اپل اپلیکیشن فروشگاهی ویژه هند راهاندازی میکند؛ تلاش برای جبران رکود بازار چین
سازنده آیفون برای افزایش نفوذ در پرجمعیتترین بازار جهان یک اپلیکیشن فروشگاهی ویژه Apple Store…
۲۸ دی ۱۴۰۳
۲۵ اسفند ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۷ دقیقه
خرید گوشی تلفن همراه برای یک کارمند با حقوق پایه وزارت کار، در سالهای نهچندان دور با پسانداز یکی دو ماهه یا عیدی آخر سال ممکن بود؛ اما حالا استارتآپهای فینتکی برای خرید گوشی تلفن همراه، وام میدهند و بخش جدیدی به جوایز و قرعهکشی شرکتها با نام کمکهزینه خرید گوشی موبایل اضافه شده است. در چنین شرایط عجیبی، سعی کردیم مدلهای مختلفی از گوشیهای موبایل در رنج قیمت سه میلیون تومان تا بیش از ۳۰ میلیون تومان را به شما معرفی کنیم.
به گزارش پیوست، معمولاً روزهای پایانی سال فرصت مناسبی برای خرید تجهیزات الکترونیکی جدید است. یکی از مرسومترین گزینهها برای عموم مردم، خرید گوشی موبایل است. در مطلب پیش رو، در ردههای مختلف قیمتی هر رده سه مدل، از قیمت پایه سه میلیون تا بیش از ۳۰ میلیون تومان، گوشیهای هوشمند و مناسب را معرفی میکنیم. در نظر داشته باشید، به دلیل نزدیکی به عید نوروز، افزایش تقاضا و همچنین نوسانات قیمت ارز، قیمتها حتی در طول روز هم متغیر هستند. این مطلب در تاریخ ۲۴ اسفند تهیه شده است.
معمولاً خرید یک گوشی پایینرده سختتر از خرید گوشی پرچمدار است. گوشیهای پرچمدار، هر چقدر هم که با یکدیگر متفاوت باشند، در نهایت همه نیازهای اولیه و بسیاری از نیازهای جانبی کاربران را برطرف میکنند. اما گوشیهای پایینرده، به دلیل پایین نگه داشتن قیمت، مشخصات و امکانات خیلی محدودی دارند. همین موضوع باعث میشود انتخاب بین آنها کار سختتری باشد چراکه باید محصولی را انتخاب کنید که دقیقاً نیاز مورد نظر شما را برآورده کند. در حال حاضر گوشیهایی که در زیر سه میلیون تومان قیمت دارند همگی دارای حافظه رم چهار گیگابایت یا کمتر هستند. نمایشگر آنها از نوع LCD معمولی است و دوربینی در حد رفع نیازهای اولیه کاربر روی گوشی قرار گرفته است. در میان گوشیهای پایینرده فعلی بازار ایران، گوشیهای گلکسی A02، شیائومی پوکو C3 و شیائومی Redmi 9i Sport گزینههای معقول و قابل قبولی هستند.
هر سه این گوشیها نمایشگری از نوع LCD با بیشینه روشنایی ۴۰۰ نیت دارند. پردازنده Redmi 9i Sport مدیاتک MT6762G ۱۲ نانومتری است در حالی که پردازنده A02 سامسونگ، مدیاتک MT6739W ۲۸ نانومتری است. پوکو C3 هم به پردازنده مدیاتک MT6765G مجهز است. پس در بخش پردازنده پوکو C3 قویتر از دو گزینه دیگر است اما در نهایت، هر سه پردازندهای ضعیف و بسیار معمولی دارند. بیشینه مقدار حافظه رم هر سه نسخه چهار گیگیابایت است و پیشنهاد میشود نسخههای چهار گیگیابایتی این گوشیها را تهیه کنید. باتری هر سه این گوشیها هم پنج هزار میلیآمپرساعت و دوربین اصلی آنها ۱۳ مگاپیکسلی است. مشخصات کامل این گوشیها را در جدول زیر مشاهده میکنید.
