نشان: بهجای انتساب دستاوردهای بخش خصوصی به فیلترینگ دلایل واقعی محدودیتها را بگویید
نشان در بیانیهای نسبت به صحبتهای رسول جلیلی عضو شورای عالی فضای مجازی که رشد…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۲۴ اسفند ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر پرشیافاند در سال ۱۴۰۰ فقط روی سه تیم استارتآپی با نامهای همنماد، ژرفا و تاندوری سرمایهگذاری کرد و پرتفوی فعالیت خود را به ۶ تیم رساند.
به گزارش پیوست، بر اساس گزارش سالانه این مجموعه، در سال ۱۴۰۰ بیشتر از ۳۲۰ تیم استارتآپی از سوی پرشیافاند ارزیابی شدهاند و در این فرایند حدود ۱۳۰۰ نفرساعت و ۲۷۰ جلسه ارزیابی برگزار شده است؛ با این حال این گزارش در نهایت اشاره میکند که در سالی که گذشت تنها سه استارتآپ از سوی این صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر پذیرفته شدند.
امیرحسین شبیری، مدیرعامل پرشیافاند، در نشست بررسی گزارش سالانه این مجموعه گفت: «زمانی که ما در حال بررسی این آمار بودیم، این سوال برایمان پیش آمد که آیا سختگیری ما در جذب تیم بیش از اندازه بوده است؟ اما واقعیت این است که ما به دنبال طلا هستیم و به تیمهایی که در حال حاضر در پرتفوی ما هستند افتخار میکنیم.»
او ادامه داد: «جذب تیم و استارتآپ برای یک صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر نقطه اهرمی محسوب میشود؛ نقاط اهرمی معمولاً جاهایی هستند که با کمترین نیرو میتوانید بیشترین بهرهوری را به دست آورید. به همین دلیل است که ورودی برای ما اهمیت زیادی دارد و اگر ورودی درست باشد، ما میتوانیم امیدوار باشیم که آن استارتآپ در آینده به سمت نقدشوندگی حرکت کند.»
طبق گزارش پرشیافاند ۶۰ درصد از تیمها پس از ارزیابی اولیه رد شدهاند و ۴۰ درصد به برگزاری جلسه پیچدک رسیدهاند که از این ۴۰ درصد، ۵۲ درصد از این تیمها به بررسی در کمیته سرمایهگذاری راه یافتهاند. با این حال گزارش پرشیافاند آمار جالبی از مجموعههایی که این مرحله را رد کردهاند نشان میدهد. بر این اساس پس از جلسات ارزیابی، ۶۸ درصد مجموعههای راهیافته به این مرحله پیگیری و همکاری نکردهاند و تنها ۱۱ درصد از تیمها پذیرفته شده و به مرحله انعقاد قرارداد رسیدهاند.
این گزارش در ادامه به دلایل پذیرش استارتآپها پرداخته است و داشتن تیم منسجم و دارای انگیزه، انحصار نوآورانه و تناسب محصول با بازار را از جمله این دلایل میداند.
شبیری بر این باور است که بررسی تحمل شرایط ابهام در گذشته افراد، تحمل شرایط ابهام در گذشته تیم، ارزیابی غیرمستقیم در جلسات مذاکره سرمایهگذاری و عدم اتکا به آزمونهای تحلیل شخصیت از جمله روشهای تشخیص تحمل شرایط ابهام و روحیه ریسکپذیری در تیم است.
او در ادامه با تاکید بر اهمیت ایجاد انحصار نوآورانه توسط تیمها معتقد است این مجموعه در فضایی که رقابتی و اقیانوس قرمز است وارد نمیشود و ترجیح میدهد در یک فضای انحصاری وارد شود؛ او تاکید میکند که انحصار به معنای بد و رانتی آن نیست و به این مفهوم است که یک نوآوری با فضای انحصاری شکل بگیرد.
مدیرعامل پرشیافاند در ادامه سه عامل سودده بودن از نگاه کسبوکار، باارزش بودن از نگاه مشتری و امکانپذیر بودن از نگاه فنی را از جمله فاکتورهای تناسب محصول با بازار ذکر میکند.
گزارش پرشیافاند در ادامه حوزه سلامت، خدمات، تجهیزات الکترونیکی و ماشینآلات را از بیشترین حوزههای استارتآپهای بررسیشده و حوزه گردشگری را از کمطرفدارترین حوزهها معرفی میکند که البته نمیتوان نقش همهگیری کرونا را در این موضوع نادیده گرفت.
این گزارش در ادامه تیمهای حاضر در پرتفوی خود را معرفی کرده است که بر این اساس ۶ تیم شگرفیست در حوزه بازی و سرگرمی، فیاتک در حوزه مدیریت دیتاسنتر، اپتیت در حوزه ورزش و سلامت، همنماد در حوزه بورس، ژرفا در حوزه بیمه و تحلیل داده و تاندوری در حوزه آموزش و خلاقیت از جمله آن هستند.