skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

رئیس کمیسیون طرح صیانت: ۱۱ سال حرف قطع اینترنت را زده‌اند اما هیچ‌گاه اتفاق نیفتاده است

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۷ اسفند ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۷ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۸ اسفند ۱۴۰۰

رئیس کمیسیون طرح صیانت اعلام کرد نظر وزارت ارتباطات در مورد طرح صیانت منفی نیست. او با انتقاد از منتقدان این طرح گفت: برخی منتقدین می‌گویند عده‌ای به دنبال قطع اینترنت هستند. ۱۱ سال است این حرف را می‌زنند اما هیچ‌گاه اینترنت قطع نشده است. منتقدین اصلاً به ۱۰ صفحه طرح و ۲۲ ماده آن کاری ندارند و گویی هیچ موضوع مثبتی در این طرح ندیده‌اند.

به گزارش پیوست، پس از آنکه هیات رئیسه مجلس، نظر معاونت قوانین پارلمان در مورد طی نشدن فرایند قانونی تصویب کلیات طرح صیانت را پذیرفت، تصمیم‌گیری درباره این طرح که به نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی تغییر نام داده به بعد از بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۱ موکول شد.

پس از این اتفاقات، امروز (۷ اسفند ۱۴۰۰) رئیس کمیسیون طرح صیانت، به همراه چند تن از اعضای این کمیسیون طی نشستی که در خبرگزاری فارس برگزار شد به اظهارنظر در مورد مسائل پیرامون این طرح پرداختند.

تقی‌پور: ۹۰ درصد انتقادات اصلاً به متن طرح مربوط نیست

رضا تقی‌پور در این نشست گفت: در حال رصد و جمع‌آوری انتقادات هستیم. در دوره گذشته هدفی از سوی منتقدین ترسیم شده و آنها به طرح ساماندهی فضای مجازی حمله می‌کردند و در نهایت خود را پیروز تلقی می‌کردند در حالی که ۹۰ درصد این انتقادات اصلاً به متن این طرح مربوط نمی‌شد.

تقی‌پور گفت: اکثر جلسات کمیسیون‌های مجلس از رسانه‌ها پخش نمی‌شود اما ما تنها کمیسیونی هستیم که نشست‌های خود را زنده پخش می‌کنیم.

او افزود: از ۱۸ مهرماه تاکنون ۴۸ جلسه کمیسیون مشترک برای بررسی طرح برگزار شده است. این نشست‌ها یا در مرکز پژوهش‌های مجلس یا در کمیسیون‌های مجلس و سایر دستگاه‌ها و سازمان‌ها برگزار شده‌اند و تمامی صورت‌جلسات‌شان موجود است.

رئیس کمیسیون مشترک با پذیرش انتقادات واردشده به طرح بیان کرد: انتقادات منتقدین درباره عدم روشنگری در خصوص طرح را قبول داریم و می‌پذیریم تبیین خوبی در این زمینه صورت نگرفته اما رسانه‌ها باید کمک کنند تا روشنگری لازم در این باره انجام شود؛ شاید منتقدین پاسخ خود را در این اظهارات دریافت کنند.

او در مورد شبکه ملی اطلاعات نیز توضیح داد: در شبکه ملی اطلاعات موضوع 5G وجود دارد و بنای ما این است که مدیریت این شبکه باید در داخل کشور باشد. برخی منتقدین می‌گویند عده‌ای به دنبال قطع اینترنت هستند این در حالی است که ۱۱ سال است این حرف را می‌زنند اما هیچ‌گاه اینترنت قطع نشده است.

وزارت ارتباطات هیچ‌گاه مخالف طرح نبوده

چند روز پیش وزیر ارتباطات گفته بود که طرح صیانت دارای اشکالات اساسی است. تقی‌پور به این مسئله واکنش نشان داد و گفت: وزارت ارتباطات هیچگاه مخالف طرح نبوده و وقتی وارد بررسی جزئیات طرح شویم نظرات جدید آنها را هم خواهیم شنید. نمایندگان وزارت ارتباطات در تمامی جلسات کمیسیون مشترک حضور داشته‌اند و در ۵ جلسه ویژه نظر کارشناسان وزارت ارتباطات را دریافت کرده و آن را بررسی کرده‌ایم.

تقی‌پور افزود:  ۲۵ آذر سال جاری بعد از ۴۰ روز بررسی در خصوص نسخه ۲۶ تیرماه، آماده رای‌گیری درباره کلیات بودیم اما روز قبل از آن نامه‌ای از سوی وزیر ارتباطات به رئیس مجلس ارسال شد که دولت در آن اعلام کرد با توجه به نظرات جدیدمان درخواست اعمال این تغییرات را داریم و باید رأی‌گیری در خصوص کلیات را به روزهای آینده موکول کنید.

او به تشریخ تفاوت نسخه قبلی طرح با نسخه فعلی پرداخت و بیان کرد: در نسخه جدید بر تنظیم مقررات در کشور تمرکز شد؛ زیرا در کشور شورای عالی فضای مجازی وجود دارد، اما زمانی که مصوبات از شورای عالی فضای مجازی به پایین می‌آید هیچ دستورالعملی وجود ندارد. از این رو قصد داریم چارچوبی ایجاد کنیم تا دستورالعمل مشخص شود.

