skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

سهم هوش مصنوعی از تولید ناخالص ملی تا ۱۴۱۰ باید به ۱۲ درصد برسد

الهه صالحی الهه صالحی نویسنده میهمان

۱۰ بهمن ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۱ بهمن ۱۴۰۰

سهم هوش مصنوعی در تولید ناخالص ملی ایران طبق سند تدوین‌شده برای این حوزه باید به ۱۲ درصد برسد و ۲۰ میلیارد دلار در این بخش تا ۱۰ سال دیگر سرمایه‌گذاری شود.

به گزارش پیوست، محمد شهرام معین، رئیس مرکز هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در مراسم رونمایی از تدوین سند هوش مصنوعی با اعلام جزئیات این سند اعلام کرد: این پروژه ۲۸ بهمن سال گذشته کلید خورد و امروز به ثمر رسید.

طبق گفته او این سند با نگاهی به برنامه راهبردی هوش مصنوعی در ۲۳ کشور تدوین شده و چشم‌انداز ایران در این حوزه در سال ۱۴۱۰ را نمایش می‌دهد.

بر اساس این سند، ایران در سال ۱۴۱۰ باید بین ۱۰ کشور برتر جهان در این حوزه باشد.

او درباره اهداف کلان این سند گفت: ما باید به سهم ۱۲ درصدی هوش مصنوعی در تولید ناخالص ملی برسیم و ۲۰ میلیارد دلار در این حوزه سرمایه‌گذاری شود.

طبق پیش‌بینی صورت‌گرفته در سند، تا سال ۱۴۱۰، باید ۱۲ میلیارد دلار از سوی بخش دولتی و هشت میلیارد دلار از سوی بخش خصوصی در این حوزه سرمایه‌گذاری شود و همچنین ۶۰۰ هزار نفر نیروی متخصص در حوزه هوش مصنوعی را تربیت کنیم.

علاوه بر این در این سند آمده است، استفاده از هوش مصنوعی در حل ابرچالش‌های کشور، انجام ۸۰ درصد از پژوهش‌های حوزه هوش مصنوعی در راستای رفع نیازهای فعلی و آتی کشور، ایجاد محیط قانونی و اخلاقی پویا و پاسخگو به مسائل هوش مصنوعی، پذیرش و به‌کارگیری ۴۵ درصدی هوش مصنوعی در دولت و صنعت، سهم پنج دهم درصدی تقاضای نیروی کار در بخش هوش مصنوعی به کل تقاضای نیروی کار و ایجاد توان ۱۰۰ پتافلاپس توان محاسباتی و ۱۰۰ پتابایتی توان ذخیره‌سازی در افق سال ۱۴۱۰ از اهداف کلان این مجموعه هستند.

به گفته معین، در این سند ۹ راهبرد برای توسعه هوش مصنوعی در کشور دیده شده که شامل سیاست‌های خرد، اقدامات و پروژه‌هاست و در مجموع ۱۵۵ پروژه و فعالیت در ذیل آنها در نظر گرفته شده است.

به گفته رئیس مرکز هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در این سند حوزه‌های اولویت‌دار برای توسعه هوش مصنوعی در کشور مشخص شده که حوزه‌های اقتصاد و حمل و نقل در اولویت بوده و نقشه راه نیز برای همه این راهبرد‌ها به طور دقیق و شفاف طراحی و متولی این موضوع هم مشخص شده است.

طبق این سند، راهبردهای توسعه که می‌توان آنها را معین‌کننده مجموعه جهت‌گیری‌های اصلی برای رسیدن به اهداف دانست بدین شرح‌اند:

  • توسعه محیط تحقیق و توسعه هوش مصنوعی
  • تقویت ظرفیت نیروی انسانی برای توسعه هوش مصنوعی
  • توسعه و تقویت کسب‌وکارهای مبتنی بر هوش مصنوعی
  • توسعه همکاری‌های فناورانه و انتقال فناوری
  • ایجاد محیط قانونی و اخلاقی پویا و پاسخگو برای هوش مصنوعی
  • راه‌اندازی زیرساخت‌ها و سکوهای مورد نیاز توسعه هوش مصنوعی
  • ایجاد، جمع‌آوری و به اشتراک گذاری داده‌های با کیفیت بالا
  • توسعه کاربردهای هوش مصنوعی در حوزه‌های اولویت‌دار
  • مدیریت و راهبری برنامه توسعه ملی هوش مصنوعی

معین در پایان گفت: برای تحقق سند توسعه هوش مصنوعی در کشور نهاد‌هایی از جمله مرکز فضای مجازی، مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه، سازمان استاندارد و چندین دستگاه دیگر وظایف مشخصی دارند. وزارت ارتباطات باید هسته اجرایی هوش مصنوعی در کشور باشد.

سیاست‌های کلان توسعه فناوری هوش مصنوعی عبارت‌اند از:

  • فراهم آوردن زمینه‌های شکل‌گیری تقاضا برای تحریک فعالیت‌های تحقیق و توسعه در حوزه‌های اولویت‌دار هوش مصنوعی
  • حمایت و پشتیبانی سیاسی و اقتصادی از تولید و عرضه کالا و خدمات در حوزه هوش مصنوعی
  • بسترسازی مناسب با بهره‌گیری از هوش مصنوعی در جهت ارتقای سطح بهره‌وری ملی و بخشی
  • تقویت شرکت‌های فعال در حوزه هوش مصنوعی
  • گسترش همکاری و تعامل فعال، سازنده و الهام بخش در حوزه‌ هوش مصنوعی با کشورهای پیشرو، کشورهای منطقه و جهان اسلام
  • گسترش دسترسی به زیرساخت‌های توسعه هوش مصنوعی در سراسر اسلام
  • حمایت از ایجاد و توسعه شبکه‌های تحقیقاتی و فناوری به منظور افزایش تعاملات و تسهیل انتقال و انتشار دانش
  • ترغیب سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی و مشارکت آنها برای توسعه کاربردهای هوش مصنوعی
  • تاکید بر تربیت نیروی انسانی کارآمد، خلاق و متعهد، شناسایی نخبگان، پرورش استعدادهای درخشان، حفظ و جذب سرمایه‌های انسانی و ارتقای روحیه خودباوری و خوداتکایی.

این سند قرار است در بخش سیاست‌های کلان با ارائه راهنماهای کلی، به یکپارچگی و رفع تناقضات راهبردها در مسیر دستیابی به اهداف کمک کرده، مسیر اجرای راهبردها را تسهیل و به عنوان یک راهنما در جهت‌دهی به راهبردها ایفای نقش کند.

https://pvst.ir/bsu
الهه صالحی
الهه صالحینویسنده میهمان

    روزنامه نگاری یعنی رشته‌ای که آن را با جان‌ودل انتخاب کردم، برای من از دانشکده عزیز ارتباطات علامه شروع شد و در همان ماه‌های اول به نگارش یادداشت‌های طنز برای «بی‌قانون» رسید؛ با این حال معتقدم که اولین قدم‌های روزنامه‌نگاری را با کارآموزی برای مجله محبوب دوران نوجوانی‌ام، چلچراغ برداشتم و بعد از مدتی به تحریریه خبرآنلاین و سرویس اجتماعی آن پیوستم؛ در این زمان، علاوه بر خبرآنلاین به صورت پروژه‌ای با چندین رسانه در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی همکاری کردم؛ یکی از این رسانه‌ها هفته‌نامه شنبه بود که مرا با جهان جذاب استارت‌آپ‌ها و فناوری آشنا کرد و در ادامه راه من به پیوست رسید.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو