استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۶ بهمن ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۳ مرداد ۱۴۰۱
بانک اطلاعاتی حاوی ۷۵ میلیون خط اطلاعات فردی مشتریان حقیقی و حقوقی بانک ملی ایران درز کرده است.
به گزارش پیوست، نام و نام خانوادگی افراد، تاریخ تولد، شماره ملی، شماره کارت، شماره تلفن همراه، شهر، استان و آدرس و نشانی افراد جزو اطلاعاتی است که از طریق این بانک اطلاعاتی نشت پیدا کرده است. اطلاعات حساب افراد جزو اطلاعات درزکرده نیست از همین رو به نظر میرسد خطری حساب کاربران این بانک را تهدید نمیکند، اما بهتر است مشتریان این بانک رمز حسابهای اینترنتی خود را تغییر دهند.
تغییر رمزهای دورهای دسترسی به حسابهای بانکی یکی از فاکتورهایی است که موجب میشود حسابهای مشتریان بانکها امنیت بیشتری داشته باشد و امکان نشت اطلاعات از آن حسابها یا نفوذ به آن کاهش یابد. کارشناسان امنیتی بارها اعلام کردهاند که بهتر است هر ۶ ماه یک بار رمزد کارتهای بانکی و حسابهای اینترنتی تغییر کند.
هنوز طریقه نشت این اطلاعات مشخص نیست و بانک ملی ایران دلیل آن را اعلام نکرده، اما بانک ملی در جریان این نشت اطلاعات قرار گرفته است.
روز گذشته (۵ بهمن) خبر نشت اطلاعات از طریق شبکههای اجتماعی منتشر شد، از آن زمان تاکنون بانک ملی واکنشی به این خبر نشان نداده است. روابط عمومی بانک ملی در پاسخ به تماسهای خبرنگار پیوست گفته است به زودی این بانک بیانیهای رسمی در این خصوص صادر خواهد کرد.
طی سالهای گذشته بارها خبر نشت اطلاعات از بانکهای مختلف در اخبار منتشر شده است، بانک ملت و بانک صادرات و بانک تجارت نیز جزو بانکهایی بودهاند که در سالهای گذشته اطلاعات مشتریانشان لو رفته، هرچند در هیچ کدام آنان به گفته مدیران، حساب بانکی مشتریان آسیب ندید. نشت اطلاعات یکی از چالشهای اصلی بخش فناوری کشور است.
بانک ملی در واکنش به این خبر، روز چهارشنبه ۶ بهمن ۱۴۰۰، ضمن اعلام وجود نداشتن اطلاعات کافی برای تایید این ادعا اعلام کرد بررسیها همچنان ادامه دارد.
روابط عمومی این بانک در این باره به ایسنا گفته است که نشت ۷۵ میلیون خط اطلاعات فردی مشتریان حقیقی و حقوقی در حال بررسی است اما هیچ نتیجهای مبنی بر صحت آن ادعا حاصل نشده است.
بانک ملی همچنین اعلام کرده است: بانک ملی ایران به عنوان بانکی پیشرو در ارائه خدمات دیجیتال و غیر حضوری به موازات توسعه سرویسها و زیرساختهای مبتنی بر فناوری اطلاعات، توسعه و تمرکز بر امنیت اطلاعات را هم همواره مد نظر داشته است. از این رو، همواره از تجهیزات، کنترلها، سیاستها و روالهای امنیت اطلاعات مبتنی بر استانداردها، به روشها و الزامات بالادستی به منظور ارتقای مداوم سازماندهی امنیت اطلاعات بهره جسته است.
روابط عمومی بانک ملی همچنین گفته است موضوعات مطرحشده را پیگیری حقوقی خواهد کرد.
تا به این لحظه بیانیه رسمیای از سوی بانک ملی در این رابطه منتشر نشده و واکنش روابط عمومی این بانک تنها در گفتوگو با ایسنا مطرح شده است.
روابط عمومی بانک ملی اعلام کرد: «به دنبال طرح برخی ادعاها در فضای مجازی مبنی بر نشت اطلاعات مشتریان ، این بانک طی اطلاعیه ای اعلام کرد: بانک ملی ایران به عنوان بانکی پیشرو در ارائه خدمات دیجیتال و غیر حضوری به موازات توسعه سرویس ها و زیرساخت های مبتنی بر فناوری اطلاعات، توسعه و تمرکز بر امنیت اطلاعات را نیز همواره مد نظر داشته است. در عین حال این بانک همواره از تجهیزات، کنترل ها، سیاست ها و روال های امنیت اطلاعات مبتنی بر استانداردها و روش ها و الزامات بالادستی به منظور ارتقای مداوم سازمان دهی امنیت اطلاعات بهره جسته است.»
در این اطلاعیه آمده است: «بانک ملی ایران با توجه به اعتماد بالای مشتریان و جایگاه ویژه آرا و نظرات آنها و نیز به منظور شفاف سازی موضوع ، این ادعا را به سرعت پیگیری کرد و تیم های امنیت اطلاعات این بانک و شرکت های زیرمجموعه به منظور سنجش این ادعا نسبت به بررسی اطلاعات سامانه ها اقدام کردند و در حال حاضر نیز بررسی ها ادامه دارد، اما هیچ نتیجه ای مبنی بر صحت این ادعا حاصل نشده است.»