بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای صرافیهای رمزارزی را اعلام کرد
بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای کارگزاریهای رمزارزی یا صرافیهای رمزارزرا اعلام کرد. به…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲۵ بهمن ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
در این مطلب میخوانید
سرمایهگذارانی که قصد سرمایهگذاری در غولهای تکنولوژی آمریکا و چین را دارند باید مراقب چالشهای پیش روی این شرکتها باشند. بانک سرمایهگذاری ماکسواری (Macquarie) میگوید غولهایی مثل فیسبوک و آمازون در مرحله «غروب» هستند.
به گزارش پیوست، به نقل از CNBC، ویکتور شِوِت، مسئول بخش استراتژی جهانی و استراتژی آسیای شرکت ماسکواری کپیتال (Macquarie Capital)، میگوید: «باید خیلی مراقب نزدیک شدن به شرکتهایی مثل متا [شرکت مادر فیسبوک] یا آلفابت باشید، زیرا همان طور که گفتم از نگاه من، آنها در حال غروب کردن هستند. آنها با یکسری مشکلات مواجهاند.» او در همین راستا از شرکتهای دیگری مثل اپل و علیبابا، غول تجارت الکترونیکی چین، هم نام برد.
شوت، در مصاحبه با CNBC، موانع راه این شرکتها را فشار قدرتمند سیاسی و اجتماعی میخواند.
او میگوید: «باید خیلی مراقب این پلتفرمهای دیجیتالی بزرگ بود اما فرصتهای کسب سود زیادی در بخشهای دیگر جهان تکنولوژی وجود دارد.»
غولهای تکنولوژی آمریکا و چین هر دو در چند سال اخیر به شدت از سوی رگولاتوری تحت فشار بودهاند.
مقامات چینی سال ۲۰۲۱ این شرکتهای تکنولوژی را در زمینههای مختلف از ضدانحصار گرفته تا محافظت از داده تحت فشار گذاشتهاند.
تنش تنسنت، علیبابا و دیدی با رگولاتوریها باعث شد سال گذشته شاهد فروش بیشتر در سهام این شرکتها باشیم. شاخص تکنولوژی هانگ سنگ که سهام شرکتهای تکنولوژی چین را دنبال میکند، هنوز هم با توجه به آخرین آمار مربوط به ۱۱ فوریه ۲۰۲۲، ۴۰ درصد از بیشترین رقم یک سال پیش خود پایینتر است.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، سال گذشته (۲۰۲۱) دستور اجرایی جدیدی را با تمرکز بر فعالیتهای ضدرقابتی غولهای تکنولوژی و دیگر بخشها به امضا رساند.
شوت میگوید، جهان آماده گذار از تکنولوژیهای نسل دوم به نسل سوم است. سوال اینجاست که کدام شرکتها از این گذار عظیم جان سالم به در میبرند؟
او توضیح میدهد: «ما در این گذارها یک چیز را آموختهایم- که تنها یک یا دو شرکت از آن عبور میکنند؛ برای مثال، مایکروسافت تنها شرکت بزرگ تکنولوژی است که از نسل اول باقی مانده- تقریباً همه از بین رفتند. باید پرسید از بین پلتفرمهای بزرگ دیجیتالی کدام یک از آنها بیشترین فرصت یا احتمال گذار را دارد؟ در حال حاضر پاسخ این سوال روشن نیست. آیا باید روی متا قمار کنید یا گوگل یا علیبابا؟ مشخص نیست.»
شوت مشخص نمیکند که منظورش دقیقاً از گذار نسل سوم تکنولوژی چیست اما صحبت در مورد وب ۳.۰ یا نسل جدید اینترنت در سال گذشته اوج گرفته است. متاورس یکی از پدیدهها یا شاید بنیان وب ۳.۰ محسوب میشود و به جهانی مجازی اشاره دارد که مردم در آن از طریق آواتارهای سهبعدی با هم در ارتباطند. در این فضا، مردم با هدستهای واقعیت مجازی یا واقعیت افزوده، در فعالیتهای مجازی مثل بازی، کنسرت یا ورزش زنده شرکت میکنند.
متا، شرکت مادر فیسبوک، اپل، مایکروسافت و گوگل همگی در حال آمادهسازی یا ارائه خدماتی برای متاورس هستند.
فیسبوک، غول شبکه اجتماعی جهان، سال گذشته در همین راستا نامش را به متا تغییر داد تا تبلوری از آیندهای با اینترنت در جهان مجازی باشد. با این حال، سهام این شرکت به دلیل عملکرد ضعیف آن نسبت به پیشبینیها به شدت در فوریه ۲۰۲۲ سقوط کرد و متا بزرگترین سقوط ارزش یکروزه در تاریخ بورس آمریکا را تجربه کرد.
طبق این گزارش آزمایش ریلیتی (Reality Labs) متا چهارمین سهماهه سال ۲۰۲۱ را با ۸۷۷ میلیون دلار درآمد و زیان ۳.۳ میلیارد دلار زیان عملیاتی پشت سر گذاشت.
رادریک اسنل، مدیر سرمایهگذاری شرکت سرمایهگذاری بیلی گیفورد (Baillie Gifford) در ادینبرگ، میگوید با اینکه غولهای تکنولوژی چین به شدت از سوی رگولاتوری تحت فشار هستند، اما رقابت تنگاتنگی در جریان است.
به گفته او، این شرکت سرمایهگذاری در دو سال گذشته امتیازدهی خود به سهام شرکتهای بزرگی مثل علیبابا و تنسنت را کاهش داده است. این کاهش امتیاز نشان میدهد به عقیده تحلیلگران، این شرکتها در مقایسه با همتایان خود عملکرد ضعیفتری خواهند داشت.
منبع: CNBC