skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

رگولاتوری کاهش سرعت دسترسی کاربران به اینترنت را تایید کرد

میثم قاسمی تحریریه

۴ اسفند ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

ایران از نظر سرعت اینترنت موبایل و ثابت در چه جایگاهی قرار دارد؟

سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با انتشار گزارشی از وضعیت اینترنت در شبکه اپراتورهای اول و دوم تلفن همراه اعلام کرد طی یک سال اخیر، با افزایش مصرف در شبکه، سرعت دسترسی کاربران کاهش یافته است.

به گزارش پیوست، در روزهایی که کاربران اینترنت گلایه‌های بسیاری از افت کیفیت شاخص‌های شبکه دارند و برخی از گمانه‌زنی‌ها حاکی از کندی عمدی در شبکه اینترنت کشور است، معاون امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات رگولاتوری اعلام کرد: بررسی وضعیت اپراتورهای همراه اول و ایرانسل در یک سال گذشته نشان می‌دهد حجم دیتای مصرفی مشتریان (payload) افزایش یافته و در پی افرایش مصرف، سرعت دسترسی (Throughput) کاربران کاهش داشته است.

مجید حقی افزود: اثرگذاری مستقیم افزایش مصرف بر سرعت به دلیل کمبود منابع مورد نیاز شبکه است و در واقع علت اصلی شرایط موجود در حوزه کیفیت اینترنت، عدم توسعه شبکه اپراتورها متناسب با افزایش مصرف کاربران است.

همزمان با انتشار این سخنان، گزارشی کوتاه از وضعیت شبکه دو اپراتور اصلی تلفن همراه کشور منتشر شده که نشان می‌دهد حجم دیتای مصرفی در شبکه همراه اول ۴۳ درصد و شبکه ایرانسل ۴۰ درصد افزایش یافته است.

اینترنت در همراه اول

بر اساس گزارش رگولاتوری، حجم دیتای مصرفی مشتریان (Payload) همراه اول در یک سال گذشته از ۱۲ هزار ترابایت به ۱۷۲۰۰ ترابایت رسیده است؛ یعنی حدود ۴۳ درصد افزایش که سهم مصرف نسل سوم از ۲۵۵۰ ترابایت به ۲۶۴۰ ترابایت، یعنی حدود ۱۶ درصد از کل و سهم نسل چهارم از ۹۴۵۰ ترابایت به ۱۴۵۶۰ ترابایت رسیده یعنی حدود ۸۴ درصد از کل است.

اینترنت در شبکه همراه اول

طبق این گزارش، سرعت (Throughput) نسل ۳ همراه اول در کل کشور در یک سال اخیر از ۳.۳ به چهار مگابیت در ثانیه رسیده است؛ اما سرعت (Throughput) نسل ۴ همراه اول در کل کشور در همین مدل از ۸.۶ مگابیت در ثانیه به ۸.۲ مگابیت در ثانیه رسیده است.

اینترنت در ایرانسل

در این گزارش آمده است که حجم دیتای مصرفی مشتریان (Payload) ایرانسل در یک سال گذشته از ۱۲۲۰۰ ترابایت به ۱۷۰۵۰ ترابایت رسیده است؛ یعنی حدود ۴۰ درصد افزایش که سهم مصرف نسل سوم حدود ۱۷۰۰ ترابایت به ۱۵۵۰ ترا بایت معادل ۹ درصد از کل و سهم نسل چهارم از ۱۰۵۰۰ ترابایت به حدود ۱۵۵۰۰ ترا بایت رسیده که معادل ۹۱ درصد از کل است.

اینترنت در شبکه ایرانسل

در یک سال اخیر سرعت (Throughput) نسل ۳ ایرانسل در کل کشور از ۱.۸ مگابیت در ثانیه به ۲.۳ مگابیت در ثانیه رسیده است، همچنین سرعت (Throughput) نسل ۴ ایرانسل در کل کشور طی یک سال اخیر از ۱۲.۲ مگابیت در ثانیه به ۱۱.۱۱ مگابیت در ثانیه رسیده است.

اینترنت کند شده است

در گزارش رگولاتوری با جمع‌بندی وضعیت شبکه همراه اول و ایرانسل آماده است که به طور کلی در شهرها مقدار مصرف دیتا افزایش یافته، اما مقادیر مربوط به سرعت هم در کل کشور متاثر از افزایش مصرف کاهش یافته لیکن این کاهش در تمام شهرها یکسان نبوده و به‌ صورت جهشی و کاهش ناگهانی نیست.

بنا بر این گزارش در خصوص نسل سوم با توجه به سهم کم ترافیک توزیع‌شده توسط این بخش (۱۶ درصد سهم ترافیک همراه اول از کل ترافیک این شرکت و ۹ درصد سهم ترافیک ایرانسل از کل ترافیک این شرکت) تغییر عمده‌ای در مدت یک‌ساله دیده نمی‌شود و به نظر می‌رسد به عمده کاربران از طریق نسل چهارم سرویس داده می‌شود.

رگولاتوری تاکید کرده است همراه اول در بخش ارائه سرویس نسل چهارم که ۸۴ درصد مشترکین خود را سرویس می‌دهد در وضعیت نامناسبی نسبت به ایرانسل قرار دارد و پیش‌بینی می‌شود در دوره تعطیلات سال جدید با توجه به گستره شبکه، حجم مشتریان و افزایش ناگهانی مصرف در صورت استمرار روند موجود با مشکل جدی مواجه باشد.

سازمان تنظیم مقررات در نهایت نتیجه‌گیری کرده است، اثرگذاری مستقیم افزایش مصرف در سرعت ارائه خدمت به مفهوم کمبود منابع مورد نیاز شبکه و در نهایت به نظر می‌رسد عامل اصلی شرایط موجود عدم توسعه اپراتورها متناسب با افزایش مصرف مشتریان باشد.

https://pvst.ir/bwo
میثم قاسمیتحریریه

    سال ۸۱ رشته مهندسی را رها کردم به شوق روزنامه‌نگاری. از همان سال تاکنون، در حوزه‌های مختلفی مانند سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، گردشگری، ورزشی و... در رسانه‌هایی مانند همشهری، حیات‌نو، توسعه، عصر ارتباط و... کار کرده‌ام. از میانه سال ۹۲ و پس از حدود ۳ سال دوری از حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به پیوست آمدم و دوباره روزنامه‌نگار این رشته شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو