو شد.»
در انتهای این جلسه، حسین اسلامی رئیس هیات مدیره نصر تهران بر تداوم نشستهای مشترک و رایزنی با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، شهرداری و توانیر تاکید کرد.