شهردار تهران: «شاتل سرویس» ۲۵۰ هزار سرویس ارائه کرده است
شهردار تهران با تحسین فعالیتهای «شاتل سرویس»، اعلام کرد این شرکت تاکنون ۲۵۰ هزار سرویس…
۱۵ آبان ۱۴۰۳
۱۳ بهمن ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
انتظار میرود قیمت گوشی تلفن همراه در هفتههای پایانی سال افزایش یابد. این سیگنالی است که از سمت واردکنندگان و فروشندگان موبایل فرستاده میشود. آنها کمبود ذخیره گوشی در بازار، ادامه ممنوعیت واردات برخی از مدلهای پرفروش به کشور و سرانجام افزایش سنتی تقاضا در روزهای پایانی سال را از جمله دلایل این افزایش قیمت احتمالی میشمرند.
به گزارش پیوست، اوضاع بازار موبایل فعلاً آرام است؛ اما بنا بر تجربه میتوان گفت در هفتههای پایانی سال معمولاً بازار تلفن همراه و لوازم جانبی دچار تلاطم میشود. تلاطمی که مهمترین دلیل آن افزایش نقدینگی در دست مردم و طبعاً افزایش تقاضاست؛ اما امسال ممکن است موضوعات دیگری به پیچیده شدن بازار موبایل دامن بزند. جدیدترین گزارش همتا (سامانه هوشمند مدیریت تجهیزات ارتباطی) از میزان واردات تلفن همراه نشان میدهد از بهمن ۹۹ تا بهمن امسال ۱۸.۹۷ میلیون گوشی تلفن همراه وارد کشور شده و در مقابل ۱۸.۴۵ میلیون گوشی موبایل مصرف شده است. اگر این آمار را به صورت ماهانه نگاه کنیم، میتوان گفت در ۱۲ ماه گذشته حدود یک و نیم میلیون گوشی موبایل در هر ماه وارد کشور شده و همین میزان هم به طور میانگین مصرف ماهانه کشور بوده است. با توجه به نیاز بازار در شب سال نو و همچنین با توجه به ذخیره فعلی بازار موبایل که حدوداً یک میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه موبایل است، اگر شرایط تامین کالا به درستی مهیا نشود و موبایل به اندازه کافی وارد کشور نشود، احتمالاً در هفتههای آینده به دلیل افزایش تقاضا، باید منتظر کمبود گوشی و همچنین افزایش قیمت موبایل در بازار باشیم.
در کنار این افزایش تقاضا، در ماههای اخیر باز هم به تعداد گوشیهایی که به دلیل مشکل برقراری تماس با سرشمارههای اضطراری کشور، از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در فهرست ممنوعیت واردات قرار گرفتهاند افزوده شد. در آخرین لیستی که واردکنندگان موبایل تهیه کردهاند، علاوه بر گوشیهایی که به طور رسمی وارداتشان ممنوع شده، واردات ۲۷ مدل گوشی دیگر هم ممنوع اعلام شده و واردکنندگان از همین حالا امکان ثبت سفارش این محصولات را ندارند. با توجه به حضور مدلهای پرفروش بازار مانند Redmi 9A و Poco X3 در این لیست، میتوانیم کمبود این گوشیها و افزایش قیمتشان را پیشبینی کنیم.
میزان مصرف گوشی موبایل در سال جاری از میزان واردات بیشتر بوده و دلیل آن هم میتواند ادامه روند آموزش مجازی دانشگاهها و مدارس کشور باشد. به این ترتیب از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا ابتدای بهمنماه، میزان کل واردات گوشی موبایل به ۱۵ میلیون و ۱۳۰ هزار گوشی میرسد در حالی که میزان مصرف گوشی موبایل در سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۵ میلیون و ۲۰۰ هزار گوشی موبایل بوده است.
حبیبالله اسدی، رئیس کمیسیون ساماندهی و تنظیم بازار انجمن موبایل، تبلت و لوازم جانبی، به پیوست میگوید برآوردها نشان میدهد در حال حاضر یک میلیون و ۲۰۰ تا یک میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه گوشی موبایل ذخیره بازار است.
