گوگل همواره شرکتی در حوزه هوش مصنوعی بوده و لذا تعجبی ندارد که «ری کرزویل»، از برترین دانشمندان این عرصه، اواخر سال گذشته به این غول جستوجو پیوست. به هرحال این استخدام برخی را متعجب کرد زیرا کرزویل از برترین چهرههای حامی «هوش مصنوعی سخت» است که معتقد به امکان ایجاد آگاهی در موجودات مصنوعی است. در کنار این مساله وقتی خبر استفاده گوگل از فناوری یادگیری عمیق برای ایجاد مغز مصنوعی و استخدام پدرخوانده شبکههای عصبی کامپیوتر، «جوفری هینتون» را نیز میشنویم، به نظر میرسد گوگل به پرشهامتترین توسعهدهنده هوش مصنوعی تبدیل شده است؛ واقعیتی که به نظر برخی هیجانانگیز و برای برخی موجب نگرانی است یا هردو.
اخیرا، کرزویل اجرای برنامه «نشست زنده گوگل» را درباره اکران فیلم جدید ویل اسمیت به نام «پس از زمین» بر عهده داشت که شاید برای گره زدن مفاهیم آیندهنگرانه این فیلم با آیندهنگری واقعی بود. این گفتوگو به ضرورت سفرهای فضایی و حل فوری مشکلات انرژی جهان با استفاده از انرژی خورشیدی پرداخت. پس از این نشست، کرزویل در مصاحبهای تلفنی به شرح دقیقتر برخی مسائل پرداخت.
ری کرزویل، از برترین دانشمندان هوش مصنوعی اواخر سال گذشته به گوگل پیوست در نشست گوگل که همین الان به اتمام رسید، ویل اسمیت گفت یکی از کتابهای شما را کنار تختش نگه میدارد زیرا در چند فیلم علمی تخیلی حضور داشته است. نظر شما درباره داستانهای علمی تخیلی چیست؟ داستان علمی تخیلی فرصتی عالی برای پیشبینی اتفاقات است. این داستانها به من به عنوان یک آیندهگرا، سناریو میدهد. نویسندگان داستانهای علمی تخیلی نیازی به واقعگرا بودن درباره چارچوبهای زمان و… ندارند. مثلا در این فیلم، شخصیتها هزاران سال بعد به زمین برمیگردند و تکامل تا جایی پیشرفته است که حیوانات کاملا متفاوتند. این واقعگرایانه نیست. در ضمن، گرایش به مدینه فاسده در داستانهای عملی تخیلی به دلیل آن است که ما مضرات علم را بیشتر از منفعت آن میدانیم و شاید هم به دلیل اینکه داستانگویی را دراماتیکتر میکند. بسیاری از فیلمهای علمی تخیلی پیشبینی کردهاند هوش مصنوعی بسیار قدرتمند شده و با فقدان برخی تواناییهای احساسی انسان، بسیار خطرناک خواهد شد. کلید پیشبینی آینده چیست؟ ۳۰ سال پیش متوجه شدم کلید موفقیت زمانبندی است. من پیشنهادات بسیاری در زمینه فناوریهای جدید دریافت میکنم و معتقدم اگر منابع مناسب در اختیار باشد ۹۵ درصد این تیمها دقیقا همان چیزی را که میگویند ایجاد خواهند کرد اما ۹۵ درصد این پروژهها شکست میخورند زیرا زمانبندی بدی دارند، مثلا من ظهور موتورهای جستوجو را پیشبینی کرده بودم. ۱۵ سال پیش «لری پیج» و «سرگی برین» دقیقا در جای مناسب، زمان مناسب و با ایدهای مناسب قرار گرفته بودند. شما موتورهای جستوجو را پیشبینی کرده بودید؟ بله، در واقع در دهه ۱۹۸۰ در «عصر ماشینهای هوشمند» درباره این مساله نوشته بودم{این کتاب در ۱۹۹۰ منتشر شد}. آیا پیشبینی میکردید برای شرکتی کار کنید که به عنوان موتور جستوجو شروع به کار کرد؟ این دقیقا همان چیزی است که نمیتوان پیش بینی کرد....
شما وارد سایت نشدهاید. برای خواندن ادامه مطلب و ۵ مطلب دیگر از ماهنامه پیوست به صورت رایگان باید عضو سایت شوید.