تامین اجتماعی و پلتفرمهای سلامت دیجیتال بر سر میز مذاکره نشستند
سازمان تامین اجتماعی تعامل و مذاکره با پلتفرمهای سلامت دیجیتال را آغاز کرده است و…
۱۶ مهر ۱۴۰۳
۱۵ بهمن ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۶ بهمن ۱۴۰۰
ناگ ایران در چهارمین گردهمایی خود در حالی صدای دغدغههای زنان فعال در حوزه تکنولوژی را منعکس کرد که در خصوص سیستمعاملهای free BSD بحثهایی را به میان آورد و همچنین منجر به مطرح کردن مباحث و دغدغههای فنی دیگر از جمله مشکل در بحث فضای دیتاسنترهای تجاری شد.
به گزارش پیوست، چهارمین همایش رسمی گروه گردانندگان شبکه اینترنت ایران موسوم به «ایرناگ ۴» در روز پنجشنبه (۱۴ بهمن ۱۴۰۰) در مرکز همایشهای سازمان مدیریت صنعتی برگزار شد و نزدیک به ۲۰۰ نفر از فعالان این حوزه را برای تبادل نظر و انتقال تجربه گرد هم آورد.
پس از برگزاری برنامه افتتاحیه در «ایرناگ ۴»، حسن جباری به ارائهای در خصوص DCIM پرداخت. او با اشاره به مشکلاتی در بحث فضای دیتاسنتر تجاری کشور گفت دنیا به سمت هوش مصنوعی حرکت میکند و لازمه این حرکت را وجود مراکز داده دانست.
به گفته جباری، برآوردی تخمینی در سال ۱۴۰۰ نشان میدهد ۱۷۰۰ رک تجاری در کشور وجود دارد که نیاز است این میزان حدوداً به سه برابر افزایش پیدا کند تا میزان تقاضای فعلی را پوشش دهد (یعنی از حدود ۱۷۰۰ به حدود ۵۰۰۰ برسد).
او در خصوص علل کمبود رکهای تجاری به شرکتهایی که توسعهشان را در این زمینه متوقف کردهاند و همچنین شرکتهایی که دیزستر سایت ندارند اشاره کرد و همچنین گفت: دیتاسنترها حدوداً به ازای هر رک باید یک و نیم تا دو میلیارد تومان هزینه کنند که این میزان هزینه برای شرکتهای متوسط غیرممکن یا سخت است. آن هم در حالی که متوسط بازگشت سرمایه دیتاسنترها پنج سال است.
همچنین پس از این، هیشام ایبراهیم (Hisham Ibrahim) نماینده RIPE NCC (حامی ایرناگ ۴) به صورت مجازی در این گردهمایی حضور پیدا کرد و در خصوص بهروزرسانیهای کامیونیتی RIPE NCC به زبان انگلیسی توضیحاتی داد.
در ادامه «ایرناگ ۴»، فرید ستاری از شرکت همروش و مرتضی سلطانی از شرکت سینداد به عنوان نمایندگان حامیان برنامه به ارائههایی درباره شرکتهای خود و محصولاتشان پرداختند.
سید پوریا موسویزاده در ادامه برای اعضای «ایرناگ» از Free BSD گفت. توضیحاتی در خصوص SDWAN، چرا Free BSD، چرا Demon Logo و غیره از جملات موضوعات ارائه او بود.
در بخش دیگری از چهارمین همایش رسمی گروه گردانندگان شبکه اینترنت ایران، سیدمهران خلدی از eBPF صحبت کرد و مخاطبان این جلسه را در این زمینه به چالش کشید.
ارائه دیگر «ایرناگ ۴» به موضوع Vxlan اختصاص داشت و احسان قاضیزاده از EVPN Data Centers in a New Era برای اعضای «ایرناگ» سخن گفت.
میلاد افشاری نیز در این گردهمایی به ارائه در مورد بحث MANRS (Mutually Agreed Norms for Routing Security) پرداخت و طی آن به لزوم پیادهسازی راهکارهایی برای امنیت و اساساً امن شدن شبکه اینترنت اشاره کرد.
او همچنین از جعل آدرس آیپی به عنوان یک مشکل رایج گفت و پس از آن بیان کرد: اپراتورها با رعایت کردن یکسری پارامترها میتوانند کمک کنند تا این بستر امنتر شود. منتها یکی از مشکلات انگیزه کم است، اما قطعاً باید به این سمت رفت تا ما هم در کامیونیتی اینترنت در دنیا نقش پررنگتری ایفا کنیم.
Segment Routing Overview نیز موضوع ارائه آنلاین رضا خالواکبری بود و وحید شهبازیان هم به عنوان آخرین ارائهکننده به بحث Layer3 Hardware Offloading in RouterOS v7 پرداخت.
پیش از پایان ارائهها پنلی در «ایرناگ ۴» برگزار شد که موضوع ویژه این گردهمایی بود: «زنان در تکنولوژی».
در این بخش که با بحث و گفتوگوهای متعددی همراه بود جمعی از زنان فعال در این حوزه به بیان دغدغههای خود در این زمینه پرداختند؛ آنها حتی از این صحبت کردند که بعضاً در ساعت غیراداری برای رفع مشکلات فنی شرکت خود، صرفاً به دلیل جنسیتشان اجازه ورود به زیرساخت را نداشتهاند.
این البته در حالی بود که زارعی، یکی از زنان فعال در این حوزه، از زنان خواست تا با حساسیت کمتر و شجاعت بیشتری در ارائهها حضور پیدا کنند.
سید مهران خلدی هم در این بحث اظهار کرد: همه آقایان باید از این اتفاق که کسی به دلیل جنسیتش به دیتاسنتر راه داده نشده احساس شرمندگی کنند. این کافی نیست که بگوییم اتفاق بدی است. باید احساس کنیم ما هم مقصر هستیم. چرا اجازه میدهیم این ظلم این اتفاق بیفتد؟
او در پایان گفت: یک موضوع دیگر این است که ما آقایان مدلهای خوبی برای خودمان داریم و میتوانیم آیندهمان را حدس بزنیم، اما در ایران به صورت جدیتر، یک محدودیتی برای زنان وجود دارد. برای همین به صورت فعالانه باید آن را جبران کنیم، پروموت کنیم و آدمها را درگیر کنیم.