متا مجوز استفاده از هوش مصنوعی برای اهداف نظامی آمریکا را صادر کرد
متا روز دوشنبه اعلام کرد که آژانسهای دولتی آمریکا و پیمانکاران حوزه امنیت ملی میتوانند…
۱۵ آبان ۱۴۰۳
۱۰ بهمن ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۱ بهمن ۱۴۰۰
سهم هوش مصنوعی در تولید ناخالص ملی ایران طبق سند تدوینشده برای این حوزه باید به ۱۲ درصد برسد و ۲۰ میلیارد دلار در این بخش تا ۱۰ سال دیگر سرمایهگذاری شود.
به گزارش پیوست، محمد شهرام معین، رئیس مرکز هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در مراسم رونمایی از تدوین سند هوش مصنوعی با اعلام جزئیات این سند اعلام کرد: این پروژه ۲۸ بهمن سال گذشته کلید خورد و امروز به ثمر رسید.
طبق گفته او این سند با نگاهی به برنامه راهبردی هوش مصنوعی در ۲۳ کشور تدوین شده و چشمانداز ایران در این حوزه در سال ۱۴۱۰ را نمایش میدهد.
بر اساس این سند، ایران در سال ۱۴۱۰ باید بین ۱۰ کشور برتر جهان در این حوزه باشد.
او درباره اهداف کلان این سند گفت: ما باید به سهم ۱۲ درصدی هوش مصنوعی در تولید ناخالص ملی برسیم و ۲۰ میلیارد دلار در این حوزه سرمایهگذاری شود.
طبق پیشبینی صورتگرفته در سند، تا سال ۱۴۱۰، باید ۱۲ میلیارد دلار از سوی بخش دولتی و هشت میلیارد دلار از سوی بخش خصوصی در این حوزه سرمایهگذاری شود و همچنین ۶۰۰ هزار نفر نیروی متخصص در حوزه هوش مصنوعی را تربیت کنیم.
علاوه بر این در این سند آمده است، استفاده از هوش مصنوعی در حل ابرچالشهای کشور، انجام ۸۰ درصد از پژوهشهای حوزه هوش مصنوعی در راستای رفع نیازهای فعلی و آتی کشور، ایجاد محیط قانونی و اخلاقی پویا و پاسخگو به مسائل هوش مصنوعی، پذیرش و بهکارگیری ۴۵ درصدی هوش مصنوعی در دولت و صنعت، سهم پنج دهم درصدی تقاضای نیروی کار در بخش هوش مصنوعی به کل تقاضای نیروی کار و ایجاد توان ۱۰۰ پتافلاپس توان محاسباتی و ۱۰۰ پتابایتی توان ذخیرهسازی در افق سال ۱۴۱۰ از اهداف کلان این مجموعه هستند.
به گفته معین، در این سند ۹ راهبرد برای توسعه هوش مصنوعی در کشور دیده شده که شامل سیاستهای خرد، اقدامات و پروژههاست و در مجموع ۱۵۵ پروژه و فعالیت در ذیل آنها در نظر گرفته شده است.
به گفته رئیس مرکز هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در این سند حوزههای اولویتدار برای توسعه هوش مصنوعی در کشور مشخص شده که حوزههای اقتصاد و حمل و نقل در اولویت بوده و نقشه راه نیز برای همه این راهبردها به طور دقیق و شفاف طراحی و متولی این موضوع هم مشخص شده است.
طبق این سند، راهبردهای توسعه که میتوان آنها را معینکننده مجموعه جهتگیریهای اصلی برای رسیدن به اهداف دانست بدین شرحاند:
معین در پایان گفت: برای تحقق سند توسعه هوش مصنوعی در کشور نهادهایی از جمله مرکز فضای مجازی، مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه، سازمان استاندارد و چندین دستگاه دیگر وظایف مشخصی دارند. وزارت ارتباطات باید هسته اجرایی هوش مصنوعی در کشور باشد.
سیاستهای کلان توسعه فناوری هوش مصنوعی عبارتاند از:
این سند قرار است در بخش سیاستهای کلان با ارائه راهنماهای کلی، به یکپارچگی و رفع تناقضات راهبردها در مسیر دستیابی به اهداف کمک کرده، مسیر اجرای راهبردها را تسهیل و به عنوان یک راهنما در جهتدهی به راهبردها ایفای نقش کند.