حالا که از مرز سه میلیون تومان رد شدیم، اوضاع مشخصات گوشیها کمی بهتر میشود. گوشیهایی که در رنج سه میلیون تا ۶ میلیون تومان هستند در دسته میانردهها قرار میگیرند. اوضاع گوشیهای میانرده در سالهای اخیر به مراتب بهتر شده است. گوشیهای میانرده در سالهای قبل کمی حافظه رم و نمایشگر بهتری داشتند اما رفتهرفته دوربینهای مناسب و باکیفیت به این سری از گوشیها راه پیدا کرد و حالا هم نمایشگرهای ۹۰ یا ۱۲۰ هرتزی بخشی از مشخصات این گوشیها شدهاند. البته این مشخصات مختص گوشیهای چینی است و برندهای دیگر و مشخصاً گوشیهای میانرده سامسونگ، حداقل روی کاغذ کمی عقبتر از گوشیهای میانرده چینی قرار میگیرند. در میان گوشیهای میانرده زیر ۶ میلیون تومان حال حاضر بازار ایران، سه گوشی پوکو X3، Poco M4 Pro و ردمی نوت ۱۱ هر سه از برند شیائومی محصولات منتخب ما هستند.
کمتر گوشی زیر ۶ میلیون تومانی پیدا میشود که به فناوری 5G مجهز باشد اما در بین سه گزینه پیشنهادی ما، پوکو M4 Pro یک گوشی 5G است. البته در گزارشهای گذشته به این موضوع اشاره کردیم که صرفاً 5G بودن یک گوشی آن هم در ایران مزیت چندان چشمگیری به حساب نمیآید.
از میان این سه گوشی، پوکو X3 و پوکو M4 Pro نمایشگری LCD دارند و نمایشگر ردمی نوت ۱۱ از نوع آمولد است. همچنین پوکو M4 Pro و ردمی نوت ۱۱ نمایشگری ۹۰ هرتزی دارند اما نمایشگر پوکو X3 ۱۲۰ هرتزی است. از دیگر مشخصات این گوشیهای میانرده میتوان به بیشینه حافظه رم هشت گیگابایتی، دوربین اصلی ۵۰ یا ۶۴ مگاپیکسلی و باتری ۵ یا ۶ هزار میلیآمپرساعتی اشاره کرد. هر سه گوشی به شارژر سریع ۳۳ واتی مجهزند.
گوشیهای این رنج قیمتی، در دسته همان گوشیهای میانرده جای میگیرند با این تفاوت که پردازنده قویتر و به طور کلی مشخصات بهتری دارند. این گوشیها اغلب مشخصاتی مشابه گوشیهای پرچمدار دارند با این تفاوت که احتمالاً پردازنده آنها ضعیفتر است و برخی از مشخصات و امکانات گوشیهای پرچمدار را ندارند. حالا که کمی قیمتها بالاتر رفته، سامسونگ هم حرفهایی برای گفتن دارد و میانردههای خوبی در این رنج قیمتی دارد. انتخاب ما برای این رنج قیمتی، گوشی می ۱۱ لایت شیائومی، گلکسی A52s سامسونگ و پوکو F3 است. این گوشیهای حدوداً ۳۰۰ دلاری همگی نمایشگرهای آمولد ۱۲۰ هرتزی یا ۹۰ هرتزی دارند و میزبان پردازندههای میانرده اسنپدراگون مانند 778G یا 732G هستند. البته پردازنده پوکو F3 قدرتمندتر از دو مدل دیگر است و به پردازنده ۸۷۰ اسنپدراگون مجهز است. این گوشیها به بیشینه هشت گیگابایت حافظه رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی مجهزند.
گوشیهای این رنج قیمتی در دسته بالاردهها قرار میگیرند. گوشیهای بالارده به نوعی بیشترین ارزش خرید را دارند چراکه هم مشخصات آنها بسیار شبیه گوشیهای پرچمدار است و هم قیمت آنها بسیار از گوشیهای پرچمدار مناسبتر است. در این رنج قیمتی سه گوشی شیائومی 11T، گلکسی S20 FE و وانپلاس 8T را انتخاب کردیم. تمام این گوشیها نمایشگری ۱۲۰ هرتزی از نوع آمولد یا سوپرآمولد دارند. پردازنده قدرتمند اسنپدراگون 865 و مدیاتک Dimensity 1200 قلب تپنده این گوشیهاست و هشت یا ۱۲ گیگابایت حافظه رم دارند. در این رنج قیمتی شاهد دوربینهای ۱۰۸ مگاپیکسلی و همچنین شارژرهای فوق سریع بیش از ۶۰ وات نیز هستیم.
بالاخره وارد رنج قیمتی گوشیهای پرچمدار شدیم. همانطور که در ابتدای این گزارش عنوان شد، انتخاب بین گوشیهای پرچمدار آسانتر از انتخاب بین گوشیهای پایینردهست چراکه گوشیهای پرچمدار همگی مشخصات بالا و قابل قبولی دارند که اکثر نیازهای کاربران را پوشش میدهند. در این رنج قیمتی گوشیهای شیائومی Black Shark 4، اپل iPhone 12 و سامسونگ گلکسی S21 Plus را انتخاب کردیم. گوشیهای قدرتمندی که هر کدام به نوبه خود محصولی پرچمدار و عالی هستند. بلکشارک ۴ یک گوشی گیمینگ با نمایشگری ۱۴۴ هرتزی و شارژری ۱۲۰ واتی، یکی از بهترین انتخابها برای علاقهمندان به بازیهای موبایلی است. گوشی آیفون ۱۲ هم به لطف پردازنده بسیار قدرتمند A14 Bionic و نمایشگر سوپر رتینا یکی از گزینههای مناسب برای کارهای گرافیکی و بازی است. گوشی پرچمدار سامسونگ گلکسی S21 پلاس هم از پردازنده قدرتمند اسنپدراگون 888 یا اگزینوس 2100 بهره میبرد و نمایشگر فوقالعاده داینامیک آمولد ۱۲۰ هرتزی دارد.
از گوشیهای پرچمدار معمولی که بگذریم، به گوشیهای پرچمدار لاکچری میرسیم. گوشیهایی که فرق چندانی از نظر قدرت پردازش با گوشیهای پرچمدار ندارند و صرفاً مشخصات و امکانات خاصی در آنها هست که دیگر گوشیها ندارند. مانند سری نوت سامسونگ که ویژگی منحصر به فرد آنها قلم اس پن است یا گوشیهای جذابی که نمایشگر آنها از وسط تا میشود. در این رنج قیمتی گوشیهای گلکسی اس ۲۲ اولترا، ایسوس راگ فون 5s و ZTE Nubia Red Magic 6 Pro انتخاب شدند. گوشی گیمینگ ZTE نمایشگری آمولد ۱۶۵ هرتزی دارد و به رنگبندی RGB مجهز است. گوشی پرچمدار ایسوس هم یکی از بهترینهای گیمینگ حال حاضر بازار است که به پنل RGB، نمایشگر آمولد ۱۴۴ هرتزی، باتری ۶ هزار میلیآمپر ساعتی و شارژر سریع ۶۵ واتی مجهز است. آخرین پرچمدار سری S سامسونگ هم اولین گوشی این سری است که قلم اس پن را درون خود جا داده و به نوعی اولین گوشی نوت سامسونگ است که با نام گلکسی اس به بازار عرضه میشود. از دیگر مشخصات این گوشی میتوان به پردازنده اسنپدراگون ۸ نسل یک و دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی اشاره کرد.