به گفته او با توجه به تعطیلات عید و شب سال نو، به طور میانگین بین یک میلیون و ۲۰۰ هزار تا یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه گوشی موبایل وارد خواهد شد و ذخیره بازار مجموعاً به چهار تا چهار و نیم میلیون دستگاه خواهد رسید تا برای شب عید و بعد از تعطیلات، گوشی به مقدار کافی در بازار موجود باشد.
جدا از آنچه در هفتههای آینده رخ خواهد داد، فعلا قیمتها نوسان کمی دارند:
سامسونگ همچنان بیشترین تعداد واردات و فروش در کشور را به خود اختصاص میدهد. طرفداران این برند کرهای پس از عرضه آخرین گوشیهای آن یعنی «Galaxy S21 FE» و «Galaxy Z Fold 3»، حال چشم انتظار سری گلکسی اس ۲۲ هستند که به احتمال زیاد با تراشه جدید سامسونگ یعنی اگزینوس ۲۲۰۰ عرضه خواهند شد. طبق آخرین آمار سامانه همتا، واردات گوشیهای این غول کرهای پس از کاهشهای پیدرپی به زیر ۷۰۰ هزار دستگاه رسیده است. مدلهای گلکسی A22، A12 و A03s از پرفروشترینهای این برند در ایران بهحساب میآیند.
گوشیهای آیفون، از لاکچریترین گوشیهای موجود در بازار، همواره جزو گران قیمت ترینهای بازار بوده و هستند. آخرین گوشی عرضه شده این برند iPhone 13 Pro Max بود و با حداکثر حافظه داخلی یک ترابایت ارائه شد که به لطف این موضوع و دوربینهای قدرتمند، طرفداران فیلمبرداری با گوشی را بسیار شاد کرد. ولی برخلاف ترند ماههای اخیر، هنوز خبری از تاشوی این برند نیست؛ این موضوع باعث شده تا اکثر کاربران منتظر تاشویی خاص از اپل در سال ۲۰۲۲ باشند. طبق آمار سامانه همتا، گوشیهای iPhone 13 Pro Max و iPhone 13 بیشترین تعداد واردات و فروش از این برند را به خود اختصاص دادهاند.
شیائومی در آوریل سال ۲۰۲۱ با عرضه گوشی Mi 11 Ultra به رقابت با دیگر پرچمداران در این سال پرداخت. این برند چینی که پس از جلب اعتماد کاربران ایران به دومین برند پرفروش در ایران (از نظر تعداد) تبدیل شد، اکنون برای واردات به ایران به مشکل خورده است و اخیرا چند گوشی محبوب این برند از جمله Poco X3 و Redmi Note 10T در لیست گوشیهایی که وارداتشان به کشور ممنوع شده دیده میشوند. طبق گزارش سامانه همتا اکنون واردات گوشیهای شیائومی به ۲۶۰ هزار واحد در ماه کاهش پیدا کرده است. از پرفروشترین گوشیهای این برند در ایران میتوان به Poco X3 Pro و Redmi 9A اشاره کرد.
هواوی که رسما اعلام کرد در سال گذشته از ۲۹ درصد کاهش درآمد رنج برده است، میکوشد تا با تولید گوشیهای لاکچری و ترند مانند «Huawei P50 Pocket» همچنان جایگاه خود را در بین پرفروشترینهای دنیا حفظ کند. طبق گزارش سامانه همتا واردات این شرکت چینی که در چند ماه اخیر رشد خوبی داشته، در این ماه دوباره با کاهش مواجه شده و به حدود ۹ هزار دستگاه در ماه رسیده است.
از دیگر گوشیهای هوشمند برتر بازار که قطعا در آینده بیشتر از آنها خواهیم شنید میتوان به «پیکسل» شرکت گوگل با پرچمداری «Pixel 6 Pro»، گوشیهای برند چینی اوپو از جمله Oppo Find X3 Pro، نوکیا که همیشه در ایران پرطرفدار بوده است و حتی گوشیهای دکمهای این برند هم هنوز در کشور ما طرفداران زیادی دارند، برند وانپلاس که اخیرا پیشرفت چشمگیری داشته و با عرضه گوشی OnePlus 9 Pro به رقابت با دیگر برندهای مطرح پرداخت، اشاره کرد. در ادامه به بررسی قیمت برخی از این گوشیهای پرطرفدار میپردازیم.