آیا امواج رادیویی 5G زیانده هستند؟ هرچه آنتن نزدیکتر، بهتر
تشعشع امواج رادیویی و به خصوص آنتنهای تلفن همراه معمولاً نگرانیهایی را در میان مردم…
۲۷ دی ۱۴۰۳
۵ اسفند ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۱ اسفند ۱۴۰۰
افتتاح پروژه ۲۸۵ میلیارد تومانی سیگنالرسانی شرکت ارتباطات زیرساخت و صداوسیما، ۹۰ درصد مساحت کشور تحت پوشش سیگنالهای صداوسیما قرار داد و موجب قطع وابستگی صداوسیما به ماهواره شد.
به گزارش پیوست، همزمان با افتتاح این پروژه که با حضور وزیر ارتباطات، رئیس سازمان صداوسیما و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت صورت گرفت از نقشه راه ظرفیت ترانزیت بینالمللی در راستای تبدیل شدن ایران به هاب ترانزیت منطقه رونمایی شد و تبادل قرارداد پروژه توسعه و ارتقای پایداری شبکه انتقال به ظرفیت ۲۰ ترابیت با استفاده از توان تولید داخلی نیز صورت گرفت.
طبق آنچه در این مراسم اعلام شد پروژه سیگنالرسانی صداوسیما که ۹۰ درصد از نقاط کشور را پوشش میدهد باعث قطع وابستگی به سیگنالرسانی ماهوارهای میشود.
حمید فتاحی، معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، در این مراسم گفت: پروژه سیگنالرسانی صداوسیما در راستای تاکید مقام معظم رهبری برای حفظ استقلال سازمان صداوسیما در پخش سراسری برنامههای این سازمان از سال ۹۲ شروع به کار کرده است. این پروژه با بودجه ۲۸۵ میلیارد تومان اعتبار با ۳۹۲ ایستگاه پوششی ۹۰ درصدی برای رسانه ملی فراهم میسازد.
فتاحی ادامه داد: بعد از آنکه عملیات اجرایی پروژه به پایان رسید، مسائلی حقوقی وجود داشت که بهرهبرداری را دچار مشکل میکرد. با مکاتبههایی که با سازمان برنامه و بودجه انجام شد پروژه آغاز به کار کرد و در میانه سال ۱۴۰۰ توانستیم قرارداد را منعقد کنیم. البته این پروژه یکی دو ماه است که آغاز به کار کرده و امروز آیین افتتاحیه رسمی آن است.
معاون وزیر ارتباطات در مورد پروژه دیگر نیز اظهار کرد: یکی از اتفاقات مهم دیگر در حوزه شبکه زیرساختی کشور که امروز از آن رونمایی میشود، توسعه شبکه انتقال کشور با استفاده از توانمندیهای بومی است. اسناد بالادستی و تکالیف شبکه ملی اطلاعات تکلیف میکنند که پیشبینیهای لازم را در خصوص توسعه شبکه انجام دهیم.
او ادامه داد: البته تا ۶ ماه آینده ظرفیت لازم برای پاسخ به اپراتورها وجود دارد، اما تاکید وزیر ارتباطات بر این بود که بیش از این پیشبینیها ظرفیت آماده شود. به همین علت توسعه و ارتقای شبکه انتقال در دستور کار قرار گرفت.
به گفته فتاحی، با انجام این پروژه ظرفیت انتقال شبکه ۲۰ ترابیت بر ثانیه اضافه میشود که این مقدار معادل ۷۰ درصد ظرفیت شبکه است. مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در این باره توضیح داد: یکی از شعارهای وزارت ارتباطات اینترنت پرسرعت بر مبنای فیبرنوری است. برای اولین بار این مقدار از افزایش ظرفیت شبکه با استفاده از توان داخلی کشور رخ میدهد. امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۱ از این پروژه به صورت کامل بهرهبرداری شود.
او همچنین از افتتاح شبکه فیبرنوری جزایر با ۲۴ هزار کیلومتر فبیرکشی تا اردیبهشت ۱۴۰۱ خبر داد.
فتاحی در مورد پروژه افتتاح از نقشه راه تبدیل شدن ایران به هاب منطقهای ترانزیت داده نیز گفت: با استفاده از ظرفیتهای کشور میتوانیم به یکی از هابهای منطقهای داده تبدیل شویم. ایران میتواند شرق و غرب جهان را با فاصله و هزینه کمتری به هم متصل سازد.
فتاحی افزود: برای این مساله باید مدتزمان بازیابی مسیرها کاهش و کیفیت سرویس افزایش پیدا کند. برای اولین بار موفق شدهایم توافقنامه تضمین سطح سرویس (SLA) تنظیم کنیم و به مشتریان بینالمللی خود ارائه دهیم.