ترامپ در اولین تماس با شی جینپینگ درمورد تیکتاک صحبت کرد
گزارشی از فایننشال تایمز میگوید دونالد ترامپ، رئيس جمهور منتخب آمریکا، اولین تماس خود را…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۷ اسفند ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
حمله نظامی روسیه به اوکراین تمامی نگاهها را به سمت این کشور خیره کرده است و کوچکترین تحولی در این کشور مورد توجه قرار میگیرد در این شرایط فقط اخبار جنگ نیست که اهمیت مییابد بلکه اخبار شرکتهای فناوری فعال در این کشور نیز اهمیت پیدا میکنند از همین روست که بنیانگذاران اوکراینی اپلیکیشنهای پرکاربرد این روزها مورد توجه قرار گرفتهاند. بنیانگذاران اپلیکیشنهایی چون واتساپ، پیپل، گرملی و اسنپچت همه اوکراینی هستند.
از زمان آغاز حمله روسیه در روز پنجشنبه ۲۴ فوریه، دولت اوکراین و وبسایتهای بانکی هدف حملات سایبری قرار گرفتهاند. فیسبوک و توییتر هم قابلیتهای تازهای در اختیار کاربران اوکراین قرار دادهاند تا برای امنیت بیشتر پروفایلهای شبکه اجتماعی خود را قفل کنند.
یکی از دلایل اصلی این حملات سایبری و احتمال شکلگیری یک موج جدید، تاثیر استراتژیک در پیشرفتهای تکنولوژی این کشور است و این حملات ممکن است بازتاب بینالمللی پیدا کند.
اوکراین تعداد زیادی استارتآپ تکنولوژی دارد و میزبان دفاتر چندین شرکت بزرگ تکنولوژی است. این کشور همچنین یک بخش مهم برای برونسپاری IT دارد و چند مورد از بزرگترین نهادهای جهان را پشتیبانی میکند.
علاوه بر استارتآپها و شرکتهای IT، ریشه چندین شرکت تکنولوژی نیز به اوکراین میرسد.
واتساپ یکی از این شرکتهاست. این شرکت در ژانویه ۲۰۰۹، از سوی فردی اوکراینی با نام جان کوم بنیانگذاری شد. این اپلیکیشن که ابتدا برای نمایش استاتوس یا وضعیت راهاندازی شد، بعداً به عنوان یک پلتفرم پیامرسان لحظهای به شهرت رسید. سپس در ۲۰۱۴، فیسبوک این شرکت را به قیمت سرسامآور ۱۹ میلیارد دلار خریداری کرد.
شرکت فینتک پیپال نیز همانند واتساپ از سوی یک مهاجر اوکراینی به نام مکس لوچین بنیانگذاری شد. این شرکت ابتدا در سال ۱۹۹۸ با نام کانفینیتی (Confinity) آغاز به کار کرد و سپس در ۱۹۹۹ به X.com تغییر نام داد. لچین در دسامبر ۲۰۰۲ و چند ماه پس از اینکه پلتفرم به مالکیت شرکت ایبی (eBay) درآمد از آن خارج شد.
لچین بعدها در ۲۰۱۲، پلتفرم الآن بخر بعداً پرداخت کن (BNPL) افیرم (Affirm) را نیز در آمریکا بنیانگذاری کرد. این کارآفرین ۴۶ساله در بخش دیگری از فعالیتهای خود با تولید فیلم «ممنون به خاطر سیگار کشیدن» (Thank You for Smoking) وارد حوزه فیلمسازی شد و شرکتهایی مثل اسلاید (Slide.com) را در زمینه توسعه اپلیکیشن و استودیو فینتک HVF راهاندازی کرد.
اسنپ، شرکت مادر اسنپچت، نیز در ۲۰۱۵ استارتآپ عکاسی لوکسری (Looksery) را که از سوی یوری موناستیرشین از اوکراین همبنیانگذاری شده بود خریداری کرد. مساله مهم این قرارداد، ارزش ۱۵۰ میلیون دلاری آن بود که بزرگترین خرید در تاریخ اوکراین محسوب میشد. این خرید به اسنپ کمک کرد تا قابلیتی به نام لنزز (Lenses) را برای اعمال ماسک روی چهره راهاندازی کند.
اسنپ به دلیل همراهی لوکسری، دفاتر مهمی در کیف، پایتخت اوکراین، و شهر اودسا دارد.
کییف منزلگاه شرکت مکپاو (MacPaw) توسعهدهنده اپلیکیشنی است که بیش از ۳۰ میلیون کاربر در سراسر جهان دارد. این شرکت به دلیل ارائه اپلیکیشن CleanMyMac X برای سیستمعامل مک (macOS) شناخته شده است.
مکپاو به کاربران اطمینان داده که تمامی اپلیکیشنهای این شرکت از جمله CleanMyMac X با وجود حملات به این شهر، بدون مشکل به کار خود ادامه میدهند.
الکساندر کوزووایی، بنیانگذار و مدیرعامل مکپاو، در یک پست وبلاگی گفته است: «ما چندین برنامه کمکی آماده کردیم و برای تضمین امنیت همکارانمان در اوکراین برنامه اضطراری تدارک دیدهایم.»
دستیار نوشتاری گرمرلی (Grammarly) هم یکی از بزرگترین شرکتهای تکنولوژی است که ریشه در اوکراین دارد. این شرکت از سوی مکس لیتون، الکس شوچنکو و دیمیترو لیدر در ۲۰۰۹ بنیانگذاری شد و تولیدکنندگان محتوا در سراسر جهان از آن استفاده میکنند.
با اینکه دفتر مرکزی گرمرلی در سانفرانسیسکو کالیفرنیاست، دفتر توسعهدهنده ارشد این شرکت در کییف است.
علاوه بر شرکتهایی که به دست یک اوکراینی ساخته شده و حالا در آمریکا هستند، یکسری شرکتهای نرمافزاری اوکراینی هم محصولاتی بینالمللی ارائه میکنند. ریدل (Readdle) یکی از این شرکتها و دفتر آن در اودساست. این شرکت با کلاینت ایمیل اسپارکمیل (SparkMail) که روی سیستمعامل iOS، macOS و اندروید در دسترس است شناخته میشود.
شرکتهایی از جمله گوگل، فیسبوک و مایکروسافت نیز دفاتری در اوکراین دارند و علاوه بر آنها، کلاودفلر (Cloudflare)، شبکه ارائه محتوا و زیرساخت وب، نیز دیتاسنتری در این کشور دارد.
منبع: Gadgets360