skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

توییتر قرص سمی را بلعید؛ راه‌های دیگری که برای مقابله با ماسک وجود داشت

۲۷ فروردین ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

در این مطلب می‌خوانید

    پیشنهاد ۴۳ میلیارد دلاری ایلان ماسک برای خرید توییتر یکی اتفاقات قابل پیش‌بینی و در عین حال «غیرمنتظره» تاریخ معاصر است. پس از آنکه ماسک ابتدا برای پیوستن به هیات مدیره توییتر اعلام آمادگی و سپس از پیوستن به آن صرف‌نظر کرد، پاراگ آگراوال، مدیرعامل توییتر در مورد «حواشی پیش رو» به سرمایه‌گذاران هشدار داد و تحلیلگران هم به نظاره این ماجرا نشسته‌اند.

    به گزارش پیوست، به نقل از مجله فست‌کامپانی، پیشنهاد ایلان ماسک برای خرید توییتر مسلماً پیش‌بینی نشده بود اما سوپرایز انتشار آن خبر نتوانست از اتفاقات عجیب بعدش جلوگیری کند. تکلیف سهامداران توییتر مشخص نیست. سهام این شرکت در روند پیش از بازار پنجشنبه به اوج ۴۸ دلار در ازای هر سهم رسید اما روز بعد از آن یعنی جمعه ۱۵ آوریل را با رکودی ۱.۷ درصدی و با قیمت ۴۵ دلار در ازای هر سهم به پایان رساند. تحلیلگران هم نظرات ضد و نقیضی دارند. جین مانستر از صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه لوپ (loup) در مصاحبه با CNBC گفت: «این [خرید] احتمالاً نهایی می‌شود» و بن لیدلر، استراتژی‌پرداز بازارهای جهانی ایتورو (eToro)، به رویترز گفت: «این اتفاق به جدال قدرتی بین [آگراوال و ماسک] منتهی می‌شود.»

    حتی کارآفرینانی مثل مارک کوبان هم ساکت نبودند. کوبان می‌گوید: «به نظر من توییتر با تمام وجود برای جلوگیری از فروش تلاش می‌کند. سعی می‌کنند از یک دوست بخواهند وارد عمل شود و سهام ایلان را بخرد و او را کنار بگذارد.»

    حتی ماسک هم چنان مصمم نیست. او در مراسم TED عصر پنجشنبه گفت: «مطمئن نیستم توان خریدش را داشته باشم.» او همچنین به شکلی مبهم از یک طرح ثانویه‌ای گفت که اگر خرید به نتیجه نرسد، به سراغش خواهد رفت اما توضیح بیشتری در این خصوص نداد.

    فارغ از جدیت ماسک در پیشنهادش، این اقدام، توییتر را به حرکت وا داشته چرا که اگر بخواهد ماسک را کنار بزند، با چند گزینه روبه‌روست که یکی از آنها حتما رد پیشنهاد ماسک خواهد بود.

    قرص سم

    قرص سم، یکی از معروف‌ترین روش‌های مقابله با سلطه خرید قدرتمندان بازار است. این روش بحث‌برانگیز که اولین بار در سال ۱۹۸۲ استفاده شد، سهام‌ را رقیق می‌کند و در نتیجه مالکیت سهامدار در شرکت به اندازه‌ای کاهش پیدا می‌کند که فرد امکان خرید را از دست می‌دهد یا برای خرید باید خیلی بیشتر از آنچه انتظار می‌رفت هزینه کند.

    متاسفانه، این ناامیدی تنها محدود به خریدار نیست؛ سهام دیگر سهامداران هم کمرنگ می‌شود و چنین وضعیتی معمولاً باعث هراس سرمایه‌گذاران سازمانی خواهد شد.

    البته قرص‌های سم دیگری هم وجود دارد. «قرص تعویض» به شرکت اجازه می‌دهد تا سهام‌ متعلق به سهامداران را انتخاب کرده و آنچه را می‌خواهد به آنها اختصاص دهد (البته از آنجا که ماسک در حال حاضر سهامدار عمده محسوب می‌شود، فایده‌ای برای توییتر نخواهد داشت). «قرص تعویض» به سهامداران اجازه می‌دهد که سهام‌های فرد پیشنهاددهنده یا همان خریدار را با تخفیف خریداری کنند. نت‌فلیکس در سال ۲۰۱۲ از این روش در مقابل کارل ایکان استفاده کرد

    به گزارش روزنامه وال‌استریت، توییتر برای مقابله با اقدام ماسک به طرح «قرص سمی» روی آورده و هیات مدیره روز جمعه این طرح را تصویب کرده‌اند و بر اساس این طرح دارایی سهامداران جدید به واسطه تخفیف سهامی کمرنگ می‌شود.

    پذیرش درخواست‌ها

    برخی شرکت‌ها برای جلوگیری از پیشنهادهای خرید، درخواست‌‌های فرد را می‌پذیرند. در این مورد این درخواست‌ها ممکن است شامل دکمه ادیت پیشنهادی ماسک، حذف تبلیغات روی توییتر بلو، پذیرش دوج‌کوین و حذف روبات‌های اسپم کریپتو باشد. در واقع در این روش، شرکت برای جلوگیری از نهایی شدن خرید، درخواست‌های فرد را برآورده می‌کند. البته که دیگر برای این استراتژی دیر شده و توییتر هم روش مقابله خود را انتخاب کرده است و با توجه به رفتار دمدمی مزاجی که از ماسک شاهد بوده‌ایم، به نظر نمی‌رسد این استراتژی گزینه مناسبی برای توییتر باشد.

    شوالیه سفید

    به گفته ماسک، این پیشنهاد «اولین و آخرین» پیشنهاد اوست و قصد افزایش آن را ندارد. صرف‌ نظر از  اینکه آیا این حرف ماسک حقیقت دارد یا خیر، هیات مدیره توییتر می‌تواند به دنبال خریدار دیگری باشد که با ذهنیت هیات مدیره همخوانی بیشتری دارد.

    اما پیدا کردن شخصی که بتواند ۴۳ میلیارد دلار برای توییتر هزینه کند و در عین حال به برنامه‌های شرکت احترام بگذارد بسیار دشوار است.

    استفاده از «گرین‌میل» (GreenMail)

    ماسک ۹.۲ درصد از سهام توییتر را در اختیار دارد اما شرکت می‌تواند این سهام را در ازای یک سود بازخرید کند. این کار اقدام خرید را منتفی می‌کند اما به شدت هزینه‌بر است و به دلیل موضوعی به نام مالیات بر درآمد، گزینه مناسبی برای بسیاری از شرکت‌ها نیست. از سوی دیگر تضمینی وجود ندارد که ماسک برای فروش اقدام کند. با این حال از آنجا که بازخرید با قیمت بیشتری انجام می‌شود، شاید ماسک برای فروش وسوسه شود.  

    منبع: Fascompany، WSJ

    https://pvst.ir/c6f

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو