متا مجوز استفاده از هوش مصنوعی برای اهداف نظامی آمریکا را صادر کرد
متا روز دوشنبه اعلام کرد که آژانسهای دولتی آمریکا و پیمانکاران حوزه امنیت ملی میتوانند…
۱۵ آبان ۱۴۰۳
۲۸ اسفند ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱ فروردین ۱۴۰۱
در این مطلب میخوانید
شرکتها در بحبوحه همهگیری و جنگ اخیر اوکراین و روسیه تصمیم گرفتهاند در مورد منابع تامین و عرضه خود تجدیدنظر کنند و دیگر واگذاری تولید را رویکرد و گزینه مناسبی در مسیر پرپیچوخم جهان نمیدانند.
به گزارش پیوست، به نقل از تکنیوز، نتیجه این تغییر رویکرد، سازوکار جالبی است که با وجود افزایش قیمتها در مقایسه با گذشته، قیمت نهایی را نسبت به آنچه در حال حاضر شاهد هستیم کاهش میدهد و زنجیره عرضه مستحکمتری خواهیم داشت.
در این متن قصد داریم مجموعهای از این تغییرات پشت پرده را بررسی کنیم.
روند گذار از موتورهای احتراق داخلی (ICE) به آرامی پیش میرفت و پیشبینی میشد خودروهای الکتریکی از سال ۲۰۳۰ تا ۲۰۳۵ سهم حداکثری بازار خودرو را از آن خود کنند. اما افزایش حجم تقاضا پس از همهگیری و سپس جنگ روسیه با اوکراین، قیمت سوخت را به شدت افزایش داد.
این موضوع باعث شد صاحبان خودروهای الکتریکی در شبکههای اجتماعی از پیشدستی هوشمندانهشان بگویند و اقدام زودهنگام خود را تحسین کنند.
وقتی قیمت سوخت یک محصول افزایش مییابد، مردم سریعتر تغییر میکنند و حالا به نظر میرسد به لطف قیمت بالای سوخت که هنوز هم روند رشد آن ادامه دارد، افراد بیشتری به فکر خودرو الکتریکی افتادهاند.
اما متاسفانه خودروهای الکتریکی عمدتاً به صورت پیشپرداخت و سفارشی عرضه میشوند و خودروسازانی مثل ریویان (Rivian) و ژنرال موتورز صفی طولانی برای سفارش یا حتی پرداخت هزینه خودرو دارند. اگر شرکتهای سازنده خودروهای الکتریکی بتوانند ظرفیت تولید خود را افزایش دهند، احتمالاً از این شرایط سود زیادی میبرند. با این حال مشکلات زنجیره عرضه که هر روز هم وخیمتر میشود جلوی این تغییرات را گرفتهاند.
یکی از مشکلات اصلی اوکراین و دیگر کشورهایی که سلاح روسی دارند دسترسی به قطعات این سلاحهاست. در دورانی که روسیه درگیر جنگ است بدون شک این کشورها وضعیت بدی پیدا میکنند و علاوه بر آن باید بر تحریمها نیز فائق آیند؛ این در صورتی است که روسیه نقطهضعف محرمانهای در این سلاحها قرار نداده باشد. در نتیجه، انتظار میرود تقاضا برای سلاحهای روسیه به شدت کاهش یابد.
روسیه تولیدکننده اصلی تیتانیوم است. این فلز سبک یکی از مواد پرکاربرد صنعت هواپیماسازی است و تولید آن تقریباً در انحصار روسیه قرار دارد. از سوی دیگر اوکراین هم سازنده بسیاری از مدارهای یکپارچه با کاربرد خاص (ASIC) است. این مدارها در ابزارهای متعددی مثل پرینترها و دستگاههای اینترنت اشیا کاربرد دارند. جنگ باعث شده تا خرید هر دوی این اقلام بسیار دشوار شود.
در نتیجه خریداران باید برای مواردی که از روسیه و اوکراین تهیه میکردند به دنبال منبع دیگری باشند و حتی در صورت پایان جنگ، تضمینی برای پایان تحریمهای روسیه وجود ندارد و باید دید که آیا اوکراین میتواند با سرعت کافی زیرساخت خود را بازسازی کند و پاسخگوی بازار باشد.
در همین راستا، شرکتهایی مثل اینتل به دنبال افزایش ظرفیت تولید در آمریکا و تغییر منابع خود هستند. هدف یافتن جایگزین برای کشورهایی است که احتمال تنش یا مشکلات دولتی در آنها زیاد است. از سوی دیگر بهتر است منابع دورافتاده به منابع داخلی و مطمئن تبدیل شوند.
از آنجا که کشورهای زیادی در خطر تنش و ناامنی قرار دارند، بسیاری در صدد افزایش سرمایهگذاری و همکاریهای جدید هستند تا از این مشکلات احتمالی در امان باشند.
تایوان که از لحاظ مشکلات لجستیک کمتر مرکز توجه بود، حالا به لطف جنگ اوکراین و روسیه در مرکز توجه قرار گرفته و دولتها به پیامدهای رخ دادن چنین اتفاقی در این کشور میاندیشند.
به دلیل وابستگی بسیاری از کشورها به تولیدات تایوان، تمام جوانب حفاظت از این کشور تحت نظر قرار دارد و احتمال حمله چین به تایوان بیشتر از همیشه اهمیت پیدا کرده است. از سوی دیگر کرهجنوبی نیز تحتتاثیر تنشها و مشکلات موجود با کرهشمالی قرار میگیرد و نگرانیها در این رابطه نیز افزایش یافته است.
تنش و تغییر در این کشورها تنها یک احتمال است اما مسلماً روابط بینالمللی به سرعت در حال تغییر است و پشتیبانی از استقلال تایوان و کرهجنوبی بیشتر از همیشه اهمیت پیدا میکند.
یکی از موارد تعجببرانگیز تنش اوکراین و روسیه عملکرد بهینه اسلحههای پهپادی و قابل حمل در مقابله با برتری هوا و زمین روسیه است. به نظر میرسد جهان در حال حرکت به سمت اسلحههایی است که نحوه استفاده، یادگیری و شلیک سادهای دارند.
اگر نتوانید از هواپیمای میلیارد دلاری استفاده کنید، وجود آن چه سودی دارد. بسیاری از تجهیزات و اسلحههای پیشرفته و بسیار گرانقیمت آمریکا در این جنگ کاربردی نداشتند و سیستمهای نظامی بدون استفاده یا غیرقابل استفاده تنها اتلاف هزینه محسوب میشوند.
انتظار میرود اسلحههای قابل حمل نفری در آینده جایگزین سیستمها و ابزارهای گرانقیمت شوند. یکی از دلایل این پیشبینی یادگیری و کاربری سخت این سیستمهاست. با نگاهی به گذشته نیز میتوانید مثالی از این تغییرات را مشاهده کنید. بیشتر کشتیهای جنگی پس از جنگ جهانی دوم بلااستفاده ماندند و احتمال میرود تانکها و خیلی از هواپیماها هم به همین سرنوشت دچار شوند و اسلحههای سبک و قابل حمل جای آنها را بگیرند.
هیچگاه لزوم وجود شبکهای همچون شبکه ارتباطات بلکبری به این اندازه احساس نمیشد. اما متاسفانه این شبکه از بین رفت و حالا کمبود آن حس میشود.
در حال حاضر استارلینک برای پر کردن این خلأ وارد عمل شده اما اینترنت استارلینک به سادگی قابل حمل نیست و نمیتواند پاسخگوی نیاز ارتش اوکراین یا نیروهای داوطلب باشد. از سوی دیگر ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیساکس، در مورد امنیت استفاده از این تجهیزات در این مناطق هشدار داده است.
با این حال مطلوب است مشکل فعلی را در آینده با یک تکنولوژی ماهوارهای امنتر رفع کنیم. این تکنولوژی در مناطقی که احتمال جنگ دارند اهمیت زیادی خواهد داشت و در حال حاضر همه نگران جنگ هستند.
بهعلاوه، به روشنی ضرورت ساخت یک تکنولوژی شبکه مش (شبکههایی که با گیرنده و فرستندههای متصل به هم، اطلاعات را از نقطهای به نطقه دیگر تا مقصد منتقل میکنند) احساس میشود. در صورت ایجاد چنین شبکهای، داوطلبان و نیروهای اورژانسی میتوانند در صورت نابودی شبکههای ارتباطی هم به کار خود ادامه دهند. سیستم مش میتواند همان قابلیتی را که بلکبری در زمینه اطلاعرسانی امن و مطمئن گروههای انسانی ارائه میکرد برای عملیاتهای جنگی و امدادی ارائه کند.
قبل از اولین جنگ جهانی، هواپیما شوخیای بیش به حساب نمیآمد. اما در پایان جنگ جهانی دوم، ما شاهد جت و تجهیزات پیشرفته مختلفی از جمله انرژی هستهای و موشک بودیم که تا دههها بعد به پیشرفت خود ادامه دادند.
جنگها به تغییر منتهی میشوند و این جنگ هم بر ماهیت و مکان تولید جنگافزارها تاثیر مشابهی خواهد گذاشت. به نظر میرسد حاصل این جنگ گذار به سمت خودروهای الکتریکی و سلاحهای جدید با تمرکز بر سلاحهای حملشدنی باشد. سلاحهای جدید باید به گونهای ساده و آسان باشند و از راه دور و خودکار بتوان از آنها استفاده کرد.
با اینکه تاثیر این تغییرات سالها بعد به طور کامل نمایان میشود اما آنچه مسلم است تاثیر پررنگ آنها بر جهان است.
منبع: Technewsworld