الهیان: باید در فضای جنگل‌مآبانه مجازی، نظم لازم را برقرار کنیم

زهره الهیان، نماینده تهران و یکی دیگر از اعضای کمیسیون مشترک بررسی طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی که در این نشست حضور داشت، نیز گفت: ما هنوز یک صفحه قانون درباره فضای مجازی نداریم؛ باید نظم لازم را در این فضای بی‌نظمی و جنگل‌مآبانه ایجاد کنیم.

او به «بی‌پناهی» کسب‌وکارهای مجازی اشاره کرد و ادامه داد: در بحث اقتصادی که شعار سال است عزم دولت و مجلس حمایت از کسب‌و‌کارهای ایرانیان است. یک میلیون و ۷۰۰ هزار کسب‌وکار اینترنتی در کشور داریم و هشت تا ۹ میلیون نفر از آحاد جامعه روزی خود را از طریق فضای مجازی کسب می‌کنند؛ اما در مقابل سرقت و هک اطلاعات بی‌پناه هستند و هیچ قوانین حمایتی‌ای از آنها وجود ندارد.

الهیان بیان کرد: مرکز ملی دفاع از حقوق کودک اعلام کرده پرونده‌های زیادی با موضوع آثار فضای مجازی بر کودکان وجود دارد و بر تعداد این پرونده‌ها افزوده می‌شود. کودکان ما در شرایط کرونایی مجبور هستند از اینترنت برای فضای مجازی استفاده کنند اما چرا ما سیم‌کارت کودک که برای او اینترنت امن را فراهم کند نداریم؟ دلیل این موضوع و فقدان قوانین لازم و حمایتی از فضای مجازی است.

او از سرقت دارایی‌های مردم در فضای مجازی و انتقال آن به خارج از کشور ابراز نگرانی کرد و از لزوم وجود مرکزی که از این دارایی‌ها پشتیبانی کند سخن به میان آورد. او همچنین گفت: باید موازی‌کاری‌ و تضادهای حکمرانی در این بخش از بین رفته و دستگاه‌های مختلف پاسخگوی مجلس باشند.

الهیان افزود:‌ اتفاق هفته گذشته هنگام رأی‌گیری درباره کلیات طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی در حالی بود که همه نخبگان و متخصصان فضای مجازی و سایر نمایندگان غیر عضو کمیسیون مشترک نظرات خود را بارها اعلام کرده‌اند.

دبیر کمیسیون: کاهش سرعت اینترنت ربطی به طرح صیانت ندارد

مهرداد ویس‌کرمی، دبیر کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت، نیز در این نشست گفت: ما در قبال فضای مجازی شاهد سه رویکرد هستیم که رویکرد اول شیفته و منفعل است که قائل به رهاشدگی و یله بودن در این فضا هستند، پیروان این رویکرد غرب‌گرا هستند و اگر کشور در دستان آنها بیفتد، شاهد تکرار وقایع اوکراین خواهیم بود؛ رویکرد دوم هم قائل به آن است که فضای مجازی امری ترسناک و شبیه غول است که اصلاً کاری به آنها نداریم؛ رویکرد سوم رویکردی است که می‌تواند ما را با پیگیری آن به تمدن نوین ایرانی اسلامی برساند.

ویس‌کرمی افزود: بستر انقلاب و جریان انقلابی باید از فضای مجازی استفاده کند ضمن اینکه کسب‌وکار مردم در این فضا برای ما بسیار مهم است. مشروط کردن تصویب یک طرح در آستانه قانون شدن به اظهارنظر دولت و وزارت ارتباطات معنا ندارد.

دبیر کمیسیون مشترک خاطرنشان کرد: نمی‌توانیم عالم بزرگی به نام فضای مجازی را رها کنیم زیرا بعداً متهم به کوته‌فکری‌هایی خواهیم شد. هرچه موضوع فضای مجازی پیچیده‌تر شود شرایط هم حساس‌تر خواهد شد.

او ادامه داد: بی‌قانونی در فضای مجازی به نفع خلافکاران و به ضرر مردم است. افرادی که از قانون می‌ترسند دنبال سوءاستفاده از رهاشدگی و یله بودن فضای مجازی هستند. ۱۶ درصد فعالیت‌های فضای مجازی برای خرابکاری‌ها صورت می‌گیرد.

نماینده خرم‌آباد افزود:‌ این طرح اصلا ربطی به کاهش سرعت اینترنت که هم اکنون شاهد آن هستیم ندارد زیرا ما کاری نکرده‌ایم و قانونی تصویب نشده است، اگر قانون داشتیم مشخص می‌شد چه کسانی عامل کاهش آن بوده و هستند و باید به مجلس پاسخ می‌دادند.

ویس‌کرمی همچنین تصریح کرد: در نشست آخر کمیسیون مشترک به دلیل عدم ثبت‌نام مخالفان برای اظهارنظر اجازه صحبت کردن به موافقان داده نشد. من به عنوان دبیر کمیسیون به رئیس کمیسیون اعلام کردم آقای رشیدی‌کوچی عضو کمیسیون مشترک نیست ولی بنای اظهارنظر دارد اما آقای تقی‌پور اعلام کرد ایرادی ندارد و او می‌تواند سخن بگوید.

علی یزدیخواه‌، نماینده تهران، در این نشست گفت: طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی مظلوم است و به بهانه فیلترینگ، عده‌ای کل خدمات و حمایت‌های لازم از کسب‌و‌کارها در فضای مجازی در قالب این طرح را زیر سوال برده‌اند که ناحق است.

https://pvst.ir/bxn
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو