skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مدارس اجازه برگزاری کلاس آنلاین روی پلتفرم شاد ندارند

۲۷ فروردین ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱

شبکه شاد

وزارت آموزش و پرورش با ابلاغ بخشنامه‌ای به تمامی مدارس کشور، آموزش از طریق پلتفرم‌های آنلاین آموزشی از قبیل شاد یا واتساپ‌ را ممنوع کرده است.

به گزارش پیوست، این دستورالعمل به منظور حضوری شدن مدارس، از سوی آموزش و پرورش با هماهنگی ستاد کرونا تنظیم و ابلاغ شده است. در این دستورالعمل تاکید شده است از پلتفرم شاد و سایر بسترهای آنلاین فقط می‌توانند به عنوان ابزار مکمل تربیت و آموزش بهره‌برداری شود.

شبکه اجتماعی دانش‌آموزان که به اختصار «شاد» نامیده می‌شود طی توافقنامه‌ای میان همراه اول و وزارت آموزش و پرورش توسط توسط همراه اول در فروردین ماه ۹۹ ایجاد شد، در آن زمان روبیکا به عنوان زیرساخت این پلتفرم انتخاب شد. انتخاب روبیکا برای ارائه پلتفرم آموزش مجازی مدارس، موجب انتقاد پیام‌رسان‌های داخلی شد که از زمان شیوع کرونا در کشور وارد مذاکره با آموزش و پرورش شده بودند تا بتوانند خود را برای نیازهای آموزشی آماده کنند؛ مورد انتقاد قرار گرفت اما به تدریج تبدیل به عنوان اصلی‌ترین زیرساخت آموزش و پرورش برای آموزش آنلاین شد. حال پس از تقریبا ۲ سال و زمانی که به‌نظر می‌رسید به بلوغ نسبی رسیده و معلمان و دانش‌آموزان به آن عادت کرده‌اند به دلیل حضوری شدن مدارس کنار گذاشته شد.

هر چند در دستوالعمل اشاره شده که مدارس می‌توانند از این ابزار به عنوان ابزار مکمل استفاده کنند اما به صورت شفاهی از معلم‌ها خواسته شده است که هیچکدام از کلاس‌های درسی خود را روی این پلتفرم بارگزاری نکنند حتی کلاس‌های آموزش تکمیلی مانند زبان.

در این دستورالعمل اجازه داده شده است که دانش‌آموزان مبتلا به کرونا یا دارای علائم ابتلا به این ویروس یا داشتن بیماری زمینه‌ای با تایید پزشک و رضایت والدین از بستر شاد برای آموزش استفاده کنند. اما استفاده از این بستر زمانی امکان‌پذیر است که آموزگاران اجازه ضبط کلاس‌های درس خود و بارگزاری آن روی شاد را داشته باشند این درحالی است که در عمل معلم‌ها اجازه استفاده از این بستر را ندارند. از همین رو دانش‌آموزانی که نمی‌توانند در کلاس‌ها حضور پیدا کنند باید از کلاس‌هایی که سال گذشته آپلود شده است استفاده کنند.

هزینه راه‌اندازی زیرساخت پلتفرم شاد و توسعه آن تا کنون از سوی همراه اول تامین شده است و اپراتورها نیز برای اینکه بتوانند برای همه افراد امکان دسترسی ساده‌تر و ارزان‌تر به تحصیل را فراهم کنند پهنای باند استفاده از این شبکه را رایگان اعلام کردند از همین روست که وزارت آموزش و پرورش بارها اعلام کرده است ایجاد این پلتفرم هزینه‌ای برای این وزارتخانه نداشته است. شاید هزینه‌بر نبودن راه‌اندازی این پلتفرم برای وزارت آموزش و پرورش موجب شده تا به سادگی تصمیم به کنار گذاشتن آن بگیرد بدون اینکه برنامه‌ای برای استفاده بهتر از آن تعریف کند.

مدیرعامل فنی شبکه شاد به پایگاه خبری دولت اعلام کرده است که شبکه ارتباطی معلمان، اولیا و دانش‌آموزان در شبکه شاد ایجاد می‌شود و زیرساخت تحقق این امر در حال آماده‌سازی است.  علی کاظم‌زاده درباره فعالیت شبکه شاد بعد از بازگشایی حضوری مدارس گفت: شبکه شاد بعد از بازگشایی حضوری مدارس از بین نمی‌رود و به عنوان یک دستیار در کنار نظام آموزشی کشور حضور خواهد داشت. او ادامه داد: پیگیر هستیم شبکه ارتباطی معلمان، اولیا و دانش‌آموزان را در شبکه شاد ایجاد کنیم زیرساخت تحقق این امر در حال آماده‌سازی است تا شاد بتواند به عنوان شبکه ارتباطی مورد استفاده قرار گیرد.

او ادامه داد: در شاد بخش خدمات افزوده ایجاد شده که این خدمات از سوی شرکت‌های خصوصی و دولتی ارئه می‌شود؛ در حوزه آموزش است و مخاطب آنان دانش‌آموزان هستند. شرکت‌ها تا ۳۱ فروردین‌ماه می‌توانند فعالیت‌ها را در شبکه شاد برای استفاده دانش‌آموزان عرضه کنند.

https://pvst.ir/c6d

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو